Skocz do zawartości

Shimano Calcutta 51XT a CC51 jakie są różnice

k2rak

Rekomendowane odpowiedzi

XT51 to starsza wersja conquesta 51. Pojawila sie o ile dobrze pamietam na poczatku lat 90-tych. Roznica tkwi glownie w przelozeniu i ilosci lozysk. XT51 ma przelozenie 5.0 i 5 lozysk . CC51 ma przekladnie 6.2 i ponad 11 lozysk.

Nie mialem mozliwosci lowienia starsza wersja XT51. Conquest 51 jest dobrym wyborem do lzejszego castingu, choc istnieje tez wersja 51 Shallow special o jeszcze plytszej szpulce.

Przeszukaj forum, temat multiplikatorow do lekkiego lowienia byl juz poruszany nie raz...

pozd JW :D

dziękuję za informacje

mam możliwość kupienia 51xt za ok 500zł dlatego pytam czy warto, podobno jest praktycznie nieużywany

przez swoją głupotę pozbyłem się curado 101d i teraz szukam czegoś w miarę taniego do główek 4-10g - jak się zdecyduję na zakup dam znać jakie wrażenia

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

ja co prawda nie mialem do czynienia bezposrednio z XT 51, ale zakladajac, ze nowy conquest 51 jest jedynie unowoczesnieniem XT 51 to do glowek 4-10g zdecydowanie wystarczy. Najle3piej bedzie jak pogrzebuiesz w necie i poszukasz wiecej informacji na temat 51 XT. Kiedy w Pl pojawil sie lekki casting to na rynku byl juz obecny obecnie produkowany Conquest 51 oraz wesja 51 shallow special.

tu masz kilka informacji o 51 XT

http://www.japantackle.com/Shimano/shimano_calcutta_xt.htm

pozd JW :D

dziękuję za informacje

mam możliwość kupienia 51xt za ok 500zł dlatego pytam czy warto, podobno jest praktycznie nieużywany

przez swoją głupotę pozbyłem się curado 101d i teraz szukam czegoś w miarę taniego do główek 4-10g - jak się zdecyduję na zakup dam znać jakie wrażenia

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Witam,

Z multikiem mialem stycznosc jakis czas temu. Sprawowal sie bardzo dobrze chociaz lowilem nim kilka chwil. Za 500 zl to nawet sie nie zastanawiaj bo na prawde warto.

Pozdrawiam,

Bujo

• 8 lat później...