bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Marcinie, PSR nigdy nie podlegała i nie podlega, czy gdzieś to napisałem?Nasz posterunek terenowy PSR, tzn siedlecki, a nie nasz czyli związkowy. Troszkę nadinterpretujesz moje słowa. Podobnie rzecz się ma z SSR, nasza dlatego, że okręg dofinansowuje działalność wszystkich powiatowych SSR na terenie swojego działania. Choć nie nadzorujemy i nie zarządzamy, to częściowo wyręczamy starostów w ich obowiązkach, bo zależy nam na ochronie wód, którymi gospodarujemy. SSR chodzi w kamizelkach kupionych przez okręg, pływa na łodziach i fotografuje aparatami przekazanymi przez okręg. Okręg refinansuje również kierowcom paliwo na interwencje, nagradza szczególnie aktywnych itd, itp. Nie będę wszystkiego wymieniał, bo nie warto.Dzięki temu, że Komendant posterunku jest jednocześnie Dyrektorem biura ZO możemy w miarę skutecznie wskazywać zagrożenia, koordynować pracę powiatowych komendantów SSR z pracą PSR. Często dzięki temu udaje się organizować patrole mieszane. Trzech państwowych plus kilku społecznych to już trzy patrole jednocześnie nad wodą. Nie będę się za mocno rozpisywał, nie miejsce na to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Trochę pojechali;)ale za to można pływać do Kacic na Narwi i do Barcic na Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) co k***a?! , te dziady w filcakach juz mnie o zawrót głowy przyprawiają! :angry: Edytowane 6 Grudnia 2014 przez antilag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Grunt to grunt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Cześć, proponuje dopłatę do koszyka zanętowego , aaaa tak 500 zł! Na co idą pieniądze z tej dopłaty , ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Na pokrycie dziury powstałej po członkach OM, którzy po braku jakichkolwiek sygnałów w sprawie porozumień, odeszli do innych okręgów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Czerwone nosy górą!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 No ja właśnie uciekłem do Kielc , ale tu też łowię i płacę i płaczę, raptem ok 15 razy na rybach w roku na Zegrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Trollingowcy kasowi. Łódki silniki itd. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Ucieczka nic nie daje, chcesz trollingować na ZZ i tak płacisz 250 PLN Edytowane 6 Grudnia 2014 przez bagmal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Grunciarze też. Gorzała, zagrycha!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Kto bogatemu zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Trzeba zacząć ryby zabierać żeby dopłata się zwróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pogięło ich do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Leśne ludki górą!!!!Na szczęście jak pokazał przykład PKW kure....two jest do wytępienia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Cieszcie się, w Krakowie debile całkiem zakazali trollingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 niedługo zażądają dopłaty do tego, że będziesz chciał wziąć wędkę nad wodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Moje dzikie gołębie przyniosły mi dziś plotę: W 2015 w OM limit okonia 10 szt i szczupaka 3 szt. Może ktoś to potwierdzić lub zdementować,bo nie wiem czy nakarmić czy je ubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Moje dzikie gołębie przyniosły mi dziś plotę:W 2015 w OM limit okonia 10 szt i szczupaka 3 szt.Może ktoś to potwierdzić lub zdementować,bo nie wiem czy nakarmić czy je ubić Ubij na rosół . Przejrzałem stronę OM i nic takiego nie znalazłem ale mogą być opóźnieni i za parę dni się coś pokaże.Jak 10 sztuk okonia mi się podoba bo po co więcej to już 3 szczupaki to nieporozumienie . 1 w zupełności by wystarczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ubij na rosół . Stronę znam.Na razie pół prawdy - czyli ani kary, ani pochwały. Czyli jeszcze żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie wiem jak ze szczupakiem ale limit Okonia potwierdzony. Z nowości pojawił się także limit dla Klenia i Jazia łącznie oraz zakaz zabierania ryb łososiowatych (rzeka Rządza). Jest też zapis o całkowitym zakazie spinnigowania na wodach zaznaczonych indeksem... lecz po poniższym linkiem są tylko informacje ale bez szczegółów jakie to wody. http://ompzw.pl/modulesData/files/3537_uchwaa_skadki_2015_8qycth9f.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Moje dzikie gołębie przyniosły mi dziś plotę: W 2015 w OM limit okonia 10 szt i szczupaka 3 szt. Może ktoś to potwierdzić lub zdementować,bo nie wiem czy nakarmić czy je ubić Gdyby to był limit tygodniowy to nawet bym przyklasnał, aczkolwiek 1 szczupak zamiennie z sandaczem, sumem i boleniem to ilość wystarczającaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Gdyby to był limit tygodniowy to nawet bym przyklasnał, aczkolwiek 1 szczupak zamiennie z sandaczem, sumem i boleniem to ilość wystarczającaTomekTak, w zupełności by wystarczyło. Tyle że kto by to kontrolował ? ten szczupak i w poniedziałek, i we wtorek , i w środę będzie pierwszym w tygodniu i tak przez cały miesiąc. Zdarzyło się któremuś mieć codziennie kontrolę? Bo w moim przypadku od odnowienia karty w 1996 byłem kontrolowany chyba 6x co nam daję jedną kontrolę na 2,8 roku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Nie wiem jak ze szczupakiem ale limit Okonia potwierdzony. Z nowości pojawił się także limit dla Klenia i Jazia łącznie oraz zakaz zabierania ryb łososiowatych (rzeka Rządza). Jest też zapis o całkowitym zakazie spinnigowania na wodach zaznaczonych indeksem... lecz po poniższym linkiem są tylko informacje ale bez szczegółów jakie to wody. http://ompzw.pl/modulesData/files/3537_uchwaa_skadki_2015_8qycth9f.pdfznalazł ktoś tą mapę ? przejrzałem ich stronę i nie natrafiłem na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Będziesz miał w zezwoleniu zaznaczone indeksem ( 9 ) wody na których nie można spinningować. A mapa będzie tylko dla PSR żeby przycieli na mandatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi