nyny Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A czy węzeł baryłkowy taki jak do strzałówki w feederach będzie ok? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaBędzie.Używam od wielu lat, nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 A jak kolego sądzisz ta wiązarka da radę? https://allegro.pl/oferta/wiazarka-do-laczenia-zylek-i-plecionek-jaxon-pc075-8907070921?reco_id=a9c2bd67-808c-11ea-bfc2-1c34da6a8cb6&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Nie mam pojęcia.Wiążę łapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 mariuszek91, po co komplikować rzeczy proste? Na YT masz potąd materiałów jak się wiąże różne węzły i zapewniam Cię, że większość z nich zawiążesz sam bez tych dziwnych wynalazków jak z Twojego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 No właśnie jest to po to żeby ułatwić sobie życie. Cyk fuch i zrobione Przetestuje i dam znać czy działa. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Działa i to bardzo dobrze, kto wiąże węzły zgrabiałymi łapskami późną jesienią na wietrze ten doceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Działa i to bardzo dobrze, kto wiąże węzły zgrabiałymi łapskami późną jesienią na wietrze ten doceni.Kolega zrozumiał w 100% o co mi chodzi. Dzięki za odpowiedź. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Jaka grubość fluoro zastosować na linkę główna pod pstrągi 0.18 czy 0.20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Wszytko zależy jakiej wielkości chcesz łowić te pstrągi i czy są jakieś przeszkody typu zwałki w wodzie.Fluorocarbon 0.20 ma wytrzymałość ok 3kg to nie jest zbyt dużo. Zimą powinieneś wyholować rybę np. 50cm, ale tą rybę w maju lub czerwcu będzie ciężko zatrzymać. Jeśli będą zaczepy w wodzie, to ryba wpłynie tam bez problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Szukam dobrego fluocarbonu na przypon przy łowieniu pstrągów z możliwością większego przyłowu. Linka główna to Duel super x-wire 1.0 (pewnie coś w kole 8 lb)Macie jakieś sprawdzone fluo? I jaką grubość zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 SOFLEX od Momoihttps://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117587-fluorocarbon-momoi-soflex-recenzja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Ja łowie średnica 026mm fluorocarbonu latem przy plecionce 0,13mm jest spora ilość kamieni.Kupuje u psułka nazywa się P-line xxx.Ale zdarza mi się wiązać z zyłka mieszanke zyłki z fluorocarbonem.I dobrze sobie radzi jak przy łaczeniu z plecionka i również z zyłka.A jest śmiesznie tania za 2000m około 60zł.Nabyłem z myślą na podkłady ale świetnie znalazła zastosowanie we wcześniejszym opisie.Mysle że do twojej grubości plecionki 0,24mm to minimum.I jak duze przelotki bo węzeł przy grubszych średnicach słychać przy rzutach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Polecam fluorocarbon Caperlana z Decathlonu Od 0,18 do 0,40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
provos Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Ja od 3 lat stosuję Momoi Soflex średnica 0,24mm, bezkonkurencyjny. https://www.wedkarski.com/zylki-plecionki/14157-fluorocarbon-soflex-momoi.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Nie wiem, jak w przyszłym sezonie ale w minionych, stosunkowo dobrze spisywała mi się ta linka. Jako główna. Nie na przypon https://photos.app.goo.gl/tZPaRqNarUKbJDuv8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Wygląda na to, że fluorocarbon od Seaguara to zdecydowanie jeden z najlepszych na rynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopar Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Wypróbujcie Colmic king Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez mopar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Berkleya stosował ktoś ją w tym roku kupiłem szpulkę berkleya 0.28 pod bolkiI momoi soflex 0.33 pod oranie guma wiślanego dna .Momoi ma dobre opinie ciekawi mnie ten berkley . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Jaki rozmiar polecacie pod sandacze kij dobre 20lb, plecionka Power Pro 20lb(0.23) obsługiwać ma główki 25-40g + gumy 3-5cali. Myślę na 0.80-0.90 będzie to dobry rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Trochę przesadzasz. Styknie P-Line CFX 0,42 Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Jaki rozmiar polecacie pod sandacze kij dobre 20lb, plecionka Power Pro 20lb(0.23) obsługiwać ma główki 25-40g + gumy 3-5cali. Myślę na 0.80-0.90 będzie to dobry rozmiar?0.5-0.7 będzie w sam raz, nie ma co przesadzać bo im grubsza linka i przypon na dużej głębokości albo w sporym nurcie tym cięższa główka będzie potrzebna. Jeśli nie ma zaczepów, głazów zeszedłbym z plecionki na 0.18 około i fluo 0.5 ale jak kto lubi:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Myślałem nad grubszym fluo, żeby i od czasu rzucić coś grubszego za pajkiem, ale trzeba posłuchać chyba rad i zejść trochę z grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Na pajka możesz się przewiązać na stalkę .Lub drugi kij na cieńszym fluoro mimo wszystko jest więcej brań coś 0.3-0.4 będzie ok jak założysz grubszy i tak szczupak utnie a stracisz na prezentacji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Myślałem nad grubszym fluo, żeby i od czasu rzucić coś grubszego za pajkiem, ale trzeba posłuchać chyba rad i zejść trochę z grubości.0,50mm już szczupakowe przyłowy nie tną. Byle fluo, nie mono. Łowię tak od pewnie ponad 10 lat i nigdy nie miałem obcinki. I jedno co słyszę to, że 1mm minimum. A czego? Regeneratora? To możecie nawet sobie żyłkę o kosiarki dowiązać, tyle samo zdziała co R. Na koniec herezja- do 0,6mm wiążcie z obu stron węzeł rapala knot i przypalony na końcach, a nie tulejki :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 0,50mm już szczupakowe przyłowy nie tną. Byle fluo, nie mono. Łowię tak od pewnie ponad 10 lat i nigdy nie miałem obcinki. I jedno co słyszę to, że 1mm minimum. A czego? Regeneratora? To możecie nawet sobie żyłkę o kosiarki dowiązać, tyle samo zdziała co R. Na koniec herezja- do 0,6mm wiążcie z obu stron węzeł rapala knot i przypalony na końcach, a nie tulejki :*Ja po własnych doświadczeniach zawsze przypalam końcówki fluorocarbonu. Nieważne czy wiązany, czy na tulejkach. A tulejki zakładam od 0,7mm w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi