Skocz do zawartości

Zakup wedki

Adri@n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciałbym sobie kupić jakaś nową wędkę a zarazem 1 w moim życiu. Bo tą co łowię w tej chwili dostałem od brata i już stara niestety :( U zbierałem trochę pieniązków i planuje sobie coś kupić do 250 zł. Ale nie mam bladego pojęcia jaką bo nigdy nie kupowałem wędki. A w sklepie to tylko tak doradzają żebyś tylko coś u nich kupił. Wędka interesowała by mnie jakaś uniwersalna jak takie są ze szczególnym uzasadnieniem na bolka szczupaka sandacza i klenia i moje ukochane brzany dla których wędkarstwo dla mnie nie miało by większego znaczenia :( Pomóżcie mi coś kupić będę bardzo wdzięczny.

Sugeruję:

Konger World Champion Turbo albo mocniejszy Kobalt 2,40 lub 2,70

Dragon Millennium HD Trout 2,55

Daiwa Powermesh jigger spinning (pod warunkiem, że to nie jest wklejanka - tego nie jestem pewien) 2,40 lub 2,70 do 25 g.

Te 2,40 przy założeniu, że kij będzie używany również z łódki i faktycznie ma być do wszystkiego. Jeżeli głównie z brzegu, to może raczej 2,75, ale nie nalegam

Jeszcze ewentualnie Konger World Champion IRI Skipper 2,60 ... może ten do 30 g.

Pozdrawiam,

Fatso

Wędka interesowała by mnie jakaś uniwersalna jak takie są ze szczególnym uzasadnieniem na bolka szczupaka sandacza i klenia i moje ukochane brzany dla których wędkarstwo dla mnie nie miało by większego znaczenia :( Pomóżcie mi coś kupić będę bardzo wdzięczny.

Witam.

Ta oferta powinna być dla ciebie odpowiednia,jeden mankament to zbyt długi dolnik,jeszcze ci kasy zostanie na plecionkę i kilka przynęt.

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=9382&amp ;amp ;start=0&

Nie chce wyróżniac kijków Kongera o ktorych pisze kolega @Fatso,ale sam używam modelu Champion Turbo 300 7-21g 6-12lb od ok 4 lat i powiem Ci,ze jest to moj uniwersał na Wisłe i nie tylko :D Łapie nim sandacze,szczupaki,bolki,okonie itd. i daje sobie spokojnie rade.Faktem jest,ze max głowka to 15g ale mi to wystarcza.Wszystko zależy od tego jakie gatunki ryb,jakie przynety i mase głowek stosujesz.Oczywiście decyzja należy do Ciebie.Powodzenia w wyborze i połamania na taakiej rybie :mellow:

• 4 tygodnie później...