Skocz do zawartości

Wędka pod casting na ciężko

sejdo

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowwanie eden z lepszych kijów z jakimi miialem do czynieniia - jesli chodzi o taka moc i parametry. na pewno duzo bardziej zywy niz klasyczne mojo bass. idealnie - jak dla mnie dobrana rekojesc, bardzo fajne uzbrojenie, no moze poza korkiem, ale na to też jest rada. Rzuca od 20/30 gram w gore. 150 podbno jeszcze ciagnie - wg pitta - jja jeszcze nie mialem okazji sprawdzic gory... lekki, poreczny, manewrowy. i za takie pieniadze mysle ze ciezko szukac mu konkurencji....

A moze ktos cos wiecej ? Sam szukam czegos pod swimbaity - dlugie na 220-240 cm - w jdm zazwyczaj do 3 oz troche malo jest sg mpp predator 240cm 160 gram moze to cos w ten desen... Choc ten crucial chodzi po glowie... Lexa tez ^^

@meme

zobacz tez na te, lowilem wszystkimi z nich i sa niezle do twoich celow: avid AVC76MHMF, powell Max 3D 806 CF Punch, dobyns SS 766FLIP i 795ML SB ...  (edyta tu byla) podalem te wedki, poniewaz wyszedlem z bednego zalozenia, ze michal szuka kija do 3oz

obecna cena cruciala faktycznie rozwala :)

Do 12-go w tacklewarehouse 20% zniżki, więc tego shimaniaka można wyrwać za 181$ z przesyłką ;).

zobacz tez na te, lowilem wszystkimi z nich i sa niezle do twoich celow: avid AVC76MHMF, powell Max 3D 806 CF Punch, dobyns SS 766FLIP i 795ML SB ...  obecna cena cruciala faktycznie rozwala

Niestety, zniżka nie obejmuje sprzętu Shimano. I jeszcze ze 25% na podatki trzeba dołożyć. Tak więc 9 stówek wyjdzie jakby nie liczyć

Czy modele 1-3 oz poradzą sobie z przynętami 60-70 gramów bez problemu?

Niestety, zniżka nie obejmuje sprzętu Shimano. I jeszcze ze 25% na podatki trzeba dołożyć. Tak więc 9 stówek wyjdzie jakby nie liczyć

Czy modele 1-3 oz poradzą sobie z przynętami 60-70 gramów bez problemu?

Zamówiłem tego do 5oz i wyszło coś ok.181$.

Dopiero w potwierdzeniu zamówienia zauważyłem ;).

big jig mimo swej fajnosci mial pewne wady... fabryczny zdecydowanie za krotka rekojsc - chyba  ze ktoś go uzywa na belly. ale odradzam bo slyszalem ze wlasnie na belly najczęściej strzelaja ;)

poza tym mimo czulosci dosc kolkowata szczytowka

Crucial to zupelnie coś innego. Fajne uzbrojenie - POZA KORKIEM - finezja lekkosc i bardzo  fajna akcja :)

• Like 1

big jig mimo swej fajnosci mial pewne wady... fabryczny zdecydowanie za krotka rekojsc - chyba  ze ktoś go uzywa na belly. ale odradzam bo slyszalem ze wlasnie na belly najczęściej strzelaja ;)

poza tym mimo czulosci dosc kolkowata szczytowka

Crucial to zupelnie coś innego. Fajne uzbrojenie - POZA KORKIEM - finezja lekkosc i bardzo  fajna akcja :)

sam blank big jiga kosztuje wiecej niz w tym przypadku cala (bardzo dobra) wedka shimano z przesylka :)

big jig nie pociagnie tyle co ten shimano a z definicji (mifka) kij mial poruszyc 150 gram

poza tym big jigi sie lamia, nie pytaj dlaczego i skad wiem :P

Jeśli chodzi o mego Big Jiga to przy takim przeciążeniu(a raczej ciężarze Roberta) to z Cruciala były by tylko strzępy :P . A tak BJ dzielnie przejął energię i ocalił Batsona :) .

Blank już kupiłem :) A z pękniętego będzie jerkówka :D

• Like 2