malcz Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Marcin, nic nie widać na tej focie. Co to za piwko?Bo jest klimatyczna... Stary Browar Kościerzyna - American IPA.Świeże - Niefiltrowane. Rewelacyjny kolorek i smak bardzo bardzo przyjemny. Dostępne w Auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 ... lekko odkurzę...porterówka. Jeden ze składników, patrz opakowanie,jakieś dodatki korzenno- aromatyczne i drugi, konkretny, jak to w terminologii morskiej 3/4, naprzód! Czeka na okoliczności wielkonocne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Najlepszy porter jakiego piłem, a bardzo dużo ich próbowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 ... dwa z zestawu do ,,loszku" na dłuższe leżakowanie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 IMG_20210321_201030_1CS.jpg... dwa z zestawu do ,,loszku" na dłuższe leżakowanie...Jednym z kandydatów do leżakowania to na 100% komes Ja je nawet dłużej trzymałem niż wskazany termin na butelkach i takie mi najbardziej smakowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) ... tu Kolega myli się. Parametrem decydującym była dostępność. Raciborski porter pojawił się po ponad roku od poprzedniej warki. Maryenstadt , za nim stoi uznany piwowar warszawski, dokładnie z Marysina. Malinowy ... dobrze wszedł... .Co do leżakowania to z 2016 mam RIS-a z Pracowni Piwa i Imperatora Bałtyckiego z Pinty. Tak dokładam po,,kawałku"... Edytowane 22 Marca 2021 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Dobre portery osiągają swoje optimum po kilku latach leżakowania. Piłem takie 6 lat po terminie, poezja.Choć trzeba przyznać, że większości nie warto trzymać dłużej niż dwa lata bo sos sojowy zaczyna wyłazić w smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 ...i tu zaczyna liczyć się Blg .23-24 dają duuże możliwości, w ćwiczeniu cierpliwości...tak jakoś wyszło... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Taki zacny trunek dostałem w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Tak sobie poczytałem opis...Czy ktoś mógłby potwierdzić, że w 1875 (oryginalna receptura) używano słodu karmelowego? Piwo w tym stylu uwarzono po raz pierwszy dopiero w 1894 r.Piwo w stylu Hell (zakładam, że chodzi o Helles), to trunek dolnej fermentacji, a nie górnej jak jest na etykiecie.. No i ten eukaliptus i mięta Źródło: https://kompendiumpiwa.pl/bawarskie-jasne-helles/ Czy to taki zacny trunek? Hmmmmm kwestia zapewne gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 https://www.piwo.org/forums/topic/21223-04a-munich-helles/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Albo kwestia tłumaczenia. O tych nutach w chmielu różne głupoty wypisują. A 1875 to rok powstania browaru. Piwo na prawdę smaczne i mnie to wstarczy ???? Edytowane 2 Maja 2021 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 ]Myślałem, że goryczka rzuci na glebę i sponiewiera. Niestety słodycz jak dla mnie zbyt duża, wolałbym żeby było bardziej wytrawnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 ]Myślałem, że goryczka rzuci na glebę i sponiewiera. Niestety słodycz jak dla mnie zbyt duża, wolałbym żeby było bardziej wytrawnie. cm1.jpg cm2.jpg cm3.jpgJeżeli szukasz piwa wytrawnego to polecam Bosmana,ale tego z Browaru OdrzańskiegoEwentualnie Pinta Atak Chmielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) Też dobre Edytowane 5 Maja 2021 przez tom3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jeżeli szukasz piwa wytrawnego to polecam Bosmana,ale tego z Browaru OdrzańskiegoEwentualnie Pinta Atak ChmieluAtak chmielu to klasyka. Do Bosmana niestety nie mam dostępu, aleeeeee z tego co wyczytałem, to warzony z amerykańskimi chmielami. Wolałbym coś "europejsko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Piwo nie należy do wytrawnych,ale polecam każdemu chociaż raz pokusić się na nie.Dawniejsza nazwa Hopus Pokus. Edytowane 9 Maja 2021 przez tom3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 ...znam, od czasu do czasu degustuje, warto. Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić piwo Gnieźnieńskie Pils? Kupiłem kilka butelek nad Powidzem i to jest to, smak jak piw z lat młodzieńczych. Niezbyt mocno gazowane, lekkie ( 5% alko), wyraźna goryczka i mało słodkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić piwo Gnieźnieńskie Pils? Kupiłem kilka butelek nad Powidzem i to jest to, smak jak piw z lat młodzieńczych. Niezbyt mocno gazowane, lekkie ( 5% alko), wyraźna goryczka i mało słodkie.Jak nie kupisz daj znać to pomogę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 W Piwomaniaku nie będą mieli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Gnieźnieńskie, nie miałem przyjemności spróbować, ale znajomy mówił , że bardzo dobre.Ze swojej strony polecam piwo Moritz Fiege. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Gnieźnieńskie, nie miałem przyjemności spróbować, ale znajomy mówił , że bardzo dobre.Ze swojej strony polecam piwo Moritz Fiege.A i cena śmieszna, niecałe 3 zł butelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 ... będzie słono, kwaśnie. Odważnym na spotkaniu zużyte bandaże, podkłady kolejowe i uboczne produkty rafinacji. Dodam, że Joe nie został skonsumowany na ostatnim spotkaniu, więc jest nieco przeterminowany. Co się odwlecze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi