Majkel S Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Hej Przy okazji zamawiania ze sklepu internetowego innej wędki, wpadł mi w oko kijek Abu Garcia Vendetta 562UL 2-10 Spin, problem polega na tym, że ma on tylko 1,7m długości, co jak na ogólnie przyjęte standardy nie jest zbyt wiele... Paczka jeszcze nie doszła, więc nie mogę nic powiedzieć z oględzin. Mam Savage Gear 1,9m i już on wydaje mi się krótki, więc co dopiero 170. Ma ktoś doświadczenia z takimi kijami? Łowicie nimi w miarę komfortowo (wiem, zależy od łowiska), czy raczej już zaczyna się męczarnia? Mam dylemat, czy odesłać go z powrotem, czy zostawić, bo nie ukrywam, że podoba mi się Na razie czekam na paczkę, ale chętnie poznam Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Hej Przy okazji zamawiania ze sklepu internetowego innej wędki, wpadł mi w oko kijek Abu Garcia Vendetta 562UL 2-10 Spin, problem polega na tym, że ma on tylko 1,7m długości, co jak na ogólnie przyjęte standardy nie jest zbyt wiele... Paczka jeszcze nie doszła, więc nie mogę nic powiedzieć z oględzin. Mam Savage Gear 1,9m i już on wydaje mi się krótki, więc co dopiero 170. Ma ktoś doświadczenia z takimi kijami? Łowicie nimi w miarę komfortowo (wiem, zależy od łowiska), czy raczej już zaczyna się męczarnia? Mam dylemat, czy odesłać go z powrotem, czy zostawić, bo nie ukrywam, że podoba mi się Na razie czekam na paczkę, ale chętnie poznam Wasze opinie. Jeśli masz zamiar łowić (za granicą) na vertical,to wybór jak najbardziej słuszny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Jestem w posiadaniu dwóch kijków 1,6m. Jeden jest do 120g i obsługuje wszystko powyżej 40-50g a drugi niby opisany 40-80g ale 20-40 podbija doskonale.IMO jedyne w czym się różnią tak krótkie kije od dłuższych to technika rzutowa oraz mniej komfortowy hol.Technika rzutowa to przede wszystkim szybko mijający moment naładowania kija ale to kwestia kilku rzutów i dyskomfort mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel S Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedzi Udało się bez problemów zrezygnować z tej krótszej wędki (dziękuję Panu z obsługi klienta), więc przyjdzie ta dłuższa wersja Stwierdziłem, że jednak nie będę miał z niej pożytku, jest troszkę za krótka jak na moje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi