Skocz do zawartości

Fenwick river runner wypadniety srodek przelotki

jacob1993

Rekomendowane odpowiedzi

Kij ma trzy dni,jest na gwarancji,może jeszcze kluczem francuskim go potraktować albo przelotkę w imadło?

Jak przy tych wszystkich narzędziowych baletach poharatasz przelotke lub blank,to i gwarancja pójdzie się bujać.

Odeślij kij,pogadaj  ze sprzedawcą,powiedz że Ci bardzo zależy na czasie i tyle.

Nawet nie wiesz,jak bardzo jestem pedantyczny,dla mnie jakakolwiek ryska lub odprysk,czy to na lakierze,czy na innym materiale to materiale to masakra,nie znasz mnie,więc się nie wypowiadaj co i jak robię,a jeśli masz dwie lewe ręce,to cóż,nie moja wina :D .

Nawet nie wiesz,jak bardzo jestem pedantyczny,dla mnie jakakolwiek ryska lub odprysk,czy to na lakierze,czy na innym materiale to materiale to masakra,nie znasz mnie,więc się nie wypowiadaj co i jak robię,a jeśli masz dwie lewe ręce,to cóż,nie moja wina :D .

Ile masz rąk Ty i jakie nie obchodzi mnie za bardzo,natomiast mógłbyś czytać ze zrozumieniem.Mój post był skierowany do właściciela wedki i dotyczył bezsensownego grzebania przy nowym kiju(i niebezpieczeństwa utraty gwarancji).Nie trzeba wszystkiego od razu brać do siebie ;) .

A jak by ci sie nie udalo pierscien by pekl lub przelotka by sie wygiela to co ? Po to sa serwisy to jest ewidentny blad ukryty gdyby to bylo splatanie to mysle ze pekla by szczytowka lub zgielo by cala przelotke a nie wyrzucilo by pierscien . Napewno bede walczyl o to aby wedka wygladala jak nowa bo prawie taka jest .

Wstawienie pierścienia to prosta rzecz .Trzeba usunąć pozostałości kleju , a potem podgrzać ramkę , a ring zchłodzić i umieścić go na swoim mijscu .Po pewnym czasie wyspoinować połączenie klejem cyjanoakrylowym i po sprawie .Jeśli masz go na gwarancji to oddaj do serwisu (bo za tę naprawę już zapłaciłeś kupując kij )

Oto wlasnie chodziło mi w poprzedniej wypowiedzi  . Serwisy tanszych firm z blahych powodow wymieniaja cala szczytowke wiec może i tu tak bedzie .Czemu to ja mam byc poszkodowany . Kolega wczesniej pisał ze w aetosie mu wymienili tak ładnie ze nie da sie pozn ze byla wymieniana tylko ze tam sa omotki cale czarne wiec sprawa troszke łatwiejsza

moze i ramka sie nie skurczyla ale pewnie pierscienie sa robione minimalnie wieksze aby sie to trzymało kupy a przy uzyciu samych palcow nie da rady nic zrobic

Dałem radę nad wodą w szczytowej,wymaga precyzji minimalne ustawienie kątowe natychmiast blokuje.Jak naprowadzisz to przez np drewno trzeba docisnąć byle nie przeleciał... :huh:  no i wyczuciem,bo kruche.W warunkach domowych powinno się udać ew ring do zamrażarki,ale raczej bym okowy nie podgrzewał.

Edytowane przez klim