Skocz do zawartości

Piwko piwo piweczko...

piotrrd

Rekomendowane odpowiedzi

... to właśnie do podegustowania z bratem. Imperator mnie ciekawi, na etykiecie 2017.06.23 Termin do spożycia.

Właśnie schowany, otwarcie nie wcześniej niż za rok, kup, a może ja zanabede jutro w Likworach i posmakujemy attachicon.gif IMG_20220417_193106.jpg

Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka

Imperator bałtycki z Pinty - bez wtopy.

Porter z Raciborza mnie zawiódł. Zdecydowanie lepszy jest z Perły, do dostania w sieci na "L" ;-)

Najgorsze piwo jakie w życiu piłem a było trochę tego...

A czy ja pisałem, że jest to jakieś super piwo? Pytałem tylko o plastikową kuleczkę. Sam nie lubię porterów, ale co jakiś czas kupuje jedno nigdy nie pite i może to będzie własnie to, które zmieni moje zdanie na temat tego typu piwa.

A czy ja pisałem, że jest to jakieś super piwo? Pytałem tylko o plastikową kuleczkę. Sam nie lubię porterów, ale co jakiś czas kupuje jedno nigdy nie pite i może to będzie własnie to, które zmieni moje zdanie na temat tego typu piwa.

A czy ja napisałem ,że Ty uważasz je za super piwo ?

"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Guiness jest fajnym sesyjnym piwem. Osobiście bardzo lubię wszelkie stouty i portery, tylko trzeba się nauczyć je pić  ;) 

"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Guiness jest fajnym sesyjnym piwem. Osobiście bardzo lubię wszelkie stouty i portery, tylko trzeba się nauczyć je pić  ;) 

Święte słowa!

Wybór jest taki, że każdy znajdzie coś dla siebie.

post-46659-0-18201900-1651049806_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

post-71534-0-16317000-1652127058_thumb.jpg

post-71534-0-99295600-1652127067_thumb.jpg

post-71534-0-35685800-1652127076_thumb.jpg

Piwo kupione w 2017 roku i 5 lat przeleżało schowane w mojej szafie :D . Po pierwszym łyku czuć bardzo wyraźnie że leżakowało w beczkach po bourbonie, a nie że beczki zostały przepłukane piwem. W smaku dało się wyczuć gorzką czekoladę i suszoną śliwkę. Spora zawartość alkoholu praktycznie niewyczuwalna. Jeden mały minusik za małe nasycenie CO2 (lubię piwa mocno "gazowane"), a drugi minusik to cena. 

• Like 7

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Piwa z browaru Tenczynek zaliczam do moich ulubionych, a najlepiej smakuje mi lager i pszeniczne. Jak lubisz piwa pszeniczne, to pozycja obowiązkowa do spróbowania. Raz żona z córką mi kupiły po kartonie lagera i pszenicznego, bo dobrze wiedziały co ja lubię :D  :D i oczywiście trafiły w dziesiątkę.

• Like 1