gawron Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Witajcie. Co o tym sądzicie ... Rzeka Wisła, odcinek: bez znaczenia. W ubiegłych latach w ciepłych miesiącach obserwowało się niezliczoną ilość drobnicy, sieki. Było mnóstwo uklej. Rybą która brylowała i którą łatwo było złowić na spining był boleń, dobrze brały też sumki metrowe sztuki. W tym roku ... BuuuuM ! Nie ma sieki, nie ma uklejek ! Gdzie jest drobnica ? No jest ale strasznie jej mało na 5km odcinku a nawet większym ! I uwaga najlepsze ... Łatwiej złowić sandacza, szczupaka biorą jak głupie praktycznie na całym odcinku... Co jest kurw... grane ? Bolenie, bolenie nie robią już widowiskowych ataków i biorą słabiej. Brak drobnicy powinien skutkować tym że drapieżnik powinien migrować w inne miejsce i szukać tej drobnicy. A tu informacje o sandaczach łowionych jeden za drugim przez znajomych... Dziwne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Chłopie to co ty tu robisz przy komputrze , kiedy tak sandacze ŁOJĄ !!!!! jeden za drugim ?????? Masz nerwy, bo Ja bym nie wytrzymał . Sorry za ofa . Edytowane 18 Listopada 2014 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Chłopie to co ty tu robisz przy komputrze , kiedy tak sandacze ŁOJĄ !!!!! jeden za drugim. Masz nerwy, bo Ja bym nie wytrzymał . Sorry za ofa .Daj chłopu spokój, przecież w robocie siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Swoją drogą ,aby nie było całkiem poza tematem to powiem że : mamy przecież już poza połową LIPCOPADA więc drobnica schodzi do dna. To jest raczej powód dlaczego jej obecnie nie widać w takich ilościach , bolce też zeszły niżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 W pracy siedzę i oo Chodzi mi o ciepłe miesiące w lato jej nie było ! I teraz na jesień pięknie bierze drapieżnik. Wcześniejsze lata dużo drobnicy jesień lipa ... 0 brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Nie mają co żreć to się biorą za gumy i woby , taka opcja dla wędkarza jest chyba lepsza ?????? czy mi się wydaje PS: Weź zwolnienie lekarskie jak RUZGAŚ w czasie sraczki sumowej, poza tym robota to głupota !!! Ten ROK jest bardzooooo... dziwny jeśli chodzi o Wisełkę. Edytowane 18 Listopada 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Drapieżnik bierze, bo mu jadła nie starcza, a jeszcze nie wyniósł się tam gdzie o papu łatwiej. O podobnym zjawisku opowiadał mi znajomy, dobry wędkarz. Kilka-kilkanaście dni i drapieżniki odejdą - przynajmniej tak to wyglądało u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zwolnienie u mnie nie przechodzi tak lekko... Moje nazwisko i nazwisko Pani Doktor jest hmm identyczne i takie tam typu muszę być w robocie bo. Doktorek tylko że to trwa już długo ... I nie odchodzą. Mowa ten rok jest dziwny. Ale zjawisko godne odnotowania bo w beznadziejnych miejscówkach gdzie łowiło się bolki 50cm łowi się teraz sandacze od 70 do 80+ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Chwal się chwal, a szybko CI je spacyfikują. Nie tylko ja wiem gdzie łowisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zamykam wątek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zapraszam kolegę do Torunia sieki mnóstwo a drapieżnik wytrzebiony!!!!! Biorą wszystko co się rusza a i to co podszarpać się uda Tak więc udanych łowów tylko z umiarem bo za chwilę ryby będą tylko na zdjęciach lub Szwecja pozostanie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 wydaje mi sie ze jest to spowodowane zbyt duza iloscia czestych przyborow , u mnie tez bolka prawie nie widac na powierzchni w tym roku ale na to mam inna teorie bo i łowiko sie zmienilo a samo w sobie jest dosc specyficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flygobius Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Taki urok rzeki, u mnie na Prośnie w 2013 łowiłem setki różnej wielkości okoni, o boleniu niby ktoś słyszał niby ktoś widział w tym roku okoni jak na lekarstwo, za to boleni i kleni pełna rzeka, dodam że z drobnicą nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi