Skocz do zawartości

szpula do Twin Power

Żbiku

Rekomendowane odpowiedzi

Pasujące szpule do tego TP H to tp 3000/4000 98 jdm,stella 3000/4000 98 jdm, stella 4000F, stella 3000/4000 95 jdm, stella Millenium 4000. Millenium to tak na słowo kolegów bo sam tego nie sprawdzałem.

Edytowane przez maicke82

Witam,

Chciałbym dokupić lekką i płytszą szpulę ( lub oryginalną głębszą )  do TP 4000/11 na 150-200 m pletki bez podkładu.

Proszę o propozycje , co ewentualnie kupić jako zamiennik kompatybilny.

Z góry wielkie dzięki za wszelki porady i wskazówki.

Edytowane przez Zyga102

Panowie, patrzę na to wszystko, jak to pięknie i najtaniej ogarnąć. Chyba szpulki od Biomastera wyjdą najtaniej.

Tylko zastanawia mnie jedno; oryginalna szpula jest na hamulec 11kg, a te pokazane przez was szpulki opisane są na 6kg. Przecież środek mają znormalizowane żeby pasować, więc dlaczego mają mniejsze hamowanie ?

Chyba, że coś żle kumam .. :D

Edytowane przez Zyga102

Panowie, patrzę na to wszystko, jak to pięknie i najtaniej ogarnąć. Chyba szpulki od Biomastera wyjdą najtaniej.

Tylko zastanawia mnie jedno; oryginalna szpula jest na hamulec 11kg, a te pokazane przez was szpulki opisane są na 6kg. Przecież środek mają znormalizowane żeby pasować, więc dlaczego mają mniejsze hamowanie ?

Chyba, że coś żle kumam .. :D

11 kg sily hamulca w Shimano 4000.

Nie wierz w to, prosze .

Ja myślałem raczej o S-12, ale z symbolem: V-2020, V-4000S i V-4000SS - czyli dedykowane do Vanquisha, ale pasujące do: 12 Vanquish, 08 i 11 Twin Power, 09 Twin Power MG, 11 Biomaster.

Fakt V-ki bardziej kozackie :)

lecz niestety cena wyższa...

Edytowane przez Kmicic

• 1 rok później...

Szanowni Koledzy, szukam w miarę niedrogiego zamiennika szpuli zapasowej do TP 2015 rozmiar 4000 i TP SW 2009 rozmiar 4000 oraz płaskiego knoba do TP SW 2009 takiego mniej więcej jak w TP 2015. Może macie jakieś konkretne namiary na jakieś sklepy albo osobę która wykonuje takie knoby. Będę wdzięczny za informację.