Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

Wyrażę zdanie odrębne, ale de gustibus non disputantum est...Latem to preferuję piwa zakwaszane bakteriam tzw. kwasy, na saunę przede wszystkim. Piwa na słodach pszenicznych głównie z dodatkiem owoców,chmiele i bakterie kwasu mlekowego lacobacillus delbruekis lub helveticus. w tym butelkowo celuje Browar na Jurze,  z oczywiście ciekawymi nazwami jak to w branży kraftowej. Owocowe Love w dwóch wersjach, Malinowy Beret, Cherry Lady, Buraczana Piana. Ewentualnie w sezonie letnim coś z warzywem z Piwnego Podziemia, lecz dostępne tylko w kraftach i znika błyskawicznie Sezon Ogórkowy, Oddaj moje sto melonów, lekkie ale... na zdrowie!!!

Kolega Starszy BOB miał ciekawe zajście. Rock Mill, Lotny Browar Trzech Kumpli, wrocławski Browar Stu Mostów zawsze są warte uwagi. Jakubiak jak poszedł w  p"osły"i przestał pilnować, to jakość spadła. Wiem to z pewnego źródła będącego w jego browarze. Jednak dobry craft to jednak z kija. W PR jak mówią koledzy z Piwnej Sprawy to jest problem z pasteryzacją.Nie tak łatwo ogarnąć ten proces

hmm....Ja to Robert z Augustowa, dzielnia Borki nad Neckiem,w Wawie Bielany Słodowiec od dawien... Z Kolegą Starszym Bobem to przy ... z pianką to jak co jak coś za jakiś czas w Piwnej Sprawie na Bielanach lub gdzieś w Centrum  o rybach można by pogadać. Jestem bardziej jeziorowy spinningista

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Nad morzem jak nad morzem... codziennie inny zestaw... Od lewej

1. Nie polecam to "piwo" wykręca mordę swym kwasem gorzej niż mefedron ;-)

2. Z racji że nie przepadam za kawą nie przypadło mi do gustu ze względu na swój kawowy posmak.

3. Całkiem smaczne pszeniczne piwko. d3cc23f3d5fad6571c2841593fcea21b.jpg

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

• Like 2