Tomek1988 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Jeszcze tydzień i jedziemy z koksem Na ta chwile kolekcja zamknięta, stanęło na 102 sztukach oczywiście daty ważności są tak rozłożone abym mógł ogarnąć temat w dłuższym czasie Ciekaw jestem piw typu Pale Ale i chwalonego witbiera z Kormorana , mam nadzieje, że mnie zaskoczą pozytywnie Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Tomek1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Na dwóch to wy to w 5 dni ogarniecie i nie wiem czy wam nie zabraknie Na Euro to musisz obowiązkowo zwiększyć kolekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) . Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Na dwóch to wy to w 5 dni ogarniecie i nie wiem czy wam nie zabraknie Na Euro to musisz obowiązkowo zwiększyć kolekcję Każde jest inne więc raczej sam będę degustował, no chyba, że kumpel wbije na mecz Po 5 miesiącach abstynencji nie będę od razu szalał więc na troche starczy a jak zajdzie potrzeba to na dobitkę można wspomóc się Perłą . Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Witbier moze mi zasmakować bo lubię kolendrę i pomarańcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Każde jest inne więc raczej sam będę degustował, no chyba, że kumpel wbije na mecz Po 5 miesiącach abstynencji nie będę od razu szalał więc na troche starczy a jak zajdzie potrzeba to na dobitkę można wspomóc się Perłą Perła sie deko zepsuła poszła na ilość , jak jeszcze 6 lat temu jeździłem z kumplami na spotkanie towarzyskie do Krężnicy Jarej to była super piwem teraz to masówka jak większość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Perła sie deko zepsuła poszła na ilość , jak jeszcze 6 lat temu jeździłem z kumplami na spotkanie towarzyskie do Krężnicy Jarej to była super piwem teraz to masówka jak większośćPodobno jeszcze bardziej się popsuła jak weszła promocja wygranych piw, zresztą kol. m a t wyżej pisał, że rozwodniona strasznie, mimo to sprzedaż Perły (przynajmniej u mnie) wzrosła dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tomek jak nie zapomnę to przy kolejnej wizycie coś Ci podrzucę ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Podobno jeszcze bardziej się popsuła jak weszła promocja wygranych piw, zresztą kol. m a t wyżej pisał, że rozwodniona strasznie, mimo to sprzedaż Perły (przynajmniej u mnie) wzrosła dwukrotnie.No wiesz jak w np u mnie w Auchanie po 1.90 pln w promocji to ludki kupują zwłaszcza teraz jak jest ciepłoja dziś też "korporacyjnie" Edytowane 3 Czerwca 2016 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Tomek jak nie zapomnę to przy kolejnej wizycie coś Ci podrzucę ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaTylko nie tą smołę z Olimpu o której rozmawialiśmy Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ok ;-) mam nadzieję że Ci nie zdubluję. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Między innymi coś takiego Ci Tomku dostarczę. Piwko pierwszy raz piłem w upalny dzień na samiuśkim cyplu Helu. I powiem szczerze że zacny trunek ;-) długo szukałem tu na miejscu i w końcu znalazłem :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Między innymi coś takiego Ci Tomku dostarczę. Piwko pierwszy raz piłem w upalny dzień na samiuśkim cyplu Helu. I powiem szczerze że zacny trunek ;-) długo szukałem tu na miejscu i w końcu znalazłem :-DWysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaOstatnio w Auchan była na niego promocja ... po 6.99 pln/butelke.I fakt - zacne piwko. A jak jeszcze raz będziesz na Helu - napij się tam piwa sprzedawanego w Jastarni i okolicy - Viva Hel - tez całkiem zacny trunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Piłem :-) Będąc nad morzem starałem się spróbować możliwie wszystkich piwek występujący lokalnie. Z ciemnych mogę polecić Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Co ostatnio mnie zaskoczyło - ale pozytywnie to kwas Espilon z Pinty. Nie piłem wcześniejszych- ale z opini w necie to Epsilon jest najlepszy.To jest hybrydowe piwo- połączenie fermentacji alkoholowej przez drożdże z fermentacją mleczanową -odpowiednich szczepów Lactobacillusa- dobrze dochmielone.Gęste, kwaśne ale nie wykręca mordy z odpowiednią ( nie przesadzoną ) goryczką- no i to coś- bardzo ulotnego co ciązko opisać....Podepre się więc opinia "fachowca" : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Oj kwas epsilon mega piwo. Owocowe, orzeźwiające, pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 A u mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ja jutro u siebie sprawdzę na dzisiejszy meczyk wybrałem "Śmietankę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Kamil, dzisiaj nowa warka wyjechała w Polskę Mam nadzieję, że będzie tak samo udana jak pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 W niedziele zawody ... i co tu wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 W niedziele zawody ... i co tu wybrać ?... jedno i drugie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 No to zaczynamy ceremonię otwarcia!!!Dzisiaj jestem BUMELANTEM chociaż jutro PIERWSZA ZMIANA to już w Niedzielę FAJRANT ale niestety od Poniedziałku znowu CZARNA ROBOTA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ktoś może zawitał na Festiwal Dobrego Piwa we Wrocku?- ciekawy jestem jak się kręci w tym roku bo nie dałem rady pojechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Między innymi coś takiego Ci Tomku dostarczę. Piwko pierwszy raz piłem w upalny dzień na samiuśkim cyplu Helu. I powiem szczerze że zacny trunek ;-) długo szukałem tu na miejscu i w końcu znalazłem :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaDaniel no i coś dobrego dostarczyłeś, troche te 6,5% daje po nosie ale trunek zacny to fakt i szkoda, że tylko 0.33 P.S zaraz próbuje to Lubuskie IPA trochę IBU 75 mnie przeraza ale zobaczymy. Trzymamy kciuki za Angoli coby kacapy nie wygrali Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Tomek nie bój nic. Może Cię nie powykręca ;-) Po przeczytaniu streszczenia 1 połowy raczej nie mają za dużych szans na wygraną... Teraz na 1-ce słucham :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Tomek nie bój nic. Może Cię nie powykręca ;-) Po przeczytaniu streszczenia 1 połowy raczej nie mają za dużych szans na wygraną... Teraz na 1-ce słucham :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaWłaśnie jestem w połowie degustacji tego Lubuskiego IPA i muszę przyznać, że goryczka jest konkret ale przyjemna, mam w kolekcji "ciężki ładunek" z Browaru zakładowego który ma 99 IBU tutaj juz chyba ryjek wykręci hehe Lubuskie jeszcze lepiej zaczęło mi smakować jak Eric Dier strzelił bramę z wolnego Swoją droga nie miałem pojęcia jaka jest przepaść pomiędzy koncerniakami a browarami typu Ale normalnie kosmos oczywiście na plus dla Ale, dzisiaj zrobiłem konfronatcje Kasztelan niepasteryzowany kontra Pierwsza zmiana (polskie jasne Ale) z Browaru zakładowego i Kasztelan wypadł nijako zero zapachu i smak nikły. Browary typu Ale zyskały nowego wielbiciela, w końcu życie jest zbyt krótkie żeby pić kiepskie piwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi