meme174 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) No w końcu mądre słowa, powiedzmy do tysiaka możesz mieć taki sprzęt, że głowa mała, a i na uczciwy kręcioł zostanie sporo kasy. Na forum mamy kilku jeśli nie kilkunastu "artystów" którzy ukręca Ci sprzęt palce lizać. Wiem, bo sam skorzystałem szukając nowej okoniówki a cena wyszła podobna do Twojej tylko bez jedynki z przodu...Także podzwonić, podotykać a z pewnością będziesz zadowolony.Nie rozumiem - jak ktos chce wydac 1600 zl to czemu nie ? Pewnie jakby fundusze byly ograniczone to ok wtedy kombinacje ale jak ktos ma takie widzi misie... Sam zestaw tytanow bedzie drogi... A moze zechce insert z drewna egzotycznego albo zloty kapsel.. w koncu do rodbulding - indywidualizm na najwyzszym poziomie. Edytowane 20 Listopada 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tytuł wskazuje na to, że kolega nie szuka kija dobrego i taniego, ma być górna póła i .... Dla pewnych osób łowienie tanim kijem, może być porównywalne do picia szampana z musztardówki.Nie bardzo jednak trybię to:..."akcja Fast tylko żeby się pasiaki nie odbijaly."...Łowię okonie dość specyficznie i dla mnie nawet x-fast nie stanowi żadnej przeszkody.. to chyba takie schematyczne myślenie spowodowane czytaniem o "kruchym pysku okonia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Tytuł wskazuje na to, że kolega nie szuka kija dobrego i taniego, ma być górna póła i .... Dla pewnych osób łowienie tanim kijem, może być porównywalne do picia szampana z musztardówki.Nie bardzo jednak trybię to:..."akcja Fast tylko żeby się pasiaki nie odbijaly."...Łowię okonie dość specyficznie i dla mnie nawet x-fast nie stanowi żadnej przeszkody.. to chyba takie schematyczne myślenie spowodowane czytaniem o "kruchym pysku okonia".bo dzisiaj jak ktoś kij kupuje pod okonia to ma na myśli ryby 20 cm zasadniczo to się nie dziwie że chodzą legendy o kruchych pyskach jak 90% polawianych okoni ma smieszny wymiar i jeszcze głównie lowione jest na cieniutkie haki od troka, przy okoniach nauczyłem się jednej zasady "jak poprowadzisz tak zażre" wystarczy ruszyć głową i można większość ryb zacinac w jęzor nie rwąc im pyskow...kwestia uzbrojenia i ogarnięcia momentu zacinania. Edytowane 20 Listopada 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Aaa.. no tak. Czyli oprócz obsługiwanych przynęt, trzeba jeszcze podać przewidywany rozmiar poławianych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 ART-ROD najbliżej zalece do chłopaków zobaczymy co zaproponują Adrian tylko nie wal na wstępie, że masz 1600 papiera do wydania Złoty kapsel nie jest Ci potrzebny, złoty ring otrzymasz w sierpniu.Tytany da sie zastąpić, nie wszystkie drewniane inserty są wygodne, itd, itp...Zastanów sie dobrze czy zaoszczedzone pieniądze nie wydać np. na wedkarska podróż poślubną , niekoniecznie we dwoje Decyzja należy do Ciebie P.sOstatnio na wyjeździe okoń 46cm zagryzł taką gumę, z pyska wystawała tylko ołowiana główka.Także sam już nie wiem jakiej naprawdę okoniówki potrzebuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Aaa.. no tak. Czyli oprócz obsługiwanych przynęt, trzeba jeszcze podać przewidywany rozmiar poławianych ryb. no to chyba podstawa, zależy od łowiska ja np. nie wyobrażam sobie łowić u mnie na jeziorach okoni jednym kijem uniwersalnym. latem na stokach na 2-3 metrach gdzie 5g ołowiu to wszystko mniej więcej można ocenić jakiej wielkości ryby się będzie targac i pedałowac je jakimś chrustem do 10-12g c.w ale już koniec września i ogólnie cała jesień gdy ryb szuka się w toni przy lawicach sielawy to wielka loteria bo tak naprawdę nie istenieje górna granica wymiaru ryb na jaki można natrafić a i ryby te raczej niechętnie wkładają sobie do pyska coś poniżej 10-12 cm :₩ ołowiu też wypadaloby dać z te 15-20 g jak się chce czesac głębokości rzędu 10-15 metrów przy czym i patyk musi być solidniejszy bo taka zdrowa czterdziestka potrafi ośmieszyć nie jednego "finezyjnego wedkarza" , ja zasadniczo wolę trzydziechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Trzydziechy taaaak.. do nich musi być już dobry blank. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Trzydziechy taaaak.. do nich musi być już dobry blank. a jeszcze lepszy na czterdziechy i musi wytrzymać długie,ostre jigowanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 a jeszcze lepszy na czterdziechy i musi wytrzymać długie,ostre jigowanie. No i musi być odpowiednio sztywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 a jeszcze lepszy na czterdziechy i musi wytrzymać długie,ostre jigowanie.takie doświadczone Rybki już na troka nie biorą, nawet z phenixem w tytanach z podpietym jdmowym mlynkiem z wkrecana w przekładnie korba jak źle poprowadzisz przynętę to nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 takie doświadczone Rybki już na troka nie biorą, nawet z phenixem w tytanach z podpietym jdmowym mlynkiem z wkrecana w przekładnie korba jak źle poprowadzisz przynętę to nic z tego.Za 1600 zł wezmą.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Za 1600 zł wezmą.. ...To się wyjaśniło skąd ta cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Za 1600 zł wezmą.. Za 2300 zl same wskocza do lodki i nie bedzie trzeba lowic, zakladajac oczywiscie, ze kolowrotek ma raczke wkrecana w przekladnie i jest minimum w klasie Stelli do d..y Bujo Edytowane 20 Listopada 2014 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Koniec tematu panowie, widzę co nie których się głupi żart trzyma.Dzięki tym co pomogli.Decyzja podjeta po krótkiej rozmowie z pracownią, mogę uspokoić tych co tak bardzo boli ze trochę zostanie z tych 1600zl na nowy Kijek oczko wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 To przynajmniej pochwal się jaki blank wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Koniec tematu panowie, widzę co nie których się głupi żart trzyma.Dzięki tym co pomogli.Decyzja podjeta po krótkiej rozmowie z pracownią, mogę uspokoić tych co tak bardzo boli ze trochę zostanie z tych 1600zl na nowy Kijek oczko wyżej.Tutaj nic nikogo nie boli jeżeli chodzi o pulę, Twoja forsa i decyzja - nic nam do tego...Po prostu niektórzy z nas chcieli Ci pomóc...Jak to odebrałeś to już Twoja sprawa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Panowie jak napisalem w pierwszym poście nie jestem oblatany w tych blankach a co dopiero w zbrojeniu i kosztach wiec podałem cenę ile jestem skłonny wydać to tyle Jeszcze pytanie co do tego FX701-1 piszecie pod paprochy idealny ok ale dajmy na to że mamy pod sobą 8-10m zakładamy gumkę 3" + 4-5g (mamy jesień paprochy zostawmy na lato) Kijek da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Panowie jak napisalem w pierwszym poście nie jestem oblatany w tych blankach a co dopiero w zbrojeniu i kosztach wiec podałem cenę ile jestem skłonny wydać to tyle Jeszcze pytanie co do tego FX701-1 piszecie pod paprochy idealny ok ale dajmy na to że mamy pod sobą 8-10m zakładamy gumkę 3" + 4-5g (mamy jesień paprochy zostawmy na lato) Kijek da rade?Daje rade. Ta gramatura to żywioł tego blanku. Oczywiście lekko zbrojonego. No i podstawa to cienka linka, jak przesadzisz ze średnicą to drastycznie zmienią się parametry komfortowe. Demonem szybkości to ten blank nie jest, ale też nie można sie przyczepić do tego że jest za wolny.Do 7 gr i smukła gumka daje rady. To moje odczucie. Poniżej 2,5 gr niestety ten blank mi nie leży. No chyba że na pstrągi ale to całkiem inne łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 To jeszcze zapytam dla świętego spokoju o Dragonfli DFX-801-B ten blank nie był wymieniany w tym wątku a parametrami jest zbliżony do 701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Był wymieniany, był To następca FXa, choć nie wiem, czy w prostej linii. "Wklejka, która nie jest wklejką." - to się często powtarza w opisie. Ja łowiłem i najlepszego wrażenia na mnie nie wywarł. Pewnie potrzebuje więcej czasu. Poszukaj. Było o nim trochę na forum, w Twoim temacie wypowiadał się nawet jego użytkownik. Edytowane 20 Listopada 2014 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Doszedł do mnie boronek, jeszcze dzisiaj postaram się wrzucić jakieś fotki i napisać kilka słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Był wymieniany, był To następca FXa, choć nie wiem, czy w prostej linii. "Wklejka, która nie jest wklejką." - to się często powtarza w opisie. Ja łowiłem i najlepszego wrażenia na mnie nie wywarł. Pewnie potrzebuje więcej czasu. ...Jam ci jest DFX-801Podobny jednak szybszy. Jako 240cm taki sobie. Za długi odcinek pracujący u góry (podobnie jak w 701). Po skróceniu minimalnie z góry i trochę z dołu jest wg. mnie świetnym blankiem pod okonia, pstrąga i przynęty typu jaskółka. Ten blank ma grubszą ściankę i pełniejsze ugięcie niż 701. Jest też dołem mocniejszy co czyni go baaardzo uniwersalnym. No i ma plus całkiem nie związany z właściwościami blanku, tzn. kolor który bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi