Skocz do zawartości

Złapany kłusownik

Siemson

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny biedak  :(  :unsure: , na chleb i masełko chłopu nie brakowało tylko ososia wędzonego zabrakło więc wyskoczył jak do TESCO po rybke, a ta terenowa toyota to przecie żony była nie jego   :)​ 

Edytowane przez miramar69

@Kamil Z.

takie samo mam zdanie na ten temat, w temacie OSY już to pisałem. Auto to również narzędzie kłusownicze! Tak samo jak telefon, sieci, sprzęt do nurkowania. Wszystko to miało służyć do wydobycia ryb i przewiezienia ich. Powinni zająć wszystko !

• Like 2

Panowie - oprócz kłusowników problemem jeszcze są pseudo wędkarze nie respektujący okresów ochronnych i wymiarów ochronnych - w okolicach Gorzowa jest to straszna plaga , starzy , młodzi. I śmieją ci się w twarz jak zwracasz uwagę . Smutny widok jak pływam po Warcie i widze na brzegach ludzi skrobiących 15 cm płotki i krąpie. 35 cm szczupak - Panie zachaczył się tak że by zginął , dlatego go zabrałem , najczęstszy tekst tych jełopów. Standard , że bolenie najlepiej w marcu biorą , bo później sa nie do złapania. Mógłbym książkę pisać o takich historiach. Kiedyś poważnie zajmowałem się karpiami i amurami . MIałem więcej czasu . Raz zabrałem na moje miejsce sąsiada 60 - latka . Nad ranem , po zdjęciach 4 sztuk wypuściłem je do wody , - myślałem , że w ciuchach skoczy za nimi - co ja się wtedy nasłuchałem ..... Nie do opisania.

Teraz jeszcze chcę napisać o jednej plotce i jednym fakcie . Powtarzam , że pierwsza rzecz jest zasłyszana i nie mam możliwości weryfikacji. W zeszłym tygodniu poszła fama , że na jez. Kłodawskim gość wyciągnął szczupaka 112 cm - oczywiście szczupak skończył w biednym zasuszonym brzuchu. Natomiast druga rzecz - ja osobiście słyszałem rozmowę pracowników  gorzowskiego sklepu wędkarskiego jak chwalili się , że mięsa suma już nie mieszczą w zamrażarkach i przechowują już u rodziny. Sami to oceńcie . Jest iskierka nadzieji , znam chłopaków , którzy naprawdę przestrzegają regulaminu i rzadko coś biorą na kolację.

Edytowane przez logun74