Skocz do zawartości

Odra - Cigacice i okolice Głogowa

czaro73

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku były zawody z okręgu poznańskiego na początku maja. Goniło kupe bolenia z tym ze wciagały malutkie rybki osobiscie złowiłem 2 bolki miarowe 2 mi poszły, kolega z klubu złowił bolka 70+. 2 lata temu na otwarciu gp okręgu było to samo wuchta bolenia tyle że były większe i żerowały na dużych uklejach. Ogółem bardzo dużo bolka, ładne duże główki, i to tyle co moge powiedzieć. Na temat innych ryb niemoge powiedziec nic bo głównie boleń mnie interesuje, reszta schodzi na 2 plan ;) . ( W cigacicach te zawody były oczywiscie)

ja łowie czasami w okolicach ujścia Baryczy ( zależy jak często wujka odwiedzam ) w okolicy ujścia Baryczy i na niej samej można naprawdę nałowić się okoni natomiast opaski obfitują w klenie jazie i bolki. W Cigacicach łowie częściej jest tam dużo kleni boleni trafia się brzana i sandacz. Niestety wodę w Cigacicach trzeba męczyć i męczyć aby mieć wyniki :( ( bardzo duża presja :angry: ) okolice ujścia Baryczy są miej nawiedzane przez mięsiarzy :mellow: ale samo ujscie jest zawsze zajęte xD

• 10 lat później...

Witam i o info pytam. Niestety moje miejscówki spalone za kwotę 5.000 :) asf rządzi a mundurowi ganiają :/ pracuje w gastronomii i końcówka roku oczywiście zaje... Na oderke blisko 100 km a ganianie za nocnikami to moje uzależnienie :) jak tam sprawa wygląda byłem tam ostatnio w czasach jak jakiś miłośnik zedow zabrał się za grafikę i mapkę na fb wymalowal bo kredki w głowie miał... Interesuje mnie nasyp kolejowy bo pewnie w porcie trzeba zapisy robić a i się nie będę chopokom z zielonej montowal :) czasu brak a swoje opaski znam co do kamienia, wlatuje w nocy, bawie się świetnie i uciekam do chaty spać bo z ranca robota... Nie proszę o gotowy przepis tylko info stanu faktycznego co tam się pozmieniało od kogoś kto jest na czasie... Zapraszam na priva Pzdrawiam Dawid

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Cześć,

nie do końca zrozumiałem co napisałeś :) ale jeśli chodzi o port w Cigacicach to wody mało, ryby się już zgrupowały i PZW Zielona Góra zrobiło kanał portowy odcinkiem no - kill. Wędkarzy jest dużo ale odkąd jest to łowisko no kill to tylko na spining wędkują, w tygodniu nie ma tragedi spokojnie znajdziesz miejsce dla siebie. Ryby jak to ryby, musisz trafić dzień, ale raczej nie jest to eldorado.

• Like 1

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 7 miesięcy temu...