Z.Milewski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ostatnio z chmielowych smakował mi Jagiełło Chmielak. Piwo z nutką dawnego smaku ale jednak filtrowane, co niestety można wyczuć w smaku. Jednak jest to takie "czyste" w smaku i orzeźwiające, na upały idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Dobry pils jest mocno nachmielony. Tylko o takiego coraz trudniej. Ja wczoraj zawitalem do piwnego raju... :)Jutro wizyta w największym barze craftowym w Szkocji Oj będzie się działo Ps. Cenowo tutaj piwa z brewdoga są tańsze od coca coli Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ja tam zdecydowanie wolę wino, ale... Polecam, jak koledzy parę stron wcześniej, piwo z Browaru Miedzianka, szczególnie Cycucha Janowickiego. No i samo miejsce, kuchnię, golonkę w browarze. A z korporacyjnych pijam ostatnio Żywiec APA i przyznam, że bardzo mi smakuje. Możecie polecić inne dobre APY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 @wojciiechAtak chmielu z Pinty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Atak Chmielu to AIPA a nie APA. Natomiast jeśli kolega lubi APE od Żywca, to Pintowe APY będą zbyt goryczkowe. Proponowałbym przygodę z kraftem zacząć raczej od czegoś w stylu Pacific z browaru Artezan. Łagodnie poszerza horyzonty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 A to sorry. Właśnie nie bylem pewny, czy to nie AIPA. Z Pinty to " A Ja Pale Ale" . Ale jak kolega szuka mocniejszych doznań, to i do takich piwek dojdzie A dobra i nie taka droga APA- Lwówek Jankes. Wg mnie bardzo dobre piwko.U mnie dzisiaj Dr Octopus, czyli American Barley Wine z Kraftwerku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Panowie, dzięki. Kupuję w Tesco co jakiś czas, w tym również Pintę, zdaje się, że kupiłem już AIPA i było przegięte Styl Cycucha i Zielonego Żywca mi odpowiada, jako fan win odnajduję się w tych cytrusowych aromatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 A! Jeszcze Bojan Maorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Dziś padło na "Pierwszą Pomoc" od Pinty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wczoraj degustacja wspomnianego American Barley Wine z Kraftwerku- Dr Octopus. Piwko dobre, choć dla mnie, w porównaniu z innymi tego typu piwami- nieco wodniste. To nie tak, że było mało treściwe (21% ekstraktu i 9% alko), jednak bywały produkcje, które sprawiały wrażenie wręcz gęstych-syropowatych. Alkohol ukryty tak, że piwko jest bardzo pijalne, przez co bardzo zdradliwe. Absolutnie nie czuć tych 9%. Ładny aromat chmielowy. Piwko ciemne, brunatne, dość mocno mętne co razem daje nam kolor "wody z kałuży" Generalnie- na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Zbroję się na euro, po 5 miesiącach przerwy od alko na pewno kolekcja będzie smakować Jeszcze muszę zdobyć trochę flaszek kormorana,ciechana,lwówka i.... no właśnie może coś zaproponujecie? P.S czachę otwieram w finale o ile w nim zagramy Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Tomek1988 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tomek, jak lubisz mocno chmielone piwka, to poszukaj Doctora Brew. Oprócz tego dodałbym jeszcze produkcje AleBrowaru, Kraftwerku i np. Browar Dukla- np. Szalony Alchemik bardzo przyjemny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Z Profesji dorzuć jeszcze ogrodnika i przekupkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 I Podróże Kormorana- cała seria po prostu KOZAK! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Na podróże kormorana musze jeszcze poczekac do końca maja na świeżą dostawę do jednego z internetowych sklepów, piwko będzie spożywane dopiero od 10 czerwca więc wolę aby było jak najbardziej świeże Doctor Brew, Ale Browar, Kraftwerk i Profesja na pewno jeszcze dokupię do kolekcji. Mam też na oku troche czeskiego piwka bo jest tanie a bije na głowę nasze koncerniaki. Za dużej kolekcji też nie moge miec bo w alkoholizm popadnę Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Kamil dobrze prawi bez podróży kormorana nie zaczynaj Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Kamil dobrze prawi bez podróży kormorana nie zaczynaj Z kormorana będzie w kolekcji kilkanaście flaszek ale konsumpcję zacznę od niedawno powstałego browaru w mojej okolicy "Browar zakładowy" http://browarzakladowy.pl/category/nasze-piwa/ Konrad @Konktenbit testował i bardzo chwali Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tego Pana nie muszę chyba przedstawiać :-) Według mnie najlepsze spośród podróży Kormorana. Do tego Rocky leci :-D Zdrówko! Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Panowie za dużo żebym przeczytał wątek od początku!Pił koś ,,ZUBRA,, nie Żubra!produkcji Mołdawskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja nie kosztowałem. Ale też mam pytanie piliście tego czorta? :-D Ja piłem ale zanim napisze swoje odczucia to chciałbym poznać Waszą opinię :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Czorta nie znam, a Witbier wybitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Hades ris. Z browaru Olimp. Za czasów (nie tak odległych) kiedy go ostatnio piłem wypuszczali tylko kilkaset butli na całą naszą piękną krainę... Bo zanim trafi do obiegu leżakuje pół roku. Ale teraz widzę że zaczął się pokazywać w sklepach branżowych :-) także spróbujcie i podzielcie się wrażeniami :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Olimp wypuścił też fajną herbacianą IPĘ, tzn nie jestem fanem piw z dodatkiem herbaty, acz ta IPA była warta spróbowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Panakeja zdaje się Muszę spróbować bo smak może być ciekawy Co do Hadesa to Panowie kupujecie na własną odpowiedzialość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Może Ucho Od Śledzia z Piwoteki? ^^ Podobno jest fajnie wędzone w posmaku. Podobno wymaga stalowych nerwów (cokolwiek znajomy miał na myśli...). Ja się nie skuszę, gdyż w cenie około dychy mam ciekawsze opcje. Niemniej piwo z dodatkiem śledzia jest chyba jeszcze bardziej odjechanym pomysłem niż piwo z dodatkiem czosnku (piłem, nie planuję powtórki ;D ). Może w zamyśle miało być to coś jak wódka zmiksowana z zagrychą? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi