Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 @Ginel, Brawo! Niezla ciuchcia Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Hej, przypadkiem odkopałem ten temat.W lipcu możesz wpaść do Nowej Soli, pokaże Ci brzanowe miejscówki, z których już nie jedna czwórka wyjechała.Osobiście żadnej nie złowiłem, ale byłem świadkiem złowienia conajmniej kilku sztuk. Co za niespodzianka! Jak najbardziej. Jeśli pozostanę w tym pięknym kraju to na pewno się odezwę w wakacje. W zeszłym roku w lipcu właśnie namierzyłem brzanowisko w mojej okolicy. Miałem jedną wypiętą. Niestety z brzegu sięgałęm tylko przy niższym stanie wody, a woda była na Odrze jaka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Kiedyś przy niżówce wyjąłem z napływu jedną koło Przytoczek. W naszym odcinku jest ich sporo, widać jak się chlapią wieczorami na szczytach górek. Koło Pomorska jest przynajmniej jedna brzanowa główka. Tyczkarze łowią je regularnie i to niemałe sztuki. Miejscówkę na brzanę mam idealną - wypłycenie na całej szerokości koryta ze żwirem na dnie. odkryta jesienią 2009. Do tej pory nieobłowiona z braku czasu lub z powodu zbyt wysokiej wody w Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jest w Naszej okolicy troszke brzan.. lecz najwiekszy problem to dostępnośc miejscówek z brzegu.. a na odcinku Cigacice-Pomorsko jest ich co najmniej kilkanaście:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubyzwierz Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ładna brzana Dero, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi