Skocz do zawartości

Kołowrotek w przedziale 500-1000zł

szczupak81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odświeżę temat poszukuje młynka do nowego kija 245 cm cw 10-35 gram, głównie będę łowił na rzece główkami od 7 do 25 gram i gumy 3" i 4"

Rozważam między Shimano biomaster sw4000, sustain 4000fb, ultegra 4000fb, penn clash3000-4000, Waga kołowrotka między 260 a 340gram.moze coś od siebie możecie polecić

Czekam na Wasze opinię

Pozdrawiam

Z tych co wymieniłeś zdecydowanie biomek sw. zastanów się nad daiwą one mają mocne przekładnie.Caldia 11'(ciężko dostępna), caldia sha

Ze swojej strony polecę Ci mojego czarnego konia! co prawda ciut cięższy ale mocarz na lata. Daiwa generation black 3000

https://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-generation-black-3000-nowosc-i6987118744.html

Bardzo mocna przekładnia i płynna praca.Super ogólnie. Tylko co do daiwy to może być problem z zamiennymi szpulami. W razie czego pasuje właśnie od caldii 11' bo w zasadzie to te same młynki tylko w innym kroju.

Nie napewno nie. To zdecydowanie tą daiwe co poleciłem.Ta daiwa to mocarz i ogarnie tą gramaturę na długie lata. Kup zwykłego biomastera 4000 bez sw no chyba że będziesz łowił też w solance to ta daiwa się też nadaje bo ona w zasadzie jako offshore jest.

Mało prawdopodobne że znajdę nowego biomasterem, zastanawiałem się też czy nie lepiej kupić ultegre

Biomaster FB był w produkcji do końca 2015 r . jak nie lepiej. Naściągano do nas tego z Niemiec tyle kg , że powinieneś spokojnie jeszcze coś kupić.

• Like 1

Witam

Odświeżę temat poszukuje młynka do nowego kija 245 cm cw 10-35 gram, głównie będę łowił na rzece główkami od 7 do 25 gram i gumy 3" i 4"

Rozważam między Shimano biomaster sw4000, sustain 4000fb, ultegra 4000fb, penn clash3000-4000, Waga kołowrotka między 260 a 340gram.moze coś od siebie możecie polecić

Czekam na Wasze opinię

Pozdrawiam

Chyba miales na mysli sustain fg,bo fb bylo ladnych lat temu.

Tak racja ;) a co do daiwy to jakoś nie polubiłem tych młynków, kolega miał jakiś model z korpusem z zaionu czy coś takiego za ponad grubo tysiaka i po jakimś czasie nie był z niego zadowolony,

Kupię raczej biomastera SW jak da się do niego dokupić zwykła raczke lub zwykłego