k2rak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Koledzy proszę o pomoc fachowców w tej dziedzinieproszę mi wyjaśnić jakie są różnice w w/w multikachczy warto kupić 51XT do lekkiego castngu a jeżeli tak to do jakiej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 XT51 to starsza wersja conquesta 51. Pojawila sie o ile dobrze pamietam na poczatku lat 90-tych. Roznica tkwi glownie w przelozeniu i ilosci lozysk. XT51 ma przelozenie 5.0 i 5 lozysk . CC51 ma przekladnie 6.2 i ponad 11 lozysk. Nie mialem mozliwosci lowienia starsza wersja XT51. Conquest 51 jest dobrym wyborem do lzejszego castingu, choc istnieje tez wersja 51 Shallow special o jeszcze plytszej szpulce. Przeszukaj forum, temat multiplikatorow do lekkiego lowienia byl juz poruszany nie raz... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2rak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 dziękuję za informacje mam możliwość kupienia 51xt za ok 500zł dlatego pytam czy warto, podobno jest praktycznie nieużywany przez swoją głupotę pozbyłem się curado 101d i teraz szukam czegoś w miarę taniego do główek 4-10g - jak się zdecyduję na zakup dam znać jakie wrażeniajeszcze raz dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 ja co prawda nie mialem do czynienia bezposrednio z XT 51, ale zakladajac, ze nowy conquest 51 jest jedynie unowoczesnieniem XT 51 to do glowek 4-10g zdecydowanie wystarczy. Najle3piej bedzie jak pogrzebuiesz w necie i poszukasz wiecej informacji na temat 51 XT. Kiedy w Pl pojawil sie lekki casting to na rynku byl juz obecny obecnie produkowany Conquest 51 oraz wesja 51 shallow special. tu masz kilka informacji o 51 XT http://www.japantackle.com/Shimano/shimano_calcutta_xt.htm pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 dziękuję za informacje mam możliwość kupienia 51xt za ok 500zł dlatego pytam czy warto, podobno jest praktycznie nieużywany przez swoją głupotę pozbyłem się curado 101d i teraz szukam czegoś w miarę taniego do główek 4-10g - jak się zdecyduję na zakup dam znać jakie wrażeniajeszcze raz dzięki i pozdrawiam Witam, Z multikiem mialem stycznosc jakis czas temu. Sprawowal sie bardzo dobrze chociaz lowilem nim kilka chwil. Za 500 zl to nawet sie nie zastanawiaj bo na prawde warto. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Panowie kto posiada i się wypowie o shimano calcutta 51 xt ? W jakich gramaturach najlepiej się spisuje ? Są jakieś możliwości tuningu ? A może część części pasuje od cc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja mam50xt,najgłebszy avail i gumka na główce 2g lata daleko, a na główce 3gr bardzo daleko.jak miałem najpłytszy avail to i paproch na główce 2g latał bardzo daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) A gdzie masz ten avail najpłytszy bo może byłbym zainteresowany ... ? Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Gdzieś krąży po kraju.ostatnio co wiem to był u Morfiego z multiplikator .pl.a gdzie teraz to ojciec dyrektor nie wie.sam bym odkupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Pytanko do specjalistów. Czy łożyska w xt mają takie same wymiary jak te w conquest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi