piter v Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Polecam DAM tectan superior,bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A ja polecam Sunline Siglon FC, używałem i używał będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Panowie co stosujecie do budowy przyponów,tuleje czy węzeł?Mowa oczywiście o grubych fc 1-1,2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A jaki,masz fotki jak to wygląda na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) U mnie taki. FC Daiwa typu F 1,00 mm i Centauri knot. Trochę praktyki potrzeba aby wyszedł tak jak na zdjęciach bo jest dość sztywny przy tej grubości. Edytowane 20 Marca 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Tego samego używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A czy ten węzeł robicie bezpośrednio do agrafki,czy krętlika z agrafką? Jeżeli do agrafki to jakiego typu,bo na spinwalach nie da rady go ogarnąć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Ja mam agrafki z dużymi krętlikami (zestaw) i FC leci bezpośrednio do krętlika. Czasami stosuję dwukanałowe tuleje. Plecionkę łączę bezpośrednio z FC. Edytowane 26 Marca 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A czy ten węzeł robicie bezpośrednio do agrafki,czy krętlika z agrafką? Jeżeli do agrafki to jakiego typu,bo na spinwalach nie da rady go ogarnąć :-)Od góry krętlik, FC i agrafka lub krtętlik z agrafką. Wszystko zależy od przynęty bo sama agrafka na końcu usztywnia konstrukcję.Ja używam od lat dużych rozmiarów Eagle Claw . https://www.eagleclaw.com/01172-dual-lock-snaps.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 a czy cos takiego znacie Żyłka Supplex FluoroCarbon 50m - Drennan?? nadaje się na okonia powiedzmy 0,15mm wyt 1,5 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 poszukuje jakiegos fluorocarbonu przyponwego na okonia o wytrzymalosci 15 kg-2kg około sprawdzonego, miekkiego, jak sie uda to z czystego fc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/owner-owner-fluorocarbon/s/7696 ja używam tego od 3 sezonów, nigdy mnie nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/owner-owner-fluorocarbon/s/7696 ja używam tego od 3 sezonów, nigdy mnie nie zawiódł.Według mnie to nie jest fluorocarbon przyponowy tylko zwykła żyłka z FC. Brak dopisku "shock leader" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Być może ale 40staki wyjeżdżały bez żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Czterdziestki tylko z którego gatunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 bywalec84 pytał o okonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) No to na okonia wystarczy przypon że zwykłej żyłki 0.18 albo nawet 0.16. Dlatego nie bardzo rozumiem czemu fc 0.245 miałby sobie rady nie dać. Od kiedy wycholowanie kilogramowej ryby na linkę o wytrzymałości czterokrotnie większej jest wyznacznikiem jej jakości? Edytowane 10 Maja 2018 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Nie wiem. Ja używam od 0.14 do 0.18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Zasugerowałem się linką na zdjęciu. Efekty przeglądania www na telefonie. Nie było tematu ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Znam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 To w takim razie napisz jak ten cienki fc radzi sobie z zębatymi przyłowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Ja osobiście nie znam zadnego FC okoniowego, który sobie radzi. Doświadczeni tylko zawodnicy, potrafią mieć na tyle zimnej krwi żeby odczekać po braniu paja sekunde dwie i wtedy ciąć, kiedy ryba ma już wyprostowany łeb ... ale kto wie ... coś może w tym być. Edytowane 10 Maja 2018 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 a macie Panowie doświadczenia z żyłkami czerwonymi?? Niby czerwony kolor zanika szybko w wodzie i jest dla ryb niewidoczny. Ja mam jakiś japońską żyłkę przyponową czerwoną 0,16mm i zastanawiam się bo może będzie lepsza niż zwykłyFC? Będę testował ale czekam na nową wędkę okoniową. Może ktoś tak próbował.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi