Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

@godski

Widziałem  jak zachwycałeś się Glogerem, dzięki takim browarom Żywcem już rzadko ktoś już będzie się zachwycał.. Odkąd poszedłem na craft beer fest z pogardą patrze na "napoje alkoholowe zawierające śladowe ilości chmielu"  

• Like 1

Za 10 zł się opłaca chociaż mi by wyszło 5zł/szt bo te dwa pszeniczne od razu bym oddał komuś kto lubi takie wynalazki dla mnie pszenica jest nie do przełknięcia fuj :P 

APA z żywca na pewno lepsza niż harnasie itp. ale do pewnego poziomu baaardzo daleko. 

Ostatnio miałem przyjemność skosztować kilka butelek  Konstancin IPA, dobra IPA w stosunku cena do jakości, chętnie sięgnę po raz kolejny :)

W Carrefourze jest Grodzka apa za 4 zl super piwko.

Żywiec chmieli na zimno stąd czuć tylko zapach chmielu (Żywiec apa)...

Kompanie piwowarskie(Ż) już nie chmielą tylko chrzanią, dobre piwo broni się samo nie potrzebuje marketingowego bełkotu.

Tak na marginesie w Żywcu nie ma piwowara jest tylko technolog produkcji, można się upierać że to samo ale..................

Edytowane przez Małkociniak

Kompanie piwowarskie(Ż) już nie chmielą tylko chrzanią, dobre piwo broni się samo nie potrzebuje marketingowego bełkotu.

Tak na marginesie w Żywcu nie ma piwowara jest tylko technolog produkcji, można się upierać że to samo ale..................

Zgadzam się w 100%, ale oni dostosowali się do konsumenta (koncerny). Koledzy przechwalają się że najlepsze piwo to z chmielem i gorzkie (piją jakieś koncernowe), kupiłem im Atak Chmielu Pinty no i większość nawet nie wypija takiego piwa...

Byłem i w browarze w Żywcu i Tyskim na wycieczce, nie dość że te "siki" u producenta po 5-6 zł, to można co najwyżej stare miedziane kadzie warzelnicze pooglądać...

Edytowane przez tebe

Zachowały mi się dwie fotki z imprezy piw kraftowych, zwróćcie uwagę jaki jest procent ekstraktu w dobrym piwie. Już się cieszę na chwile kiedy w Szczecinie (a ma być to juto) otworzy się lokal z piętnastoma kranami piw kraftowych, a wszystko to w bezpośredniej bliskości Nowego Browaru i Starej Komendy  :clappinghands:

post-59698-0-71572400-1512587819_thumb.jpgpost-59698-0-23752400-1512587821_thumb.jpg

• Like 1

Fafik to piwo a la grodziskie, wiec z założenia lekkie i z niedużym z ekstraktem i alko.I tak więcej niż klasyczny grodzisz. Nie kazdemu podejdą słody podwędzane buczyną. Latem jak najbardziej. O tej porze to bateria Komesów ma pierszeństwo ;)

• Like 1