Skocz do zawartości

Sieka czyli typowe jadło

gawron

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. 

Co o tym sądzicie ...

Rzeka Wisła, odcinek: bez znaczenia. W ubiegłych latach w ciepłych miesiącach obserwowało się niezliczoną ilość drobnicy, sieki. Było mnóstwo uklej. Rybą która brylowała i którą łatwo było złowić na spining był boleń, dobrze brały też sumki metrowe sztuki. W tym roku ... BuuuuM ! Nie ma sieki, nie ma uklejek ! Gdzie jest drobnica ? No jest ale strasznie jej mało na 5km odcinku a nawet większym ! I uwaga najlepsze ... Łatwiej złowić sandacza, szczupaka biorą jak głupie praktycznie na całym odcinku... Co jest kurw... grane ? Bolenie, bolenie nie robią już widowiskowych ataków i biorą słabiej. Brak drobnicy powinien skutkować tym że drapieżnik powinien migrować w inne miejsce i szukać tej drobnicy. A tu informacje o sandaczach łowionych jeden za drugim przez znajomych...

Dziwne ...

Swoją drogą ,aby nie było całkiem poza tematem to powiem że : mamy przecież już poza połową LIPCOPADA więc drobnica schodzi do dna. To jest raczej powód dlaczego jej obecnie nie widać w takich ilościach , bolce też zeszły niżej  ;) .

Nie mają co żreć to się biorą za gumy i woby  :) , taka opcja dla wędkarza jest chyba lepsza  ?????? czy mi się wydaje  :)

PS: Weź zwolnienie lekarskie jak RUZGAŚ w czasie sraczki sumowej, poza tym robota to głupota !!!

Ten ROK jest bardzooooo... dziwny jeśli chodzi o Wisełkę. ;)

Edytowane przez miramar69

Zwolnienie u mnie nie przechodzi tak lekko... Moje nazwisko i nazwisko Pani Doktor jest hmm identyczne :) i takie tam typu muszę być w robocie bo. Doktorek tylko że to trwa już długo ... I nie odchodzą. Mowa ten rok jest dziwny. Ale zjawisko godne odnotowania bo w beznadziejnych miejscówkach gdzie łowiło się bolki 50cm łowi się teraz sandacze od 70 do 80+ .

Zapraszam kolegę do Torunia sieki mnóstwo a drapieżnik wytrzebiony!!!!! Biorą wszystko co się rusza a i to co podszarpać się uda Tak więc udanych łowów tylko z umiarem bo za chwilę ryby będą tylko na zdjęciach lub Szwecja pozostanie..........

Taki urok rzeki, u mnie na Prośnie w 2013 łowiłem setki różnej wielkości okoni, o boleniu niby ktoś słyszał niby ktoś widział w tym roku okoni jak na lekarstwo, za to boleni i kleni pełna rzeka, dodam że z drobnicą nic się nie zmieniło