croock Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sea Bassy są w dobrej cenie. a jakbyś ocenił przeznaczenie obydwu tych kijków pod łowienie gumami i ich czułość? Naczytałem się o legendarnej mocy okumy i zastanawiam się, czy ona czasem nie jest od tego sea bassa dużo sztywniejsza (coś jak kijek bardziej pod lżejsze jerki niż większe gumy)? okumę być może uda się w tym tygodniu gdzieś obejrzeć. na shimano brak szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja niestety nie łowię gumami więc w tej materii nie mogę się wypowiedzieć. Z gum to zwykle używam kingkongi w trollu Łowie głównie jerkami i swimbaitami. Wydaje mi się, że okuma jest dużo ciensza/zgrabniejsza od Shimano. Mimo, że łowiłem i tym i tym i posiadam oba to nigdy nie miałem możliwości powrównania ich side by side leżą sobie i czekają w PL a ja nie wiem kiedy tam będę. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Siemka forumowicze poszukuje dobrego kija na szczupaki. Cenna od 200-500zł. Łowie głownie na odrze z brzegu(długość kija minimum 2,7m-do takiego się przyzwyczaiłem), kij powinien mieć szybka akcje-do pewnego zacięcia ryby oraz przechodzić w pół parabole/parabole podczas holu. Ważna jest dla mnie też waga, często są to wielogodzinne wypady, wiec najlepiej żeby to była lekka wędka. Łowie głównie na gumy 9-12cm na główkach od 5-15 gram Wcześniej miałem kij do daiwa exceler 5-25g-był za miękki. Proszę doradźcie mi coś z czego będę zadowolony. Pozdrawiam serdecznie Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Przenieś to do działu "Kupię - zamienię" może tam Ci ktoś odpowie, bo w dziale spining to już się pewnikiem kolegom znudziły takie posty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 KONGER PALADIN CX HARD BLADE 275/10-35g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ten Kongerek trochę za drogi, chciałbym się zmieścić w 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Używany St.Croix Wild River wersja o mocy Medium i akcji Fast. Miałem WRS86MFS-2 i był to kapitalny kij. Ewentualnie używany Avid o podobnych parametrach tylko będzie ciężej go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) warta uwagi może być okuma black rock. wprawdzie w tej długości nie sprawdzałem, ale przymierzałem się ostatnio do krótszych i kijek mi się podoba + ma bardzo wiele korzystnych opinii na tym forum. fajne, sztywne wędzisko. wygląda na mające spory zapas mocy. Edytowane 10 Marca 2015 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Machałem black rockiem, oraz inspira, szybkie kijki, lecz nie mam zaufania do blanków firmy toray, podobno bardzo podatne na złamania, ale za to bardzo czułe i szybkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Toray nie robi blanków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 chyba robi blanki albo maty węglowe. Ale na pewno maty węglowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) I na takich włóknach od Toray budują blanki Gary Loomis, Batson i inni ... rozumiem, że im nie ufasz ? Edytowane 10 Marca 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Może nie na tyle ze nie ufam ale wybierając taka wędkę gdzie ścianka blanku jest bardzo cienka np. jak w nowym team dragonie, nie czułbym się komfortowo nad wodą z myślą ze ,,zaraz,, cos pęknie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb603 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Również polecam St.Croix Wild River lub przejżyj ofertę fenwicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 jeb z dzidy - the ultimate edition 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 jeb z dzidy - the ultimate editiongwiezdne wojny 11 i pół - atak trolli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) No nic sie nie da zrobić, nic oprócz cierpliwości i poczucia humoru nie pomoże @Mateczek a skąd jesteś bo bym mógł coś we wrocku polecić... Edytowane 11 Marca 2015 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam polecam Savage Gear Titanium Spin 290cm 12-36g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Okolice Zielonej Góry, do wrocka niecałe dwie stowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Polecam koledze fajne kije z dragona przystępna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ja ci moge polecic Okume black rock 7-30, uzywam jej na wisle na szczupaki i zdaje egzamin, i cena tez przystepna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Kolego specjalnie dla Ciebie :http://allegro.pl/konger-paladin-cx-hard-blade-275-35-od-reki-smok-i5107486977.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_W%C4%99dkarstwo-121722_W%C4%99dziska-132195_Spinningowe-132205Dorzuć te 36 złociszczy bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kolego specjalnie dla Ciebie :http://allegro.pl/konger-paladin-cx-hard-blade-275-35-od-reki-smok-i5107486977.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_W%C4%99dkarstwo-121722_W%C4%99dziska-132195_Spinningowe-132205Dorzuć te 36 złociszczy bo warto No fajny ten paladin byłem go oglądać w sklepie stacjonarnym, muszę się jeszcze zastanowić czy nie dołożyć drugie tyle na jakiś kij z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dorzuć , przemyśl co chcesz i nie zaśmiecaj forum tematami , na które już niemal wszystko powiedziano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturAn Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Mikado NSC heavy Spin, Ma od niedawna i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi