RobertsWalters Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Koledzy spinninguje obrotówkami i zestawem : kij Batson 10-28g. HS 1021F /2.6m + kołowrotek Shimano Vanqish 4000s ,obrotówki klasy mepps 4,Blue Fox 4 i podobne ,a zestaw wydaje się lekko przeciążony ,błystka ok 12 -13 g. wiec patyk się łapie w przedziale pracy a coś mi nie leży. Czy ta konfiguracja przeciąża zestaw ??Dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Obrotówka to nie guma. Nie możesz patrzeć tylko na wage przynęty. Taka obrotówka powoduje spory opór w wodzie więc pewnie dlatego takie twoje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 blank hs stworzony jest bardziej pod gumowy opad a nie obrotówki stad twoje odczucia (relatywnie delikatna szczytowka z mocnym dołem-taka charakterystyka tego blanku) pomysl cos o rx8 do 28gr ew ist 17lb tez z batsona i będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Wcześniej spinningowałem Cormoranem Black Star Pro do 15g i zupełnie inna bajka. Wybitnie ten kij mi nie leży pod obrotówki.Dzisiaj na zawodach spinningowych jako przyłów za grzbiet podszedł karp ok.3Kg wiec kij pracował perfekcyjnie a już myślałem ....... że to ryba życia Edytowane 16 Listopada 2014 przez RobertsWalters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi