Szyszak Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam,niebawem wybieram się na Kaszuby pomoczyć kija. Decyzja padła na Jezioro Wdzydze. Poniekąd w tym Kaszubskim Morzu pływa Troć Jeziorna. Taaa, no i właśnie pływa czy pływała za naszych dziadów-pradziadów? Ktos z szanownych kolegów ma jakieś refleksje na ten temat? Gdzie jej szukać? Wogóle to na co się na tym jeziorze nastawić? Gdzie szukać drapieżników? Jakie przynęty? Czy warto podskoczyć na Wdę w okolicy jeziora? Będę bardzo wdzięczny za każdą wskazówkę? Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Nie znam tego jeziora, ale trocie wdzydzkie zostały wsiedlone do Soliny ponad 40 lat temu. Chyba wszystkie rekordy polski troci jeziorowej pochodziły z Bieszczadzkiego Morza. Wszystkie chyba zostały złowione na woblery podczas głębokiego trolingu. Co ciekawe moją trotkę złowiłem prawie 20 lat temu na cofce Sanu, uderzyła w woblera metr od brzegu Dotarły też do mnie wieści o złowieniu w tym roku metrowej ryby na Myczkowcach, na przedwiośniu z brzegu (!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Tomek, któraś rekordowa była złowiona na Klimkówce..., ale to też Nasze strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Klimkówke znam jak własna kieszen sam sporo tam trotek złowiłem , ale wszystkie nie przekroczyły 60 cm, ojciec miał sto lat temu na solinie taka z 15kg ale tak sie nawalili ze jej nie wyjął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi