Kamil Z. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Reasumując doszedłem do wniosku, że im dłuższa przerwa od wypicia ostatniego piwa, tym to pierwsze po przerwie smakuje najbardziej :-)Wystarczy każde kolejne kupować inne wtedy nie trzeba robić przerw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Wystarczy każde kolejne kupować inne wtedy nie trzeba robić przerw Z czasem dojdziesz sam do tego, że przerwy się przydają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Już doszedłem, ale...świat kraftu jest taki ciekawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Przeglądając wpisy i foty byłem baaardzo zdziwiony tym o ilu browarach nawet jeszcze nie słyszałem :-) Regiony rządzą się swoimi prawami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Dlatego bardziej bym był skłonny używać terminu "kraft", gdyż tu nie chodzi tylko i kwestie regionalne, a samo podejście do piwa, mnogości styli i całej tej rewolucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Przeglądając ten wątek, dochodzę do wniosku, że piwa regionalne chyba na dobre zadomowiły się już w domach większości z nas :-)W sumie nie ma co się dziwić, bo są po prostu lepsze w smaku :-)Pamiętam jak parę lat temu pierwszy raz spróbowałem Ciechana Lagerowe, to od tego czasu wszystkie Ż..., T..., i L... smakowały mi jak popłuczyny bo butelkach :-) z czasem i Ciechan już zpowszedniał :-) Z większych browarów jak dla mnie jeszcze Pilsner Urquell trzyma fason i w Biedrze jest w dobrej cenie. Reasumując doszedłem do wniosku, że im dłuższa przerwa od wypicia ostatniego piwa, tym to pierwsze po przerwie smakuje najbardziej :-)Od Pilsnera z Lidla wolę Argus Maestic. Robione za naszą południową granicą i ma więcej goryczki od Pilsnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Z tanich piw całkiem spoko są z Tesco i zabki wyroby sulimar. Polski chmiel z zabki, ma mocna i zalegajaca goryczkę od polskich chmieli, ale jest ta goryczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 z Lidla tylko czeski Budweiser Achooooooj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 A nie lepiej jakiś sklep typowo branżowy? Np "Chmiel I Słód" czy inne multitapy z opcją 'na wynos' piw nalewakowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A nie lepiej jakiś sklep typowo branżowy? Np "Chmiel I Słód" czy inne multitapy z opcją 'na wynos' piw nalewakowych? Niestety, nie w każdym mieście taki przybytek dobroci można znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ano :< Ale wiesz Trzeba szukać, bo nie o to przecież chodzi żeby zajączka złapać, tylko żeby go gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nice one 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Potwierdzam smaczny trunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie, podajcie mi swoje typy na niepasteryzowane i niefiltrowane piwko z dużą zawartością chmielu. Takie jak za PRL-u w którym dorastałem . Termin przydatności do spożycia max. 30 dni. zawartość alkoholu do 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 NIE CYTUJEMY ZDJĘĆ!Nice oneooo coś dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Panowie, podajcie mi swoje typy na niepasteryzowane i niefiltrowane piwko z dużą zawartością chmielu. Takie jak za PRL-u w którym dorastałem . Termin przydatności do spożycia max. 30 dni. zawartość alkoholu do 5%.Nie mam pojęcia jak to było za PRL ale wydaje mi się, że Hop Sasa z Ale Browaru może być blisko.5% i 14 plato na polskim chmielu. Dla mnie jest zapisany na stałej karcie menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Hop sasa to ipa na polskim chmielu. Celowalbym w jakiegoś pilsa. Sprawdź ofertę browaru Nepomucen np pils Tomyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No niby napisane jest że Polish India ... ale z IPA to ma niewiele wspólnego. Andrzej pytał o coś co jest mocno nachmielone więc pils IMO odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Panowie, podajcie mi swoje typy na niepasteryzowane i niefiltrowane piwko z dużą zawartością chmielu. Takie jak za PRL-u w którym dorastałem . Termin przydatności do spożycia max. 30 dni. zawartość alkoholu do 5%.Moj nr 1 to Tankowe z Grybowa (tylko nie wiem czy będzie wystarczająco chmielowe) .Ewentualnie lane na miejscu - to samo co tankowe - tylko leją w co sobie przyniesiesz. Autentycznie prosto z tanka w keg i podpinane do kija - 100% świeżości. Masz butelkę to w butelkę, masz termos to w termos. Widziałem też Pana ze słojem na ogórki 3l oraz pana z 5 litrową bańką po wodzie destylowanej.Ot taki lokalny folklor.http://pilsweizer.com/oferta/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Moj nr 1 to Tankowe z Grybowa (tylko nie wiem czy będzie wystarczająco chmielowe) .Ewentualnie lane na miejscu - to samo co tankowe - tylko leją w co sobie przyniesiesz. Autentycznie prosto z tanka w keg i podpinane do kija - 100% świeżości. Masz butelkę to w butelkę, masz termos to w termos. Widziałem też Pana ze słojem na ogórki 3l oraz pana z 5 litrową bańką po wodzie destylowanej.Ot taki lokalny folklor.http://pilsweizer.com/oferta/Tankowe pewnie by było dobre ale ma prawie 7 volt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratatata Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ostatnio pilem dobre prawie piwo ( bezalkoholowe ) Lobkowicz , naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 nie ma sensu pić bezalkoholowego! toć to zbrodnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 @Pansum chłopie jeszcze się nie zorientowałeś, że w cafe postów nie nabijesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 godski - ono jest tak pyszne ze tego nie poczujesz. Nie jest dodatkowo pędzone na spirycie jak niektóre mocniejsze piwa.Będe po 7 maja w Grybowie ( a wtedy ma być dostępne) to Ci zakupie i wyśle w prezencie, jak nie znajdziesz u siebie. Podaj tylko adres na prv. g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 godski - ono jest tak pyszne ze tego nie poczujesz. Nie jest dodatkowo pędzone na spirycie jak niektóre mocniejsze piwa.Będe po 7 maja w Grybowie ( a wtedy ma być dostępne) to Ci zakupie i wyśle w prezencie, jak nie znajdziesz u siebie. Podaj tylko adres na prv. gPoproszę 10 sztuk. Wyślesz kurierem DHL. Mam umowę. Dzięki. Reszta priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi