Qcyk Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Nie omieszkam :-D witbier to chyba mój ulubiony typ piwerka ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Wyrażę zdanie odrębne, ale de gustibus non disputantum est...Latem to preferuję piwa zakwaszane bakteriam tzw. kwasy, na saunę przede wszystkim. Piwa na słodach pszenicznych głównie z dodatkiem owoców,chmiele i bakterie kwasu mlekowego lacobacillus delbruekis lub helveticus. w tym butelkowo celuje Browar na Jurze, z oczywiście ciekawymi nazwami jak to w branży kraftowej. Owocowe Love w dwóch wersjach, Malinowy Beret, Cherry Lady, Buraczana Piana. Ewentualnie w sezonie letnim coś z warzywem z Piwnego Podziemia, lecz dostępne tylko w kraftach i znika błyskawicznie Sezon Ogórkowy, Oddaj moje sto melonów, lekkie ale... na zdrowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Urlopu ciąg dalszy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Nie dawno byłem na weselu, gdzie zamiast wódki były browarki. I to tylko w takim stylu ... co pewien czas, pan młody zaskakiwał donosząc kolejny, inny ciekawy smak z jakiegoś lokalnego browaru 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Wczoraj Dzisiaj Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 APA z Amber dobra. Napisz proszę jak ta z manufaktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Ta z manufaktury mi nie podeszła...jeszcze 1/3 kufla stoi Nie wiem jak ją opisać. Tak czy siak ja już tego piwka nie kupię Zależy co kto lubi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Kolega Starszy BOB miał ciekawe zajście. Rock Mill, Lotny Browar Trzech Kumpli, wrocławski Browar Stu Mostów zawsze są warte uwagi. Jakubiak jak poszedł w p"osły"i przestał pilnować, to jakość spadła. Wiem to z pewnego źródła będącego w jego browarze. Jednak dobry craft to jednak z kija. W PR jak mówią koledzy z Piwnej Sprawy to jest problem z pasteryzacją.Nie tak łatwo ogarnąć ten proces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 ... jest jakiś BOB starszy ode mnie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Z Manufaktury jestem wierny tylko Belfastowi, ale nie każdy lubi ciemne, do tego trzeba dojrzeć . Też popełniłem tę i APĘ i została bez pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Starszy ode mnie ja jestem z czasów dobrego Gierka, pierworodny i na cześć Gadochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Czyli to nie TY.... ale pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 hmm....Ja to Robert z Augustowa, dzielnia Borki nad Neckiem,w Wawie Bielany Słodowiec od dawien... Z Kolegą Starszym Bobem to przy ... z pianką to jak co jak coś za jakiś czas w Piwnej Sprawie na Bielanach lub gdzieś w Centrum o rybach można by pogadać. Jestem bardziej jeziorowy spinningista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 ... co do APA i AIPA to polecane szkła go shake i dildo glass,,, ... paniom ze względu na chwyt przypadną do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ta z manufaktury mi nie podeszła...jeszcze 1/3 kufla stoi Nie wiem jak ją opisać. Tak czy siak ja już tego piwka nie kupię Zależy co kto lubi. Pytałem z ciekawości bo z manufaktury to jeszcze nic mi nie podeszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Bezdyskusyjnie, browarek dedykowany mojej Rudej Żonie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Ta czerwień to od słodów karmelowych, a i Browar w Szczyrzycu to dobre miejsce do warzenia.Kilka Kontraktowych browarów robi piwo u cystersów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Tacy oni cystersi jak z żaby rumak... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 ... nazywa się Szczyrzycki Browar Cystersów ,,Gryf". Oni sami nie warzą, ale mają profity... popełniłem własnie Chocolate Milk Stout z krakowskiej Brokreacji. Lubię na ciemno i lekko gorzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Nad morzem jak nad morzem... codziennie inny zestaw... Od lewej 1. Nie polecam to "piwo" wykręca mordę swym kwasem gorzej niż mefedron ;-) 2. Z racji że nie przepadam za kawą nie przypadło mi do gustu ze względu na swój kawowy posmak. 3. Całkiem smaczne pszeniczne piwko. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Gorzej niż mefedron...hehehehe.dobre porównanie do piwka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Jak już Pomorze to Ale Browar i Amber może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Tak ale piwa z tych browarów znam a te były mi obce ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Kołobrzeskie jasne i ciemne,Rewalskie oraz Irlandzkie-zielone ciemne.Perły pomorza zachodniegopolecam. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Tutaj może nie "perełki" ale solidne i do tego bardzo ekonomiczne piwka zza wschodniej granicy. Na urlopie jak znalazł. Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez kogut1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi