coma Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Ja carbontex do swojej TDZ brałem u tego sprzedawcy. http://www.ebay.com/itm/Carbon-Smooth-Drag-washer-kit-Daiwa-TDZ-100M-100ML-103ML-103P-103H-105H-/281754227352?hash=item4199dc5298:g:i8UAAMXQHU1RpkoECzekałem niecałe dwa tygodnie na przesyłkę. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Szkoda że całych mat do wycięcia nie sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 No to i ja się pochwalę, telfon dojechał (1mm grubości), bardzo przyjemny w obróbce [środkowa dziura wiertarką). Podkładka dorobiona (nie jest idealnie, ale się nie wysilałem;) ). Na sucho wydaje się chodzić dużo płynniej, zobaczymy nad rzeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zobacz ile masz miejsca na podkładki. Może ktoś dorobiłby ci jeszcze jedną metalową aby wsadzić pomiędzy dwie teflonowe, o ile masz tyle miejsca w gnieździe. Ewent. pogłębić je (o ile się da) i wtedy na luzie wejdzie większa ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zobacz ile masz miejsca na podkładki. Może ktoś dorobiłby ci jeszcze jedną metalową aby wsadzić pomiędzy dwie teflonowe, o ile masz tyle miejsca w gnieździe. Ewent. pogłębić je (o ile się da) i wtedy na luzie wejdzie większa ilość. Już o tym myślałem;) Z tą już jest "pod korek" niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ktoś zamawiał stąd carbontex?http://allegro.pl/carbontex-na-hamulec-100-carbon-grubosc-0-85mm-i6471062431.htmlWkurza mnie niska moc hamulca w ceratce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Rozmawiałem kiedyś z gościem z tej firmy. Naprowadziłem go na to że może się to nadawać do hamulców.Dla mnie jest to za mało porowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Rozmawiałem kiedyś z gościem z tej firmy. Naprowadziłem go na to że może się to nadawać do hamulców.Dla mnie jest to za mało porowate. Znaczy za dużo wypełniacza czyli żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Podsyłałem mu linki do carbontexu do hamulców ale nie był zainteresowany. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Żywica w kompozytach nigdy nie jest wypełniaczem, zawsze jest to spoiwo, bez względu na ilość. Te oferowane na linkowanej aukcji płytki niezbyt się nadają na tarcze hamulców przede wszystkim z uwagi na zastosowaną żywicę epoksydową. Żywice epoksydowe nie nadają się do takich celów, bez względu na to czy użyje się ich dużo czy bardzo mało. Pod wpływem temperatury zawsze będą robiły się plastyczne i pojedyncze cząsteczki będą zaciągane przez tarcze na powierzchnię włókien węglowych. Powierzchnia robocza włókien zawsze będzie miała uzupełniany film z cząsteczek epoksydu. Powoduje to klejenie, ciężki start i wzrost uślizgu w miarę wzrostu różnicy prędkości między płytkami. Czyli efekty zupełnie odwrotne od oczekiwanych.Na okładziny cierne nadają się laminaty na bazie żywic np. fenolowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Ooooooooo. Dobrze wiedzieć. Ciekawa informacja. Postaram się to jakoś sprawdzić organoleptycznie. Co do żywic epoxydowych zgadzam się w pełni.Lepiszcze nie może być jednak twarde jak szkło gdyż nie będzie żadnego hamowania a jedynie poślizg. Zwłaszcza po pewnym czasie pracy gdy wypolerowana powierzchnia stanie się "szkłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Witam, potrzebuje odkupić co najmniej połowę arkusza CARBONTEX 'u (grubość 0,5 lub 0,7 mm), w razie gdyby ktoś miałby nadmiar na stanie proszę o info na pw. Edytowane 31 Października 2018 przez klimakg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 ... Pod wpływem temperatury zawsze będą robiły się plastyczne i pojedyncze cząsteczki będą zaciągane przez tarcze na powierzchni ... Ma Pan rację, ale tzw. temperatura ugięcia czyli proces kiedy żywica zaczyna być plastyczna dla żywicy epoksydowej wynosi okolo 65 stopni, a dla poliestrowej około 70 do ponoć nawet 100 stopni. Pytanie: czy tarcze w kołowrotku podczas pracy osiągają takie temperatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi