tebe Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 U mnie portery i risy, zalane stearyną leżakują już pół roku Korci, oj korci by "odkorkować"...Trzymaj! Gdzie leżakujesz piwko w piwnicy czy lodówce? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 oczywiście w piwnicy, do lodówki trafiają przed spozyciem (chociaz niektóre risy wolę w temperaturze pokojowej). Czy w kraju dostanie gdzieś jeszcze zielonego Goliata ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Na słod Wino jęczmienne ?Na słodach, tłusto i często konkretnie nachmielone. Jak z dostępnością Robercie tego produktu Kormorana? I oczywiście cenowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 U mnie portery i risy, zalane stearyną leżakują już pół roku Korci, oj korci by "odkorkować"...Twardy jesteś https://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=1308065&postcount=441 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 daję radę, bo dobry synek ratuje tatusia TurboGeezerem jak wpada w odwiedziny ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 z TurboGeezera to nie raz wykonałem porterówkę/kingpinówkę w wersji malina i węgierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 daję radę, bo dobry synek ratuje tatusia TurboGeezerem jak wpada w odwiedziny ;-) z TurboGeezera to nie raz wykonałem porterówkę/kingpinówkę w wersji malina i węgierka Popróbował bym waszych wyrobów, same wpisy działają na wyobraźnię. Jest postanowienie od przyszłego 2018 samemu uwarzyć piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Nic trudnego. Potrzeba trochę przestrzeni drobnego sprzętu i na pewnych etapach starranności i sterylności. U mnie trudniej złowić miarowego sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Popróbował bym waszych wyrobów, same wpisy działają na wyobraźnię. Jest postanowienie od przyszłego 2018 samemu uwarzyć piwo.Podbij do Młodego Wędkarza, mówił, że warzy piwo. Coś podpowie zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) I przede wszystkim trzeba poświęcić pół dnia na warzenie. Ja uwarzyłem 5 warek i dałem spokój. Za dużo roboty i brak miejsca... Ale doświadczenie fajne. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez tebe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A do miodów syconych podchodziłeś? Sam ogarniasz główny składnik i to w różnych gatunkach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 I przede wszystkim trzeba poświęcić pół dnia na warzenie. Ja uwarzyłem 5 warek i dałem spokój. Za dużo roboty i brak miejsca... Ale doświadczenie fajne.A "czysta warek" i ciągle warzę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A "czysta warek" i ciągle warzę I to jak?! Pochwalę kolegę...eksplozja smaków :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 A do miodów syconych podchodziłeś? Sam ogarniasz główny składnik i to w różnych gatunkach. Pozdro Miód pitny nie wymaga tyle pracy i jest łatwy do ogarnięcia, co roku robię jakieś 200 l, tylko ja nie przepadam za takim trunkiem i wszystko rozdaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 I to jak?! Pochwalę kolegę...eksplozja smaków :D Potwierdzam. Jak Fido uwarzy..... Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Taki zestaw zaparkowałem wczoraj w garażu... :-) No i w końcu znalazłem Króla Lata :-) Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez sslonio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Nie wiem czy było , ale polecam browar Rebelia z Ząbkowic Śląskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 https://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=1262979&postcount=257 To nie jest browar. To tak zwani "gypsy" warzą a najczęściej zamawiają piwa w prawdziwych browarach. Czasami mają recepturę ale najczęściej nawet nie widzą swojego piwa do momentu jak przyjedzie do nich czyli hurtowni. Działalność takich jest rejestrowana jako sprzedaż hurtowa piwa, czasami mają koncesję na detal i wtedy sprzedają na festiwalach, festynach itp. Największym tego typu tworem był do niedawna Ale Browar i Pinta. Ale Browar już warzy na swoim a Pinta buduje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 FidoAngel masz rację. Ale czy to grzech, że Pinta zaczynała warzyć piwo w innych browarach?? Ja myślę, że nie. Teraz chłopaki są na takim poziomie, że mało kto może się z nimi równać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 ale dlaczego tak jest ? ano dlatego że mamy popaprane prawo zbudowanie mini browaru o wybiciu 500l jest traktowane w Polskim prawie jak budowa browar np Żywiec .W Polsce tak rozwineło się piwowarstwo domowe że chłopaki zaczeli kombinować jak na tym zarobić , więc wymyślili "gypsy" jak to nazwał Fido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 ... po prostu kontraktowy. Wynajmują wszystko w jednym miejscu, łącznie ze składem celnymi działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Niedługo majówka. Ciepło się zrobiło, to i temat chyba odżyje ????Kupłem se w lidrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 ...Nepomucen daję rade... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) PintaAtak chmielu.PolecamCiemne Noteckie też niczego sobie. Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Musi być, że dobre, bo mi połowę żona wypiła ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi