RedruM Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgadzam się :-) poczta pantoflowa jest zawsze najlepsza, ale trzeba mieć znajomych, który są takimi samymi pojebami :-D jak ja. Przez półtora roku dodałem na polecanej przeze mnie stronie prawie 600 recenzji :-D. Z chęcią podzielę się opinią na temat jakiegoś piwa z każdym kto będzie chciał :-)Odnośnie wad w piwach. Nie szukam ich, lecz czasem są ;-) Niektóre browary mają ich więcej, niektóre nie mają ich nigdy np. Pracowania Piwa.Imperium w tym roku odpuściłem, bez przesady, są pewne granice... za to mam w lodówce butelkę z zeszłego roku :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Czepię się Pracowni Piwa o tyle, że 0.33 za cenę podobnej jakości 0.5l to obrabowywanie mnie w jasny dzień z 0.17l piwa. No i o ile piwa robią dobre, to nie wiem czy wskazałbym wybitne. Inna sprawa, że z wybitnymi to ciężka sprawa....no i w dużej części kwestia humoru danego dnia. Przecież kupując pare butelek tej samej warki tego samego piwa, jednego dnia browar wręcz oczaruje smakiem, a drugiego wyda się zaledwie dobry Miałem tak z Puola (kooperacja Wąsosz i Humalove) - pierwszego dnia powaliło mnie czekoladowością wpadającą w kawowość, do tego wszystko co powinien mieć dobry, wysokoekstraktowy stout...kupiłem karton i ..... takie se. A butelka, która mnie tak urzekła była z tej samej skrzynki, więc to nie kwestia przechowywania Po prostu miałem smaka i tyle... I tak pewnie wygląda powstawanie legend o tym jakie to kiedyś dobre piwo było gdzieśtam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Bardzo rzadko kupuję piwa z Pracowni Piwa w butelkach, w zasadzie tylko ich RISy :-) Barley wine odpuszczam, nie jestem fanem tego stylu. Próbuję ich piw w knajpach, lub korzystam z nalewaków w sklepach, gdzie za litrową butelkę Hadry lub Huncwota płacę 20 PLN. Gdzieś tam rozumiem przyjętą przez nich politykę butelkową. Chodzi przecież o aspekty degustacyjne, a one są zachowane także w mniejszej pojemności. Browar Wąsosz, który wspominasz mam na czarnej liście ;-) kilka razy mnie zawiedli podobnie jak Olimp. W ciemno biorę Trzech Kumpli, Radugę, Nepomucen i Artezan. Świetne piwa warzą: Browar Zakładowy, Deer Bear, Piwne Podziemie, Browar Cameleon, Browar Łańcut, Browar Golem. Kraftwerk ma przebłyski geniuszu. Dają radę browary Wrężel i Brokreacja, a i Browar Spółdzielczy kilka razy mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :-) Świetną inicjatywę zapoczątkował Browar Jan Olbracht. Kuźnia Piwowarów przyczyniła się do stworzenia najlepszego, moim zdaniem, polskiego Milk Stoutu.To sprawdzone i udowodnione :-), że piwo smakuje różnie w zależności o okoliczności w jakich się znajdujesz.... od danego dnia czy też, Twojej kondycji danego dnia :-) Przecież jeżeli po całodniowym staniu w rzece :-) wracasz do domu, zmęczony i szczęśliwy. Bierzesz prysznic i siadasz w końcu w fotelu, uprzednio napełniwszy snifter jakimś wybornym RISem, obierzesz go inaczej niż kiedy będziesz go degustował w zatłoczonej knajpie z rozkręconą na max muzą :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Przez półtora roku dodałem na polecanej przeze mnie stronie prawie 600 recenzji :-D.Nooo, panie, grubo w tym siedzisz... Edytowane 10 Lutego 2017 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Nooo, panie, grubo w tym siedzisz... Nie zaprzeczam :-D ale i tak docent wypił więcej :-D Edytowane 10 Lutego 2017 przez RedruM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) A ja ostatnio wziąłem się za... Harnasia :-D nie piłem od szkoły średniej chyba i tego też nie wypiłem wszystko poszło do zlewu. Ktoś przyniósł ze 3 tygodnie temu i tak stało ale tak zaiwania spirytem że masakra. A dzisiaj żonka dała cynk że w biedrze coś rzucili to podjechałem wracając z pracy... Sen apacza nawet spoko. Drugiego jeszcze nie piłem :-)PozdrawiamEdyta: PILS BARDZO ŚREDNIWysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 20 Lutego 2017 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzisiaj "warmińskie rewolucje" z Kormorana jedno z kilku ulubionych z tego browaru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Ostatnio przypadkowo podążając "szlakiem kopyra" próbowałem w open baladin xyauyu wersja 2013 - 14 % alko i songs from the wood wersja barel aged 10 % alko. Pierwsze piwo to wręcz likier, mega słodkie,gęste, wylepiajace usta, zero wysycenia, alkohol ułożony, chociaż w zapachu po ogrzaniu było go czuć wyraźnie, natomiast w smaku zero, tylko objawial się rozgrzewaniem w brzuchu . Pierwszy raz piłem tak gęste piwo. Drugie piwo to bardzo dobry Ris, slodko- gorzki. Bardzo podobny do lilith ba z polskiego browaru golem. W zapachu sporo wanili z beczki oraz czekolady. W smaku slodycz przelamana gorzyczka. Niestety nie wiadomo ile stopni plato miała ta wersja ale nie było jakieś super gęste. Klimat panujący w barze in plus:) Edytowane 3 Marca 2017 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Bardzo się wczoraj zawiodłem.Myślałem, że będzie genialnie, a było takie sobie, przeciętne.Dr Brew Dubble IPA z kapci nie wyrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Pierwsze piwko w tym roku nie licząc Sylwestra Ojjjjjjjjjjjj warto było tyle czekać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dzisiaj coś z Pinty... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Ostatnio przy struganiu woblerów nawiedził mnie... A na dzisiaj "Plan Wykonany" Herbaciane IPA z kwitem lipy dla osób które lubią earl greya, oczywiście jak przystało na rękodzielnika dłubiącego w lipie musi być z kwiatem lipy Edytowane 17 Marca 2017 przez Tomek1988 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ooo te 2 to bym sieknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Co jest Panowie już nikt nie pije piwa? Wątek przepadł gdzieś w czeluściach jerkbaitowej kafejki Jak nie można rozpocząć sezonu wędkarskiego to przynajmniej umilę sobie życie ulubionym browarkiem Wasze zdrowie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dla mnie najlepsze piwo zakładowego to "Sokowirówka" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Jest nowa Pinta Vermont IPA. Patrząc po składzie to może być fajny ale niestety nie tani - w Auchan prawie 10 PLN za butelkę. W weekend degustacja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Daj znać jak wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Narazie estetyczno-wzrokowe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Daj znać jak wrażenia W sklepie osiedlowym, przynajmniej u mnie, od dwóch miesięcy dostępna. Wyraźna goryczka. Nuty cytrusowo-owocowe. Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 A widzisz, ten styl nie powinien mieć wyraźnej goryczki, piwo jest może smaczne ale nazwa nie od tego piwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Meczyk może już bez emocji ale piwko od Daniela @Qcyk wszystko rekompensuje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ulubione ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Jakimś specjalnym smakoszem piwa nie jestem, wolę trunki mocniejsze i bez gazu - choć kolor podobny Jednak na ostatniej męskiej wyprawie w Bieszczady raczyliśmy się piwkami droższymi, nie z korpo czy innych kampani. Cenę rekompensował smak.Do gustu przypadło mi Bies Czadowe i Raciborskie RżnięteNa Ursa Maior już mnie nie stać https://sklep.ursamaior.pl/ Edytowane 9 Maja 2017 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ulubione ...Z Kormorana wolę "Jasne".Jak na mój gust w "IPA" jest zbyt dużo goryczy i aromatu cytrusów, wolę mniej wyraziste. Choć i "IPA jest niezgorsza, tak jak i reszta Kormorana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dobre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi