Skocz do zawartości

Kołowrotek w przedziale 500-1000zł

szczupak81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie, szukam uniwersalnego kołowrotka do spinningu w przedziale od 500zl do 1000zl. Najczesciej lowie średnimi i dużymi woblerami w rzekach w Anglii, ale nie wykluczam także innego rodzaju spinningu. Czy warto jest w ogole dokladac te drugie 500zl i kupic cos droższego czy wystarczyloby kupic cos w granicach 500zl, czy jednak cena ma tutaj przelozenie na jakość-wytrzymalosc sprzetu. Bo jezeli tak, to jestem w stanie dolozyc i kupic cos ponad 1000zl. P.S Wybieram się jutro do Wroclawia, może ktoś zna jakiś dobry sklep dla spinningistów w tym miescie, miedzy innymi do zakupu tego kołowrotka a także innego sprzetu. Pozdrawiam.

Jakby Kolega szukał mam nowego twin powera 4000 fc z zapasową szpula pudelkiem i pokrowcem neoprenowym do puszczenia w świat i cena poniżej tysiaka, a jak nie to taurusa polecam szczerze bo sam ich używam ;) mają swoje malutkie wady ale zdecydowanie więcej zalet.

• 2 tygodnie później...

Jakby Kolega szukał mam nowego twin powera 4000 fc z zapasową szpula pudelkiem i pokrowcem neoprenowym do puszczenia w świat i cena poniżej tysiaka, a jak nie to taurusa polecam szczerze bo sam ich używam ;) mają swoje malutkie wady ale zdecydowanie więcej zalet.

Witam czy wyżej wspomniany kołowrotek jes jeszcze do sprzedania?jak tak to jaka cena?wykonanie Japońskie czy Malezja?jest nowy czy używany?

Witam

Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie shimano twin power,musisz byc jednak czujny tylko i wylacznie Japan.Mialem jedna Malezje i cztery Japonce jest miedzy nimi przepasc.Rozwaz tez dolozenie jednej dniowki i kupienie stelli, mi sie udalo upolowac jedna na ebayu za 350 £ z 2014roku w wersji tylko na japonski rynek miazga zycze trafnego wyboru

• 9 miesięcy temu...

Witam szukam kołowrotka tzw. z "wyzszej półki" co za tym idzie jakość, trwałość(mam nadzieje). Przyznaję mam mętlik w głowie po przeczytaniu wielu opinii, porad, testów...Wiem że ma spełniać takie założenia: wodoszczelność(łowię w różnych warunkach, często brodząc, może się zdażyć "niespodzianka", rozmiar: 3000, waga do 300gr. Proszę o opinie, porady przetestowanego sprzętu

Eeee, z takimi danymi to kompjuter nie wypluje zadnego wyniku. Albo odwrotnie, cala liste kolowrotkow do 300 gramow w rozmiarze 3000 ???? Sprecyzuj Wasc gdzie, co, na co i takie tam niuanse. Przykladowo rozmiar...w Shimano 2500 oraz 3000 sa tozsame. I raczej nie do ciezkiego lowienia. A 4000 waza mniej niz 3 czekolady. Ale bolenia, szczupaka czy sandacza sie nie przestrasza. Wyzsza polka? Kup Stelke 4000 i pozamiatane, nizej nic godnego uwagi nie ma ????

ja mysle ze jesli masz kupic  uzywanego twinka wysmalcowany  badz wie czym krecil bedzie tak sobie to moze ten biomek bedzie najlepszym wyborem nowka to nowka a sam mialem okazje zmierzyc sie z rozbieranymi twinkami wysmarowanymi badz wie czym b trudno a wrecz niemozliwe w wielu przypadkach przywrocic mu prace jak po wyjsciu ze sklepu

• Like 1

Łowię przede wszystkim na wodach stojących, średnia głębokość 2-3m(z brzegu). Technika to opad, używam gum i lekkich kogutów, zakres przynęt od 3g do 15g max, szukam jakiegoś trwałego kręcioła...

A jaki budzet? Ja do takich zadan mam Team Daiwa S lub X 2500iA. Ska w dobrym stanie do wyciagniecia za ok 350Pln?

• 3 lata później...

Witam

Odświeżę temat poszukuje młynka do nowego kija 245 cm cw 10-35 gram, głównie będę łowił na rzece główkami od 7 do 25 gram i gumy 3" i 4"

Rozważam między Shimano biomaster sw4000, sustain 4000fb, ultegra 4000fb, penn clash3000-4000, Waga kołowrotka między 260 a 340gram.moze coś od siebie możecie polecić

Czekam na Wasze opinię

Pozdrawiam