Skocz do zawartości

Wędka pod casting na ciężko

sejdo

Rekomendowane odpowiedzi

Dorzucę w tym temacie, że kijek Rozemeijer qualifer 60-120g o dł.2,13 rzucał ostatnio alienem Sg 30cm ok 143g.

Prowadzenie też ok. 

Rzuty co prawda ostrożne, ale przy następnej okazji bardziej mu się przyjrzę...... ;)

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie odnosnie kija WRC80HF2, o ile deklarowany cw ma do 3 oz, to wszedzie chodza sluchy, ze uciagnie duzo wiecej, ktos moglby sprecyzowac mniej wiecej do ilu gram ten kijek ma realny cw?

piszesz takie rzeczy i nadal twierdzisz ze przeszukałeś forum???

To może hasło CZARNA MAMBA Ci nieco pomoże :)

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Czytałem. Generalnie temat jest o delikatniejszym sprzęcie :rolleyes:  i dobrze by było napisać o wędkach o c.w. powyżej 200 gramów.

Chcesz Andrzeju kija pod wyjazd kupować? O takich parametrach? Dla chcącego nic trudnego. Nie to, że zarzucam Tobie brak krzepy. Jeno wydaje mi się, iż czasami wkraczamy za bardzo w "dzikie ostępy".

Czemu nie? Wszystko jest dla ludzi i czasem w "dzikie ostępy " warto się zapuścić.

• Like 2

Na rynku pełno jest kijków do 150-200 gramów.

Co polecacie budżetowego do 300 gramów w dwuskładzie do 600-800 zł?

Coś bym na Boren zabrał aby troutami 30 cm miotać :D . 

Trochę wyższa cena ale może to być tym co szukasz

http://pleciona.pl/pl/p/Westin-W4-MonsterStick-T-240cm-6XH-150-290g-1-1-sec.-/22906

Byłem w Plecionie ale to nie to. Aktualnie mój faworyt na sucho to Savage Gear Big Pike do 300 gramów ale z tego co widzę niedostępny  :( .

Gdyby ktoś go gdzieś namierzył to proszę o info ale tylko na priv bo może zostać sprzątnięty sprzed nosa.

Edit - już nie ważne. Dwa kijki do mnie jadą. Do 300 i do 350 gramów :rolleyes:  :huh:  :D .

Edytowane przez godski

Koniecznie napisz jak się łowi z ręki przynętami 300 g, bo jakoś nie widzę tego.

Co innego troll.

Napiszę . Na Youtube sporo filmików jest.

Kijek do 300 gramów ten co zamówiłem + trout 30 cm

i węgorz 40 cm.

https://www.youtube.com/watch?v=Wjqxspdu4aw

NFZ refunduje rehabilitację na szczęście- spróbować można :lol:

Jest ryzyko jest zabawa  ;) . A tak poważnie to na rehabilitacje w NFZ nie liczę.