luk_80 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Pełne składki pod tym linkiem. http://ompzw.pl/modulesData/files/4231_uchway_2016_75vcueg0.pdf Mimo wniosków wielu kół z zeszłego roku (w tym moje) wędkarze zostali zignorowani i wszelkie wnioski o przystąpienie do rozmów o wzajemne porozumienia odrzucono. Z ciekawostek: Na rzece Rządzy obowiązuje stosowanie haków bezzadziorowych i podbieraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 U mnie Siedlce już od kilku lat. Ale mi łatwiej bo na Zegrzu i na Wiśle nie łowię i nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 U mnie Siedlce już od kilku lat. Ale mi łatwiej bo na Zegrzu i na Wiśle nie łowię i nie zamierzam. Andrzej, czy będziesz opłacał składki jeszcze w tym roku na nowy sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Cóż za farsa. Oczywiście opłaty poszły w górę, porozumień brak 2016 - opłacam w Siedlcach. Na pohybel!Wojtek , a co z łowieniem w warszawskiej Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Wojtek , a co z łowieniem w warszawskiej Wiśle? Wykupię składkę okręgową. $$$ za członkowską zostaną w Siedlcach. Mniejsze zło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Ja tak miałem w tym roku i nic nie zmieniam. Opłacona Siedlce i okręgowa mazowieckie. Edytowane 27 Listopada 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 A ja w ogóle nie zamierzam opłacać PZW w przyszłym roku. Praktycznie pod nosem mam dwa stowarzyszenia wędkarskie z własnymi zbiornikami. Do tego Mazurskie jeziora i łowiska komercyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Ja w 2016 roku przechodzę do Siedlec. Edytowane 27 Listopada 2015 przez Afghan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Ja w 2016 roku przechodzę do Siedlec.Z tego co piszecie , to większość chce przejść do Siedlec, to może i ja .Najlepiej żeby wszyscy przeszli , może ktoś by coś zrozumiał.Rozumiem , że ostatni gasi światło . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) U mnie rachunek jest prosty byłem na rybach: Okręg Mazowiecki : 40 wyjśćOkręg Siedlecki : 21 wyjśćprzy czym w okręgu siedleckim złowiłem pewnie 2 razy więcej ryb (głównie łowiąc nad Bugiem )... Edytowane 27 Listopada 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Okręg Mazowiecki : 40 wyjśćOkręg Siedlecki : 21 wyjśćJa płacę OS i mam :Biała Podlaska : 35 wyjśćMazowsze : 5 wyjśći ani tu ani tu w tym roku żadnej zabranej ryby.Ale żeby łowić w Wiśle do której mam rzut kamieniem muszę okręgówkę wykupić, a że pójdę 5x i g.... złowię to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Darek ja mówię o złowionych rybach nie zabranych z łowiska. Bo u mnie zabieranie ryb nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Zapraszam wszystkich, ale proszę czytać zezwolenia na rok 2016. Dotychczas obowiązujące "górne " wymiary ochronne zostały obostrzone (szczupak - 90 max, sandacz - 80 max). Dodatkowo udało mi się przekonać Zarząd do uchwalenia zakazu połowu na sztuczne przynęty o długości większej niż 5 cm oraz na żywca i martwe ryby w okresie 1 stycznia - 30 kwietnia. Zmieniły się również regulaminy małych łowisk, sporo nowych ograniczeń, w tym limitów ilościowych i "górnych" wymiarów dla różnych gatunków. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A jak by tak OS wchłonął OM, a Bartek został prezesem Heh...dobra idę spać . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A ja zapraszam chętnych do OC, chociażby po składki członkowskie, no i na Wkrę. #bartsiedlce, ten "górny wymiar sztucznej przynęty" to dobry krok, u nas w ciechanowskiem sprawdza się od roku, a na Zalewie Nowomiejskim już od kilku lat. Tak samo jak górne wymiary szczupaka, sandacza 80 cm, jazia, klenia i okonia... Ponadto od nowego roku w OC limit szczupak/sandacz łącznie 1 szt / doba, brzana 1 szt. i 50 - 65 cm itp.Co do kondycji finansowej, zarybieniowej, ochrony wód w OC - spokojnie dajemy radę Niestety, nasza propozycja porozumienia z OM została, że tak powiem, pominięta... Quo Vadis PZW?Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A co stoi na przeszkodzie dla porozumienia OC z OS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ooo to by było piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0one Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Osobiście zapraszam do OS. Jestem tam od zawsze. Jeden z najlepiej zarządzanych okręgów. Zarządzają wędkarze z wizją, a nie dziadki mające ochotę na kasę. Od dawna brak rybaków i mapa porozumień prawie na całą Polskę wschodnią. Jak się chce przysłużyć wodom i wędkarzom to można.Z TEGO MIEJSCA CHCIAŁBYM PRZY OKAZJI WŁODARZOM NASZYCH WÓD PODZIĘKOWAĆ I POGRATULOWAĆ ŚWIETNEJ POSTAWY!!! Tak trzymać!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Darek ja mówię o złowionych rybach nie zabranych z łowiska. Bo u mnie zabieranie ryb nie wchodzi w grę Domyślam się. U mnie wchodzi ale przy dosyć restrykcyjnym regulaminie własnym a to co się przyczepiło nie spełniało wymogów tego regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A co stoi na przeszkodzie dla porozumienia OC z OS?Też się zastanawiam. Ale chyba OC ma w najbliższej okolicy dla wędkarzy z OS do zaoferowania tylko Wkrę a OS ma kawałek Bugu I Liwiec. Dla jednych i drugich to jednak kawałek drogi i może woda mniej atrakcyjna niż Wisła czy Narew w OM. Ja kolejny rok będę w OS i pewnie okręgówkę w OM będę musiał wykupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Do tego trzeba doliczyć 75 składki członkowskiej czyli nizinne,trolling i składka pincet drogi kawalerze. Coraz lepiej sobie nasz związek poczyna biorąc pod uwagę rybność np.takiej Wisły która chyba kompletnie nie jest zarybiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Za 60/80zł można kupić naklejki do legitymacji studenckiej, wtedy masz zniżki 50% hehehe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Wiesz to nie o to chodzi bo płacić trzeba, tylko jak opłaty rosną to i ryb powinno przybywać a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W nowym sezonie chcę łowić w OM łącznie z wodami górskimi . Chciałbym też móc połowić na Wkrze i Liwcu . Ile będzie kosztować taka fanaberia i jak to przeprowadzić logistycznie? Za 60/80zł można kupić naklejki do legitymacji studenckiej, wtedy masz zniżki 50% hehehe . W moim przypadku , to można zacząć myśleć o zniżkach dla emerytów- rencistów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Panowie, czy ktoś z Was, kto pracuje w Warszawie, a mieszka w Siedlcach, lub na odwrót jest w stanie opłacić moją kartę wędkarską? Niestety, ale w Siedlcach nie będę wcześniej niż 27 grudnia (nie jestem czasowy w chwili obecnej). Na początku roku szykuje mi się kilkudniowy wypad na trocie, dlatego też muszę mieć chwilę czasu aby załatwić formalności związane z okręgiem toruńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi