Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze tydzień i jedziemy z koksem ;) Na ta chwile kolekcja zamknięta, stanęło na 102 sztukach oczywiście daty ważności są tak rozłożone abym mógł ogarnąć temat w dłuższym czasie ;) Ciekaw jestem piw typu Pale Ale i chwalonego witbiera z Kormorana , mam nadzieje, że mnie zaskoczą pozytywnie :)

DSC03704_zpseymkvlld.jpg

DSC03705_zpsrrkpooei.jpg

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 1

Na dwóch to wy to w 5 dni ogarniecie i nie wiem czy wam nie zabraknie :P

Na Euro to musisz obowiązkowo zwiększyć kolekcję :lol:

Każde jest inne więc raczej sam będę degustował, no chyba, że kumpel wbije na mecz :) Po 5 miesiącach abstynencji nie będę od razu szalał więc na troche starczy a jak zajdzie potrzeba to na dobitkę można wspomóc się Perłą :P

.

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Witbier moze mi zasmakować bo lubię kolendrę i pomarańcze :)

Każde jest inne więc raczej sam będę degustował, no chyba, że kumpel wbije na mecz :) Po 5 miesiącach abstynencji nie będę od razu szalał więc na troche starczy a jak zajdzie potrzeba to na dobitkę można wspomóc się Perłą :P

Perła sie deko zepsuła poszła na ilość , jak jeszcze 6 lat temu jeździłem z kumplami na spotkanie towarzyskie do Krężnicy Jarej 

to była super piwem teraz to masówka jak większość

Perła sie deko zepsuła poszła na ilość , jak jeszcze 6 lat temu jeździłem z kumplami na spotkanie towarzyskie do Krężnicy Jarej 

to była super piwem teraz to masówka jak większość

Podobno jeszcze bardziej się popsuła jak weszła promocja wygranych piw, zresztą kol. m a t wyżej pisał, że rozwodniona strasznie, mimo to sprzedaż Perły (przynajmniej u mnie) wzrosła dwukrotnie.

Podobno jeszcze bardziej się popsuła jak weszła promocja wygranych piw, zresztą kol. m a t wyżej pisał, że rozwodniona strasznie, mimo to sprzedaż Perły (przynajmniej u mnie) wzrosła dwukrotnie.

No wiesz jak w np u mnie w Auchanie po 1.90 pln w promocji to ludki kupują zwłaszcza teraz jak jest ciepło

ja dziś też "korporacyjnie" :P

2luqwcm.jpg

Edytowane przez seiken
  • Like 1

Między innymi coś takiego Ci Tomku dostarczę. Piwko pierwszy raz piłem w upalny dzień na samiuśkim cyplu Helu. I powiem szczerze że zacny trunek ;-) długo szukałem tu na miejscu i w końcu znalazłem :-D

d6a41186980b4c7a3b92e47338bc9d45.jpg

fd9b0904e4c6e7969cc1abbf37de9426.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Między innymi coś takiego Ci Tomku dostarczę. Piwko pierwszy raz piłem w upalny dzień na samiuśkim cyplu Helu. I powiem szczerze że zacny trunek ;-) długo szukałem tu na miejscu i w końcu znalazłem :-D

Ostatnio w Auchan była na niego promocja ... po 6.99 pln/butelke.

I fakt - zacne piwko.

A jak jeszcze raz będziesz na Helu - napij się tam piwa sprzedawanego w Jastarni i okolicy - Viva Hel - tez całkiem zacny trunek.

Co ostatnio mnie zaskoczyło - ale pozytywnie to kwas Espilon z Pinty. Nie piłem wcześniejszych- ale z opini w necie to Epsilon jest najlepszy.

To jest hybrydowe piwo- połączenie fermentacji alkoholowej przez drożdże z fermentacją mleczanową -odpowiednich szczepów Lactobacillusa- dobrze dochmielone.

Gęste, kwaśne ale nie wykręca mordy z odpowiednią ( nie przesadzoną ) goryczką- no i to coś- bardzo ulotnego co ciązko opisać....

Podepre się więc opinia "fachowca" :

Daniel no i coś dobrego dostarczyłeś, troche te 6,5% daje po nosie ale trunek zacny to fakt i szkoda, że tylko 0.33 :P

img_20160612040209_DSC03768_zmniejszamy_

P.S zaraz próbuje to Lubuskie IPA trochę IBU 75 mnie przeraza ale zobaczymy. Trzymamy kciuki za Angoli coby kacapy nie wygrali :P

Edytowane przez Tomek1988

Tomek nie bój nic. Może Cię nie powykręca ;-) Po przeczytaniu streszczenia 1 połowy raczej nie mają za dużych szans na wygraną... Teraz na 1-ce słucham :-D

Edytowane przez Qcyk

Tomek nie bój nic. Może Cię nie powykręca ;-) Po przeczytaniu streszczenia 1 połowy raczej nie mają za dużych szans na wygraną... Teraz na 1-ce słucham :-D

Właśnie jestem w połowie degustacji tego Lubuskiego IPA i muszę przyznać, że goryczka jest konkret ale przyjemna, mam w kolekcji "ciężki ładunek" z Browaru zakładowego który ma 99 IBU tutaj juz chyba ryjek wykręci hehe Lubuskie jeszcze lepiej zaczęło mi smakować jak Eric Dier strzelił bramę z wolnego :) Swoją droga nie miałem pojęcia jaka jest przepaść pomiędzy koncerniakami a browarami typu Ale normalnie kosmos oczywiście na plus dla Ale, dzisiaj zrobiłem konfronatcje Kasztelan niepasteryzowany kontra Pierwsza zmiana (polskie jasne Ale) z Browaru zakładowego i Kasztelan wypadł nijako zero zapachu i smak nikły. Browary typu Ale zyskały nowego wielbiciela, w końcu życie jest zbyt krótkie żeby pić kiepskie piwo ;)

• Like 1