Skocz do zawartości

W PZW Kraków Wisłę zarybiają!

spy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, ale co mnie obchodzą żale tzw. niezrzeszonych? Chcesz to opłać składkę, nie chcesz to nie płać. Jak chcesz łowić jako niezrzeszony to płać to, co jest ustalone.

PZW, w tym i okręg krakowski, jest chory. Jak wiele rzeczy w tym i nie tylko tym kraju. I co, mam się obrażać, pluć jadem?

Wyluzujcie B)

Dla rozluźnienia pozdrowienia z W3:

1_zpse4172858.jpg

Dzisiejszy, jeszcze ciepła fotka z przed godziny.

Fotkę samojebkę przestrzeliłem, ale coś tam widać.

A teraz kilka szczegółów dla zainteresowanych łowieniem ryb. Sandacz opaskowy. 1,5 h łowienia i niestety cały czas padało. Woblerek klasyczny, płytko chodząca uklejka. Pierwsze branie spaprałem i ryba spadła. Chyba przez przytępione kotwiczki. Zmiana woblerka i po godzinie poprawka ze zdjęcia. Co ciekawe oba brania w trakcie dość szybkiego, agresywnego prowadzenia woblerka. Chyba im to dziś pasowało. Jakoś zawsze różnie prowadzę woblerka, od zatrzymań w nurcie po szybkie podciągnięcia. Raz biorą na postawionego w nurcie, kiedy indziej na "uciekającego". Zostałbym dłużej, ale zacząłem przemakać a i tak wypad udany.

• Like 6

Bardzo ciekawe jest to co piszecie, my na Śląsku sprawy od 5 lat wzięliśmy w swoje ręce. Niektórzy z Was pewnie widzieli i wiedzą co nieco.

W przyszłym roku przy 6-stej zrzutce będą i Wasi członkowie.

PZW-ałkarski Wam w niczym nie pomoże.

Umiesz liczyć, licz na siebie. ;)