tom3 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Super,tyle to i ja wiem.Myślałem że ta "dobra woda" ma jakiś tajemniczy skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Super,tyle to i ja wiem.Myślałem że ta "dobra woda" ma jakiś tajemniczy skład.Jeśli woda użyta do produkcji piwa, ma jakiś charakterystyczny/dodatkowy smak, to często wyraźnie to czuć i w piwie. Po półtorarocznej diecie, wyraźnie wyostrzył mi się smak co do potraw i napojów-teraz czuję różnicę smaku, między różnymi wodami które pijam. Specjaliści twierdzą, że jakość użytej wody w piwie, w połowie decyduje o smaku i sukcesie piwa. I ja im wierzę bez zastrzeżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Woda która ma dodatkowy smak lub aromat nie nadaje się do produkcji piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Woda która ma dodatkowy smak lub aromat nie nadaje się do produkcji piwa.Nie chodzi o to, by w wodzie były jakieś smakowe dodatki, ale każda "czysta woda" ma swój specyficzny smak, jakieś minerały, pierwiastki, które sprawiają, ze każda jest inna. Skoro trocie i łososie potrafią rozpoznać smak rzeki... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Piwo prawdziwego wędkarza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Czy ktoś z was pił w ostatnim czasie Żywiec Białe? Zauważyłem ostatnio, że butelka ma inny kapsel i według mnie piwo ma gorszy smak niż wcześniej. Ma ktoś podobne wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Czy ktoś z was pił w ostatnim czasie Żywiec Białe? Zauważyłem ostatnio, że butelka ma inny kapsel i według mnie piwo ma gorszy smak niż wcześniej. Ma ktoś podobne wrażenia?Gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Czy ktoś z was pił w ostatnim czasie Żywiec Białe? Zauważyłem ostatnio, że butelka ma inny kapsel i według mnie piwo ma gorszy smak niż wcześniej. Ma ktoś podobne wrażenia?Gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Gdzie kupiłeś?To gdzie zakupu dokonano nie powinno mieć żadnego znaczenia. Dla mnie żywiec skończył się wiele lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidKa Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Zywiec spoko piwerko na dyskoteki i mlodziezowe dancingi choc czasy witbirowe dawno zamną , zawsze docenie dobrego belga na upalny dzien... sporo tego jest, po co tracic czas na zywcowego "wita" nawet w celach edukacyjnych. A na takich zabawach okolicznosciowych w dobrym tonie jest zawsze zrobic maly wykład apropo nieslodowanej pszenicy gdy stoisz/tanczysz w kółeczku z duperkami :D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 To gdzie zakupu dokonano nie powinno mieć żadnego znaczenia. Dla mnie żywiec skończył się wiele lat temu.To się mylisz Sławku, pomijając fakt że piwo jest lane w dwóch browarach chyba teraz... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Woda która ma dodatkowy smak lub aromat nie nadaje się do produkcji piwa.Ups... to w Cieszynie, nie powinni produkować piwa od ponad stu lat, bo mają wodę żelazistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Obowiązujące w Polsce przepisy wskazują, że stężenie żelaza w wodzie nie powinno być wyższe niż 0,2 mg Fe/l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Ups... to w Cieszynie, nie powinni produkować piwa od ponad stu lat, bo mają wodę żelazistą. Dlatego nie piję cieszyńskiego . Wyrazista w smaku woda jest odczuwalna w piwie, najczęsciej nieco psuje smak, choć może i pomóc czasem . Po prawdzie, to w kiepskich piwach nie za bardzo woda ma znaczenie, bo jakieś różne dziwne smaki tam czuć, a woda jest mniej istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Ups... to w Cieszynie, nie powinni produkować piwa od ponad stu lat, bo mają wodę żelazistą. Masz jakieś wyniki laboratoryjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Dlatego nie piję cieszyńskiego . Wyrazista w smaku woda jest odczuwalna w piwie, najczęsciej nieco psuje smak, choć może i pomóc czasem . Po prawdzie, to w kiepskich piwach nie za bardzo woda ma znaczenie, bo jakieś różne dziwne smaki tam czuć, a woda jest mniej istotna.Tomasz Kopyra kiedyś mówił o tym wiele razy w swoich filmach. Winą są stare tanki albo instalacja i stąd można wyczuć żelazo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Prezent od żony 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Komes mi zawsze smakował taki po długim leżakowaniu, a nawet po terminie przydatności . Jedno piwo już u mnie 4 lata leżakuje i jeszcze rok trzeba poczekać na degustacje, ale to akurat nie jest Komes . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Znacie? Nie? Powiadam Wam, że całkiem fajne. Bursztynowe z mocną pianą, nuta miodowo-kwiatowa z lekką goryczką 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) Znacie? Nie? Powiadam Wam, że całkiem fajne. Bursztynowe z mocną pianą, nuta miodowo-kwiatowa z lekką goryczką IMG_20211009_121620a.jpgZdiełano w CCCP ? Edytowane 9 Października 2021 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Tak toćna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Ostatnio zasmakowałem i muszę przyznać, że jak na rosyjskie wyroby piwne naprawdę godne. Kiedyś piłem rosyjskie piwo w calkiem ładnej puszczce, ale było podłe. To polecę, jako piwosz, z całego serca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) Ze wschodu takie polecam. Edytowane 9 Października 2021 przez biturbo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Ze wschodu takie polecam.Rosjanie mają sporo dobrych piw tak jak Bałtyckie czy Syberyjskie .A jak wiadomo dany rodzaj jednym smakuje innym nie .Dla mnie jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Warto spróbować. Orzeźwia, smaczne, delikatne. W oszołomie kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi