Skocz do zawartości

Inserty drewniane / Stabilizacja drewna

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Podłączę się pod temat. Wyczytałem tu kiedyś na forum o starym sposobie stabilizacji drewna poprzez gotowanie w pokoście, czy jakoś tak... Czy ktoś zorientowany mógłby przybliżyć ten sposób? Lub podrzucić inny sposób na  wykonanie tego w domu?

Chcę poddać stabilizacji drewniany rear grip i chodzi mi o ten konkretny którym dysponuję. Czy na forum jest ktoś kto zajmuje się taką działalnością? A może są jakieś firmy które zajmują się tym?

Podłączę się pod temat. Wyczytałem tu kiedyś na forum o starym sposobie stabilizacji drewna poprzez gotowanie w pokoście, czy jakoś tak... Czy ktoś zorientowany mógłby przybliżyć ten sposób? Lub podrzucić inny sposób na  wykonanie tego w domu?

Watek polaczony. Macie kilka filmow na pierwszej stronie jak stabilizowac w warunkach domowych.

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Cześć

Może ktoś polecić sklep, dostawcę w Polsce na zakup klocka stabilizowanego akrylem w pełnym przekroju o parametrach 40x40x120 lub więcej milimetrów. Drewno Brzoza Karelska (lub podobne strukturą) w ciepłych kolorach - odcień czerwony, odcień  róż, burgund, bursztyn, inne. Pozdrawiam, Andrzej.

PS. Laplander - znam ofertę...

• 1 miesiąc temu...

Wiam

Panowie mam pytanie , czy drewno egzotyczne pochodzące z ameryki południowej też należy poddać stabilizacji?

W 80 % nie, zawartość naturalnych olejków, krzemionki, bądz innych minerałów powoduje ze nie poddają się stabilizacji. Ilość wchłoniętej żywicy MMA jest śladowa.

• 4 miesiące temu...
  • 3 lata później...

Tak, w połowie ubiegłego roku szukałem insertu do SKSS17, napisałem do Ark70 ale on był na urlopie i długo nie odpowiadał, wiec kupiłem u gościa z Twojego linku kawałek klonowej czeczoty barwionej na czarno i wytoczyłem insert sam - poniżej.

Jak będziesz z nim rozmawiał to powiedz mu do czego potrzebujesz, jaki ma mieć wymiar i kolor, on regularnie przygotowuje drewno dla rodbuildingu i wie o co chodzi.

Zapłaciłem za drewko 80 zł

post-48771-0-40525600-1673028172_thumb.jpg

Edytowane przez drzejko
  • Like 1

Cześć

Czy ktoś korzystał z drewna stabilizowanego w tej firmie?

https://nexowood.eu/produkt/drewno-stabilizowane-bloczek-bld333/?v=92dac351a100

Da się z tego zrobić dobry jakościowo insert?

Tak ja korzystam od lat,zrobiłem setki rękojeści w swoich nożach na drewnie od nexo.

Jakość stabilizacji pierwsza klasa,a robiłem i testowalem od wszystkich na rynku,A ja robie z duzo wiekszych kawałkow

niz te jakie potrzebne sa do insertów-drewno od nexo są najlepszej jakości-mówie o jakości stabilizacji,bo to zawsze najwiekszy problem.

Po za tym jeśli czegoś nie ma,to mówisz co chcesz ,jakie barwy cię interesują i on ci to zrobi.

Patryk-PSRODS też od niego bierze.

Edytowane przez Bury knives