szczupak81 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam Panowie, szukam uniwersalnego kołowrotka do spinningu w przedziale od 500zl do 1000zl. Najczesciej lowie średnimi i dużymi woblerami w rzekach w Anglii, ale nie wykluczam także innego rodzaju spinningu. Czy warto jest w ogole dokladac te drugie 500zl i kupic cos droższego czy wystarczyloby kupic cos w granicach 500zl, czy jednak cena ma tutaj przelozenie na jakość-wytrzymalosc sprzetu. Bo jezeli tak, to jestem w stanie dolozyc i kupic cos ponad 1000zl. P.S Wybieram się jutro do Wroclawia, może ktoś zna jakiś dobry sklep dla spinningistów w tym miescie, miedzy innymi do zakupu tego kołowrotka a także innego sprzetu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Tica taurus 4000, sam się czaje na niego do cięższego spina. Jeżeli chodzi o dobry sklep we Wrocku to Krokodyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kurcze no nie mogę się powstrzymać http://jerkbait.pl/blog/8/entry-263-jeb-z-dzidy/ . A tak na poważnie to może jakiś ryobi zauber 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Też moge polecić taurusa 4000 mam 2 i praktycznie wszystkie inne zaubery, redy poszły w odstawkę, mocne i dobrze spasowane kołowrotki które nie jęczą pod obrotówką nr 5 a i przy okoniówce też używam bez problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Jakby Kolega szukał mam nowego twin powera 4000 fc z zapasową szpula pudelkiem i pokrowcem neoprenowym do puszczenia w świat i cena poniżej tysiaka, a jak nie to taurusa polecam szczerze bo sam ich używam mają swoje malutkie wady ale zdecydowanie więcej zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Jeśli wybierać z nie drogiego dla wobikuw to lepiej wziąć Ryobi Excia 3000 (4000)Z droższego to twin power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3448 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jakby Kolega szukał mam nowego twin powera 4000 fc z zapasową szpula pudelkiem i pokrowcem neoprenowym do puszczenia w świat i cena poniżej tysiaka, a jak nie to taurusa polecam szczerze bo sam ich używam mają swoje malutkie wady ale zdecydowanie więcej zalet.Witam czy wyżej wspomniany kołowrotek jes jeszcze do sprzedania?jak tak to jaka cena?wykonanie Japońskie czy Malezja?jest nowy czy używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam czy wyżej wspomniany kołowrotek jes jeszcze do sprzedania?jak tak to jaka cena?wykonanie Japońskie czy Malezja?jest nowy czy używany? Nowy, Japonia, kręci już u forumowicza z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tego kupuj i się nie zastanawiaj http://www.ebay.pl/itm/Tica-Taurus-TP3000S-Spinning-Reel-Silver-10-Test-220-Yard-NEW-Free-Shipping-/141486264035?pt=AU_FishingReels&hash=item20f13d0ee3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tylko w opisie jest model Tica Taurus TP1000B Spinning Reel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 WitamMysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie shimano twin power,musisz byc jednak czujny tylko i wylacznie Japan.Mialem jedna Malezje i cztery Japonce jest miedzy nimi przepasc.Rozwaz tez dolozenie jednej dniowki i kupienie stelli, mi sie udalo upolowac jedna na ebayu za 350 £ z 2014roku w wersji tylko na japonski rynek miazga zycze trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Posiadam shimano biomastera 11 4000 jdm wyprodukowanego w Malezji i jakoś nie widzę wielkiej przepaści pomiędzy nim a innymi kołowrotkami shimano Japan które również posiadam! Kosztował 800zł i w tym przedziale cenowym naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja również polecam Biomastera. Używam cały sezon i jest jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) TWIN POWER 2500 Edytowane 3 Grudnia 2014 przez GARBUS098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 TWIN POWER 2500Za mały do dużych woblerów. Małe mechanizmy. A tutaj jeszcze łowienie w rzece dochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Witam szukam kołowrotka tzw. z "wyzszej półki" co za tym idzie jakość, trwałość(mam nadzieje). Przyznaję mam mętlik w głowie po przeczytaniu wielu opinii, porad, testów...Wiem że ma spełniać takie założenia: wodoszczelność(łowię w różnych warunkach, często brodząc, może się zdażyć "niespodzianka", rozmiar: 3000, waga do 300gr. Proszę o opinie, porady przetestowanego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Eeee, z takimi danymi to kompjuter nie wypluje zadnego wyniku. Albo odwrotnie, cala liste kolowrotkow do 300 gramow w rozmiarze 3000 ???? Sprecyzuj Wasc gdzie, co, na co i takie tam niuanse. Przykladowo rozmiar...w Shimano 2500 oraz 3000 sa tozsame. I raczej nie do ciezkiego lowienia. A 4000 waza mniej niz 3 czekolady. Ale bolenia, szczupaka czy sandacza sie nie przestrasza. Wyzsza polka? Kup Stelke 4000 i pozamiatane, nizej nic godnego uwagi nie ma ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Nie ma kołowrotków w 100% wodoszczelnych,za to są kołowrotki trwałe i ten poniżej z linku jest jednym z nich:http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-SUSTAIN-4000-FB-/181884096511?hash=item2a59230fff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Łowię przede wszystkim na wodach stojących, średnia głębokość 2-3m(z brzegu). Technika to opad, używam gum i lekkich kogutów, zakres przynęt od 3g do 15g max, szukam jakiegoś trwałego kręcioła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Kup biomastera 4000 tak jak radzą koledzy. Też mam i jestem zadowolony.Ew. coś z wyższej półki ale one już szumią ale za ten szum trzeba trochę dopłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 ja mysle ze jesli masz kupic uzywanego twinka wysmalcowany badz wie czym krecil bedzie tak sobie to moze ten biomek bedzie najlepszym wyborem nowka to nowka a sam mialem okazje zmierzyc sie z rozbieranymi twinkami wysmarowanymi badz wie czym b trudno a wrecz niemozliwe w wielu przypadkach przywrocic mu prace jak po wyjsciu ze sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Łowię przede wszystkim na wodach stojących, średnia głębokość 2-3m(z brzegu). Technika to opad, używam gum i lekkich kogutów, zakres przynęt od 3g do 15g max, szukam jakiegoś trwałego kręcioła... A jaki budzet? Ja do takich zadan mam Team Daiwa S lub X 2500iA. Ska w dobrym stanie do wyciagniecia za ok 350Pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janos75 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Do podobnego łowienia od 2 lat używam Pfleugera Supreme 8230MG (kupiony w Polsce z 400zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Witam Odświeżę temat poszukuje młynka do nowego kija 245 cm cw 10-35 gram, głównie będę łowił na rzece główkami od 7 do 25 gram i gumy 3" i 4" Rozważam między Shimano biomaster sw4000, sustain 4000fb, ultegra 4000fb, penn clash3000-4000, Waga kołowrotka między 260 a 340gram.moze coś od siebie możecie polecić Czekam na Wasze opinię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi