anpart Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Nie podpisali porozumień, to gdzieś kasę muszą odkuć.Pewnie wychodzą z założenia, że wędkarz z łódką to bogaty gość. Takie to Panie współczesne Janosiki z Twardej " Zaj..ć bogatemu i przekazać sobie " Edytowane 2 Grudnia 2014 przez anpart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie podpisali porozumień, to gdzieś kasę muszą odkuć.Pewnie wychodzą z założenia, że wędkarz z łódką to bogaty gość. Takie to Panie współczesne Janosiki z Twardej " Zaj..ć bogatemu i przekazać sobie " siema Endrju - weekend nam nie wypalił co ? ;-)ale chyba jakieś zakończenie sezonu jeszcze nam się uda zaplanować ...ja bym wolał dopłacić i 50 zł żeby tylko widzieć że:- zarybia się skutecznie- pilnuje się skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 siema Endrju - weekend nam nie wypalił co ? ;-)ale chyba jakieś zakończenie sezonu jeszcze nam się uda zaplanować ...ja bym wolał dopłacić i 50 zł żeby tylko widzieć że:- zarybia się skutecznie- pilnuje się skutecznieA bez dopłaty widać, że kłusuje się też skutecznie gdyby ostatnio nas nie było na Rytelach to szczupłego 43 cm. naciągneli by na wymiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Powiększyli opłatę i obszar o rzeki Narew (do Kacic) i Bug(do Barcic) właściciele okolicznych działek i tak trollowali teraz chcąc sciagnąć od nich pieniądze muszą zwiększyć kontrole co wyjdzie na dobre rybkom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Fajna kasa za metodę połowu. 250zł niech opłaci 200 osób to kasa już wpada fajna. Nie ma wyboru, trzeba będzie zapłacić. Szkoda tylko, że nie dali jakiegoś limitu ilościowego na drapieżniki bo wtedy by było widać, że dbają o ryby ale nie ma co narzekać, dobrze że nie zakazali całkowicie. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Spokojnie jeszcze kilka lat i będzie zakaz całkowity. Patrząc po presji na te metodę i mentalności większości obstawiam 3 lata. Ryb nie będzie i troli tak samo. Zostanie Bałtyk Troli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ryb nie bedzie jak nie bedzie kontroli i odpowiednich przepisów co z zakazu trollowania jak w kwietniu na Narwi juz byly sandacze i sumy mordowane. Jest limit ilosciowy okonia- 10 szt dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Spokojnie jeszcze kilka lat i będzie zakaz całkowity. Patrząc po presji na te metodę i mentalności większości obstawiam 3 lata. Ryb nie będzie i troli tak samo. Zostanie Bałtyk Troli.Nie zakażą, za dużo kasy im jak to określiłeś z troli wpada, a presja na pewno jest większa niż kilka lat temu, ale żeby była jakaś straszna to przesada i myślę że będzie spadała bo trolling to droga metoda, a jak się przestanie łowić to wielu się odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgadzam sie z wujkiem, jak heńkowi z czarnowa karzą płacić ponad 400 za kartę i jeszcze zagladac do plecaka czy ryby regukaminowe to se robaków nakopie i pójdzie na karasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Otóż to, proste, jak Heniek przez miesiąc nie złowi suma i opłata się nie zwróci to se robaków nakopie. Już gdzieś to pisałem że na to ile ryb można zabrać dziennie z łowiska opłaty są skandalicznie niskie, więc dobrze że idą w górę, choć lepiej by było gdyby opłata wynosiła 0 i byłby nakaz wypuszczana wszystkich ryb, ale tego pewnie nigdy się nie doczekamy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Rozumiem, że ostatnie porozumienie z Okręgiem Ciechanowskim na 2015 przeszło do historii? Zero info na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Rozumiem, że ostatnie porozumienie z Okręgiem Ciechanowskim na 2015 przeszło do historii? Zero info na ten temat.Raczej nie dlatego że podpisywane na 2014 przewidywało też na 15 i 16 ale z tego co słyszałem z większymi dopłatami ze strony OC.Pytanie czy OC będzie w stanie zapłacić? Ktoś napisał że dzieki opłacie za trolling wzrosną kontrolę realizmu trochę.Jeśli załóżmy jest 8 czy 10 strażników to tylu będzie i nawet jedna złotówka na ten cel nie pójdzie. Sądzę że jest to spowodowane tym że ilość wędkarzy w OM zapewne się zmniejszyła właśnie przez brak porozumień. Na portalu ZG rzecznik odpowiedział że wzrosła o 1000. Nie pamiętam ilu było w przejętym płocko/wlocławskim ale coś mi się zdaje że ok. 5000 więc przejmując taki okręg chyba powinna wzrosnąć o właśnie tylu a nie o 1000. Mam kilku znajomych którzy przenieśli się do siedleckiego czy radomskiego właśnie przez brak porozumień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Z tego, co mi wiadomo, to właśnie tak jest, jak Darku napisałeś.U nas wędkarze śmieją się, że gdyby OM podpisał porozumienie z Siedlcami, to nie miałby wzrostu wobec roku 2013 w ogóle (straciliśmy 1000 członków). Nie wiem, czy to prawda, ale usłyszałem, że Ciechanów ma zapłacić za porozumienie 180 tys. plus VAT. Kolejna plotka, która do mnie dotarła - Ciechanów rozważa połączenie z innym okręgiem, ale nie z OM. Ciekawe co grudzień przyniesie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 będąc członkiem okręgu dolnośląskiego i pragnąc łowić w okręgu mazowieckim muszę opłacić 118zł ??? dobrze zrozumiałem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Z tego, co mi wiadomo, to właśnie tak jest, jak Darku napisałeś.U nas wędkarze śmieją się, że gdyby OM podpisał porozumienie z Siedlcami, to nie miałby wzrostu wobec roku 2013 w ogóle (straciliśmy 1000 członków). Nie wiem, czy to prawda, ale usłyszałem, że Ciechanów ma zapłacić za porozumienie 180 tys. plus VAT. Kolejna plotka, która do mnie dotarła - Ciechanów rozważa połączenie z innym okręgiem, ale nie z OM. Ciekawe co grudzień przyniesie w tym temacie. Może zamiast powtarzać plotki zadzwoniłbyś Bartku do Okręgu Ciechanowskiego i dowiedział się u źródła?Życzliwi ludzie tam pracują i myślę,że nie odmówią udzielenia informacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 OK, tak zrobię.A może, jako osoba kompetentna, udzielisz nam info i nie będę musiał weryfikować plotek? Myślę, że wszystkim nam zależy na rzetelnej i sprawdzonej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie czuję się kompetentny wypowiadać w imieniu Zarządu Okręgu.Napisałem Ci bez złośliwości.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 OK, nie odebrałem Twojej wypowiedzi jako złośliwości, myślałem, że masz dane z pierwszej ręki i nie będę musiał pytać u źródeł. Postaram się zweryfikować plotki, które do mnie dotarły i dam znać. Pozdrówka Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Po co Ciechanów miałby się łączyć z innym okręgiem? Budżet się spokojnie domyka, ryb w wodach jest coraz więcej. Jeśli ten trend się utrzyma to żadne porozumienia nie będą potrzebne i ludzie z innych okręgów sami chętnie wykupią składki w OC. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 będąc członkiem okręgu dolnośląskiego i pragnąc łowić w okręgu mazowieckim muszę opłacić 118zł ??? dobrze zrozumiałem ??? Tak, dobrze zrozumiałeś. 118zł wody nizinne bez trollingu. OM jest dostępny w aplikacji online e-Okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Po co Ciechanów miałby się łączyć z innym okręgiem? Budżet się spokojnie domyka, ryb w wodach jest coraz więcej. Jeśli ten trend się utrzyma to żadne porozumienia nie będą potrzebne i ludzie z innych okręgów sami chętnie wykupią składki w OC.Ba, sam bym wykupił ale wtedy nie mogę łowić na Bugu w górę od ujścia Nurca czy radomskiej Wiśle. A porozumienie jest konieczne żeby wędkarze z Pułtuska mogli łowić na Narwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Po co Ciechanów miałby się łączyć z innym okręgiem? Budżet się spokojnie domyka, ryb w wodach jest coraz więcej. Jeśli ten trend się utrzyma to żadne porozumienia nie będą potrzebne i ludzie z innych okręgów sami chętnie wykupią składki w OC.Słusznie. No, ale jak ma OC dopłacać podobno 180.000 + Vat za możliwość połowu na mazowieckiej Narwi, a OM 0 zł + Vat za możliwość połowu na wszystkich ogólnodostępnych wodach Ciechanowskiego, np. na Wkrze w rejonie Pomiechówka, to jak to nazwać inaczej, jak nie próbą robienia kogoś w hu...steczkę. Oj, ktoś tu się zapędza w tej swoistej hegemonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Słusznie. No, ale jak ma OC dopłacać podobno 180.000 + Vat za możliwość połowu na mazowieckiej Narwi, a OM 0 zł + Vat za możliwość połowu na wszystkich ogólnodostępnych wodach Ciechanowskiego, np. na Wkrze w rejonie Pomiechówka, to jak to nazwać inaczej, jak nie próbą robienia kogoś w hu...steczkę. Oj, ktoś tu się zapędza w tej swoistej hegemonii... Dlatego może warto zrezygnować z takiego "porozumienia" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 . Oj, ktoś tu się zapędza w tej swoistej hegemonii...Myślałem że jak nastał nowy wódz to będzie lepiej , a teraz wygląda że lepiej to już było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Danielu, problem OC jest taki, że prawie nie mają wód. Może właśnie dlatego budżet bez problemu domyka się. Obawiam się, że bez porozumienia z OM stracą wielu wędkarzy, podobnie jak Siedlce. Siedziba OC mieści się nad Narwią, którą nie gospodarują. Piotrze, nowy wódz zrobił sporo dobrego, ale nie stał się figurantem w rękach okręgów "wiodących", jak mieli nadzieję wybierający go. Niestety decyzje podejmuje ZG, a nie Prezes, choć ma na nie wpływ. Na posiedzeniach Prezydium i Zarządu starcia są na porządku dziennym. Jedno, co udało się zablokować, to systemową likwidację małych okręgów i jest to zasługa nowego wodza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi