Skocz do zawartości

Wędka pod casting na ciężko

sejdo

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się co będzie przedstawiał sobą ten oto patyk jak będę miał okazję nim pomachać :)

Zobaczymy czy nie będzie za szybka, chociaż za sucha nie powinna być w tym module.

http://allegro.pl/sakura-sportism-neo-742-xxh-225cm-28-150g-casting-i4862724314.html

• 2 tygodnie później...

Nowe MHX-y

MHX SALTWATER "HUNT FOR BIG FISH" EDITION BY LARRY DAHLBERG

SW410H-MHX     1K Weave w/ Clear Gloss    4'10"    1    20-60        H    FAST
SW76H-2-MHX    1K Weave w/ Clear Gloss    7'6"    2    20-50        H    FAST
SW76XH-2-MHX    1K Weave w/ Clear Gloss    7'6"    2    40-80        H    Fast

@Tomek macałeś ten kij z linku lub inny sakura ?

Zastanawiam się pod szczupaka czy ogarnie od woblera 17g, slidera, po gumę soft 4 play 19cm (75g) nie wiem jak to jest z tymi modułami , myślę tylko że przy tej rozpiętości cw i przy wadze kija 196g to może być "kruchy" patyk piszę o tym 225cm.

SPORTISM NEO CAST 742 XH 14/70 gram Fast 12-30 Lbs 2 196 gram , jest tez wersja 28-150g 15-40lb waga kija 203g

Może ktoś miał z nim do czynienia i może coś napisać.

• 5 miesięcy temu...

Odswiezam temat,

Na FM widziałem nowe wędziska Abu z serii Volatile Pike. Może też być ciekawa opcja. Widziałem że się cieszą popularnościa w Szwecji.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/volatile-pike-casting-a180-p1773-k15158.html

Jak ta wedka ma sie do nowego SG  http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/custom-predator-trigger-a180-p2102-k14755.html. Chodzi mi o porownanie uzytych materialow.Co o tym myslicie?Ktora byla by lepsza. SG mam inne, pasuja mi i pazur dobze lezy mi w reku.Podpieta bedzie do abu toro 51.Ma byc do duzych gum. Pozdrawiam

Nooooo.

Chce sprobowac na, https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/savage-gear-3d-line-thru-pike-g5-a186-p908-k14815.html. po za tym kumpel zalatwil gumy mannsa , 40cm, waza ok 140g. Mam SG do 150g, boje sie ze nie da rady. Kupilem tez duze lamance,mam teraz odjazd na duze przynety, co z tego bedzie ? nie wiem . Sprobuje Na male lowilem lata, Od czasu casta troche sie przestawilem, mialem tez wyniki Trzy zebate ponad metr, jeden prawdopodobnie ten sam po miesiacu.Porzyjom uwidjom :D

• 2 tygodnie później...

No to chłopie czekamy na relacje i foty :)

Powodzenia (nie dziękuj ;) )

BOB, wyczuwam  szczypte ironi (malutka) :D Pewnie masz racje,rzucanie przynetami powyrzej 100g, nie sprawia frajdy. ale mam pare takich przynet i chce sprobowac. Na razie porzucam kijem kolegi, Kupil do Norwegi, sam (kolega) chce sprobowac casta (ma tez lzejsze wersje) Ja, raz rzucalem przynetami ca. 140g. Lekko nie bylo B)    Zdjec nie umiem wkleic, raz mi sie udalo, nie mam pojecia jak. Probowalem juz cos wrzucic :( i d....a. Znajac twoja pasje do wedkarskich rzeczy z dusza (  brzydko zwanych, staroci) znalazlem taka strone, moze ja nie znasz. ( nie dziekuj ;) ) Jak sie wkleja te zdjecia? :(

• Like 1

• 10 miesięcy temu...

Kolega liczy na gotowe dwa - trzy przykłady z których i tak nic nie wybierze bo będzie nadal szukać :)

Jest w Tadżykistanie taki gościu, Libańczyk z pochodzenia ale matka Syryjka z uchodźstwa. Plotka niesie że łowi na przynęty przekazane od Jokera z Savage Gear i kręci pod nie patyki. Robi na top komponentach bo omotki z wikliny a fore rzeźbi z Pakistańskich skał. Podpytaj go co i jak, bo siedział na jerku i też kiedyś pytał ale czytał 60, 61, 62 i 63 stronę działu baitcasting. Teraz jest pro, bo szukał.

Ale uwierz, kijki ma prima sort.

Aha, dobranoc.

Dzięki Jano, przerzuciłem pytanie do jednego z cytowanych wątków, a kolegę Kejkosz proszę aby zapoznał się z zasadami tworzenia wpisów na forum.

Takie wędki to typ swimbait i raczej trzeba szukać za wielka woda - był juz poruszany tematy i w Polsce jest bardzo cieżko ale... Możesz spróbować zadzwonic do sklepu złoty karaś w Warszawie mieli chyba cos co by dawalo rade do 250 gram

• Like 2

Takie wędki to typ swimbait i raczej trzeba szukać za wielka woda - był juz poruszany tematy i w Polsce jest bardzo cieżko ale... Możesz spróbować zadzwonic do sklepu złoty karaś w Warszawie mieli chyba cos co by dawalo rade do 250 gram

Albo trzeba zbudować samemu:) trochę dołożyć, odłożyć i zrobić to co nam pasuje...