DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam Ktoś na forum stabilizuje drewno? Np @Ark70, kilku innych tez by sie znalazlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Chcę poddać stabilizacji drewniany rear grip i chodzi mi o ten konkretny którym dysponuję. Czy na forum jest ktoś kto zajmuje się taką działalnością? A może są jakieś firmy które zajmują się tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazo57 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Popytaj w firmach handlujących okładzinami do noży, może któraś stabilizuje.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Podłączę się pod temat. Wyczytałem tu kiedyś na forum o starym sposobie stabilizacji drewna poprzez gotowanie w pokoście, czy jakoś tak... Czy ktoś zorientowany mógłby przybliżyć ten sposób? Lub podrzucić inny sposób na wykonanie tego w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Chcę poddać stabilizacji drewniany rear grip i chodzi mi o ten konkretny którym dysponuję. Czy na forum jest ktoś kto zajmuje się taką działalnością? A może są jakieś firmy które zajmują się tym? Podłączę się pod temat. Wyczytałem tu kiedyś na forum o starym sposobie stabilizacji drewna poprzez gotowanie w pokoście, czy jakoś tak... Czy ktoś zorientowany mógłby przybliżyć ten sposób? Lub podrzucić inny sposób na wykonanie tego w domu? Watek polaczony. Macie kilka filmow na pierwszej stronie jak stabilizowac w warunkach domowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Cześć Może ktoś polecić sklep, dostawcę w Polsce na zakup klocka stabilizowanego akrylem w pełnym przekroju o parametrach 40x40x120 lub więcej milimetrów. Drewno Brzoza Karelska (lub podobne strukturą) w ciepłych kolorach - odcień czerwony, odcień róż, burgund, bursztyn, inne. Pozdrawiam, Andrzej. PS. Laplander - znam ofertę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Andrzej zadzwoń do Łukasza do Rodmasu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Wiam Panowie mam pytanie , czy drewno egzotyczne pochodzące z ameryki południowej też należy poddać stabilizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Wiam Panowie mam pytanie , czy drewno egzotyczne pochodzące z ameryki południowej też należy poddać stabilizacji? W 80 % nie, zawartość naturalnych olejków, krzemionki, bądz innych minerałów powoduje ze nie poddają się stabilizacji. Ilość wchłoniętej żywicy MMA jest śladowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Ok , dzięki za info.....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Taki insert (foto) zdjęty z muchówki da się stabilizować czy już "po frytkach" i jedynie inna impregnacja? Materiał wyglada jak mahoń choć nie jestem specem w tym temacie. Jakby ktoś chciał przy okazji zrobić to proszę dać znać na priv. _______ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Arek, nie próbowałem z gotowym insertem, ale klocek po stabilizacji lubi się trochę wykrzywić, albo nawet zmienić trochę przekrój. Wiec chyba nie ma co ryzykować. Zamaluj kilka razy jakimś wysychającym olejem i będzie jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Dzięki. Pewnie tak zrobię skoro mogą jakieś cuda się z nim wydarzyć.Pierścienie alu po wypolerowaniu da się jakoś zabezpieczyć? Czy tez nie kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Pierścienie aluminiowe jak anodowane, to lepiej za bardzo nie pucować, żeby powłoki nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 CześćCzy ktoś korzystał z drewna stabilizowanego w tej firmie?https://nexowood.eu/produkt/drewno-stabilizowane-bloczek-bld333/?v=92dac351a100Da się z tego zrobić dobry jakościowo insert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Tak, w połowie ubiegłego roku szukałem insertu do SKSS17, napisałem do Ark70 ale on był na urlopie i długo nie odpowiadał, wiec kupiłem u gościa z Twojego linku kawałek klonowej czeczoty barwionej na czarno i wytoczyłem insert sam - poniżej.Jak będziesz z nim rozmawiał to powiedz mu do czego potrzebujesz, jaki ma mieć wymiar i kolor, on regularnie przygotowuje drewno dla rodbuildingu i wie o co chodzi.Zapłaciłem za drewko 80 zł Edytowane 6 Stycznia 2023 przez drzejko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie interesuje mnie też czeczota klonu, dokładnie taka jak w linku. Jasna z czerwonymi akcentami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 (edytowane) CześćCzy ktoś korzystał z drewna stabilizowanego w tej firmie?https://nexowood.eu/produkt/drewno-stabilizowane-bloczek-bld333/?v=92dac351a100Da się z tego zrobić dobry jakościowo insert?Tak ja korzystam od lat,zrobiłem setki rękojeści w swoich nożach na drewnie od nexo.Jakość stabilizacji pierwsza klasa,a robiłem i testowalem od wszystkich na rynku,A ja robie z duzo wiekszych kawałkowniz te jakie potrzebne sa do insertów-drewno od nexo są najlepszej jakości-mówie o jakości stabilizacji,bo to zawsze najwiekszy problem.Po za tym jeśli czegoś nie ma,to mówisz co chcesz ,jakie barwy cię interesują i on ci to zrobi. Patryk-PSRODS też od niego bierze. Edytowane 6 Stycznia 2023 przez Bury knives Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Tower pierwszy sort.Polecam Michała-nexowood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi