TAURUS1989 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 zostało mi na wycięcie 2 tarcz także nie sprzedaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ma ktos moze odsprzedać kawałek carbontexu o grubości 0,5mm? Albo odpłatnie wykonać kilka podkładek do multika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Panowie tu macie maty w roznych grubociach http://www.ebay.pl/itm/Carbon-Fiber-Drag-Sheet-Fishing-Reel-Upgrade-/111495328332?var=&hash=item19f5a3b24c:m:mXWLmAJ15qaOuABpKv86fvA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Panowie tu macie maty w roznych grubociach http://www.ebay.pl/itm/Carbon-Fiber-Drag-Sheet-Fishing-Reel-Upgrade-/111495328332?var=&hash=item19f5a3b24c:m:mXWLmAJ15qaOuABpKv86fvAhttp://www.ebay.pl/itm/Carbontex-Carbon-Fibre-Carbon-Fiber-Drag-Washer-Sheet-0-5-0-8-1-0-1-2-1-4mm-/252256635043? Tu z wysyłką jest duuużo taniej. Drag Grease Shimano mam.Przed chwilą 0,5 mm zamówiłem. Do Alphasów będzie. O ile pamiętam do Tatuli też podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Właśnie miałem zamawiać,wziąłeś jakiś zapas podzielimy koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zapasu nie brałem. Arkusz jest 20x10. Na Szwecję hamulce trza wzmacniać Koszt transportu jest niewielki.. Za każdy arkusz transport 3 AUD. 70 zł wyszło z transportem. A u tego drugiego sprzedawcy prawie 150 zł ze smarem. Ale smaru mam dostatek.Potrzebuję do 3-4 typowych multików. Raczej 3 bo Toro NaCl ma fabrycznie Carbo.Tylko nie wiem czy w Tatuli też jest 0,5 mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Przyszedł właśnie Carbontex z Australii. Dziwny. Nie tak to sobie wyobrażałem. Wygląda jak płótno obciągnięte na folii.Tak ma wyglądać czy to podróba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Tak ,jeśli z dwóch stron to ok..Szkielet czy też warstwa nośna jest z cienkiej maty szklanej.Do tego z dwóch stron jest przyklejona mata węglowa. Edytowane 6 Lutego 2016 przez TroutFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Po wycięciu jest jeszcze gorzej. Reklamować to? Może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z Carbontexem? Edytowane 6 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Wycinam tak samo i tym samym.Trzeba troche się namęczycDobrze naostrzyć ostrze.I bez mocnego nacisku wycinać raz z jednej (dochodząc do rdzenia)potem obrócić i z drugiej strony.Wtedy lekko wyłamać.i obrobić papierem ściernym.A wewnętrzny otwór wycinam wiertłem do drewna o odpowiednio potrzebnej średnicy. Edytowane 6 Lutego 2016 przez TroutFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Wycinam tak samo i tym samym.Trzeba troche się namęczycDobrze naostrzyć ostrze.I bez mocnego nacisku wycinać raz z jednej (dochodząc do rdzenia)potem obrócić i z drugiej strony.Wtedy lekko wyłamać.i obrobić papierem ściernym.A wewnętrzny otwór wycinam wiertłem do drewna o odpowiednio potrzebnej średnicy.Dzięki. Będę walczył. Niepokoją mnie tylko te nitki. Myślałem, że będzie to bardziej jednorodny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Te nitki to włókna węglowe tylko ich nie dociąłeś.Nie doszedłeś do warstwy szklanej podczas cięcia.Po prostu rżnij głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jednak ostre nożyczki i wiertarka poszły w ruch. Estetycznie tak sobie. Nowe tarcze są większe. Moc hamulca mierzona na wadze sprężynowej to teraz 4 kg. Pewnie by było więcej ale dość dużo smaru hamulcowego dałem. Hamulec pracuje bardzo płynnie. Niestety na starych wyślizganych tarczach nie sprawdziłem, ale na oko było dużo mniej. Multik to Alphas 150HL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Andrzej, mam kawałek carbontexu, który dostałem od kolegi i powiem szczerze, ze wyglada zupełnie inaczej niz ten Twoj. Nie ma strzepiacych sie nitek, jest twardy i przypomina materiałem cos na kształt cienkiej tarczy do dremmela. Kawałek który dostałem ma wyciętych kilka podkładek, krawędzie absolutnie nigdzie nie sa postrzępione, wycięte sa idealnie równo i idealnie "czysto". Edytowane 6 Lutego 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 A to ciekawe. Bo kolega TroutFan twierdzi że wygląda tak jak mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Chyba to kwestia warstwy wewnątrz, u mnie to jakis dziwny brązowy materiał, jakby karton albo podobne. I ten mój carbontex odłamuje sie jak wafel, jak tarcza dremmela (nie wiem jakiego porównania jeszcze użyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki za zdjęcia. Może jeszcze ktoś się wypowie. A może to kwestia grubości? Mój 0,5 mm. I w środku rodzaj folii przezroczystej.Jutro napiszę i prześle zdjęcia do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Kuba ma ten kawalek odemnie i faktycznie troszke inaczej to wyglada Ten moj nie strzepil sie i mozna bylo go lamac a i po rocznym uzytkowaniu nie rozpadal sie tylko wlokna trzymaly sie kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 "Kuba ma ten kawalek odemnie i faktycznie troszke inaczej to wyglada Ten moj nie strzepil sie i mozna bylo go lamac a i po rocznym uzytkowaniu nie rozpadal sie tylko wlokna trzymaly sie kupy :)"Wszystko pewnie zależy od zastosowanej do spojenia żywicy (epoxyd-"cienka elastyczna folia", poliester-brązowe, kruche spoiwo typu "tarcza do cięcia z Dremela") w macie i grubości maty węglowej w przekroju płyty. Ostrym narzędziem (szpikulec, nóż) jeżeli przetnie się węglową wierzchnią warstwę, to wewnętrzny kruchy nośnik już nie "ciągnie się" a łamie. Tak ja to widzę, choć mogę się mylić bo nie mam z tym żadnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ja sprowadzałem z USA i wyglądał podobnie .Wycinałem minimalnie większą średnice,potem kilka sztuk skręconych razem na wiertarkę. Papier ścierny,delikatna obróbka i wychodzą jak fabryczne.Nie widać wcale tej warstwy wewnętrznej.I najważniejsze super ostry nóż aby idealnie przeciąć włókna węglowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Ja sprowadzałem z USA i wyglądał podobnie .Wycinałem minimalnie większą średnice,potem kilka sztuk skręconych razem na wiertarkę. Papier ścierny,delikatna obróbka i wychodzą jak fabryczne.Nie widać wcale tej warstwy wewnętrznej.I najważniejsze super ostry nóż aby idealnie przeciąć włókna węglowe.Tzn. miałeś ten twardy czy taki jak ja? Wysłałem zdjęcia do Australijczyka. Zobaczymy co odpisze. Edytowane 7 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Wewnętrzna warstwa była twarda i niezbyt krucha,ale mój miał 0,7 mm.Wyglądał jak ten u Żbika. Edytowane 7 Lutego 2016 przez leszek3b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Chyba to kwestia warstwy wewnątrz, u mnie to jakis dziwny brązowy materiał, jakby karton albo podobne. I ten mój carbontex odłamuje sie jak wafel, jak tarcza dremmela (nie wiem jakiego porównania jeszcze użyć).Jakiej grubości jest ten Carbontex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 To ja się podłączę, wiec co to za smar jest używany do tych okładzin? Wspomniany Shimano Drag Grease to jakiś smar teflonowy? Myślałem o zamienniku np. smar rowerowy do supportu teflonowy suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 To ja się podłączę, wiec co to za smar jest używany do tych okładzin? Wspomniany Shimano Drag Grease to jakiś smar teflonowy? Myślałem o zamienniku np. smar rowerowy do supportu teflonowy suchy.Nie wiem, używam Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi