Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

mam w kolekcji "ciężki ładunek" z Browaru zakładowego który ma 99 IBU tutaj juz chyba ryjek wykręci hehe Lubuskie jeszcze lepiej zaczęło mi smakować jak Eric Dier strzelił bramę z wolnego :)

Nie dygaj, pij na zdrowie. Też byłem "wystarszony" przed produktem z AleBrowar Crazy Mike Double IPA 100 IBU i żyję. I kupuję kolejne :D

Ryjka ni wykręciło.

Nie dygaj, pij na zdrowie. Też byłem "wystarszony" przed produktem z AleBrowar Crazy Mike Double IPA 100 IBU i żyję. I kupuję kolejne :D

Ryjka ni wykręciło.

Faktycznie nie było czego się obawiać, Lubuskie IPA mające 75 IBU było o wiele bardziej goryczkowe od ciężkiego ładunku z 99 IBU fajnie mi wczoraj weszło podczas meczu Polska-Irlandia ale później z radości za dużo piwka się polało i dzisiaj główka ciężka była :D

Widzę w watku pare butelek z Belgijskich browarów. Jak Panowie wrażenia? ''"Tripelki" robią robote?? ;) zdrówko!

Pewnie, że robią robotę.

Te w butelkach szampanowatych były nawet w sieci sklepów z kropkowanym żukiem w nazwie. No i cena była tam zdecydowanie bardziej do przyjęcia niż "normalna".

Wczoraj do meczu wypiłem american lager z corneliusa. Ameryki to tam nie czuć nic, ale otrzymałem solidnego lagera z mocną jak na styl goryczką raczej od chmielu magnum, trochę zalegajacą, w charakterze ziolowym. Za 2,99 do meczu, czy na grila jak najbardziej polecam. Pity później okocim 4 chmiele nie miał startu do tego piwka

post-47668-0-69125400-1465978097_thumb.jpg

• Like 2

A mnie wczoraj bardzo na plus zaskoczył Bojan Toporek, fajny taki ziołowy aromat goryczka delikatna i wchodzi aż za dobrze bo przy 6% jest troche zdradliwe. W tej klasie cenowej jak na razie dla mnie w pierwszej trójce z Kormoranem jasnym i Warmińskimi rewolucjami :)

Na meczu Austria-Węgry degustowałem Hop sasa z Ale browaru, dobre piwko ale chyba chmiel delikatnie gdzieś się ulotnił bo trochę słaby aromat był :(

post-47811-0-17094300-1465979894_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek1988

• 4 tygodnie później...

Gratulacje, chętnie spróbowałbym tego świerkowego trunku, jak będziesz miał nadwyżkę to wal na priv ;)

Ja dzisiaj na mecz Francja-Niemcy wytoczyłem najcięższe działo czyli Komes poczwórny bursztynowy 10 voltów to trochę dla mnie za dużo, górna granica to raczej 8% chyba, że double IPA wtedy i 10 pewnie by poszło o ile byłby alkohol  zamaskowany cytrusami, w komesie żadnej maski nie ma alkohol wali jak z szampona "Sowieckoje igristoje" 

A tymczasem Deutschland null zu eins :P

img_20160708034639_DSC03803_zmniejszamy_

Edytowane przez Tomek1988
  • Like 1

Darku (Fido).

Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś wolna butelczyna Twojego świerkowego dzieła, bo jak tylko się ociepliło, to od razu przypomniało mi się Twoje pszeniczne z kwiatami bzu i....no kurde, to było genialne! :) Podobnie, jak i pozostałe piwka, które warzyłeś, a miałem swego czasu okazję skosztować...

Panowie, ten Człowiek robi takie piwa, że naprawdę wyrywa z kapci... ;) Czapki z głów!

A w wolnym czasie w Odrze lubi się zanurzyć... ;)

post-47516-0-40826600-1467922646_thumb.jpg

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 3

Połczyńskie. Wszystkie jak leci...Tęgie, Chmielowe, Słodowe itd...szczerze mówiąc na tyle dobre, że nie mam ochoty wylewać do zlewu po pierwszym łyku, a to nie jest takie oczywiste w moim przypadku :rolleyes: Bardzo dobrze komponują się z wedlowską mleczną czekoladą. Taki ze mnie dziwak, czekoladę popijam pivem, a właściwie pivo dosładzam czekoladą, ssąc ją powolutku kawałek po kawałku, pyszności B)

PS Najlepsza proporcja - 1 czekolada na 3 piva :)

Edytowane przez cristovo

Ciekawy jestem Twojej opinii na temat pinty. Klasyk, który mi wyjątkowo smakuje :) Może nie bucha tak chmielem jak kiedyś, ale jest wyjątkowo zbalansowany, jedna z moich ulubionych" aj pi jej"

Pozdrawiam i smacznego

Ja dzisiaj na lekko :) 1% alkoholu - Kormoran 1 na 100

Edytowane przez dekosz

Trio na wieczór ;-)

Atak chmielu jest ok chociaż po degustacji Kormorana AIPA śmiało mogę stwierdzić, że ten drugi jest lepszy. Irish beer piłem ostatnio mimo, że miałem obawy przed ciemnym piwem to nawet mi podeszło. Co do Witbiera to  Daniel znasz moje zdanie, piwko nie dla mnie, ja zaraz kończę malowanie woblerów i czeka na mnie Córka młynarza (piwo niestety :P) AIPA z Kormorana i Guinness także wasze zdrowie.

• 2 tygodnie później...