Skocz do zawartości

Cykliczne spotkania Jerkbait.pl - Górny Śląsk

Shark

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sądzę, że już powoli jest pora podjąć ostateczną i wiążącą decyzję o terminie i miejscu spotkania. Co prawda oba są dla mnie odpowiednie (ten drugi bardziej ;)), ale planując przyszłość potrzebuję wcześniejszego ustalenia terminarza :)

Może jesteście lepiej doinformowani ode mnie... słyszałem dzisiaj, że jest grupa osób, która lobbuje ustanowienie No Kill na Dzierżnie. Podobno jest petycja i zbierane są głosy?

Coś, ktoś?

Czy doinformowani lepiej to nie wiem, ale :

zaglosuj.jpg

coś więcej tutaj -> LINK

Z tego co słyszałem, karpiarze z Zabrza i Bytomia po rozmowach z sołectwem Taciszów, chcą posprzątać góry śmieci zalegające nad zbiornikiem i utworzyć no kill na tym 615ha zbiorniku.

Są jakieś zgrzyty z kołem Gliwice i dlatego trwa nawoływanie do przenosin do koła Gliwice.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko temu, zbiornik jaki jest (woda), każdy wie i IMO tylko do no kill się nadaje.

Jeśli jeszcze zostanie posprzątane wysypisko śmieci, które tej wodzie stale towarzyszy to jak najbardziej jestem za tym pomysłem (a fanem karpia nie jestem) !

Moim zdaniem szkoda że nie szukają wsparcia wśród spiningistów, przecież tam i solidny okoń i szczupak był do złapania. A na spina niektórzy i białoryb tam łowią o odpowiedniej porze roku.

Czy się uda ? Czas pokaże.

• Like 3

Moim zdaniem szkoda że nie szukają wsparcia wśród spiningistów, przecież tam i solidny okoń i szczupak był do złapania. A na spina niektórzy i białoryb tam łowią o odpowiedniej porze roku.

Nie szukają bo drapieżniki wyżerałyby im narybek legendarnego, trącego się w mule węglowym sazana kłodnickiego ;) . Do tego spiningiści chcieliby pływać tam na łódkach i przeszkadzać w wywózce na pół kilometra.

Pominę krzywe zdjęcie i "scegóły" na ulotce, którą pokazałeś. Akcja jest chaotyczna i bez szerszego spojrzenia, nie wiem, czy w wodach otwartych powinno się utrzymywać stado wielkich karpii, do tego nietykalnych.

Nie szukają bo drapieżniki wyżerałyby im narybek legendarnego, trącego się w mule węglowym sazana kłodnickiego ;) . Do tego spiningiści chcieliby pływać tam na łódkach i przeszkadzać w wywózce na pół kilometra.

Pominę krzywe zdjęcie i "scegóły" na ulotce, którą pokazałeś. Akcja jest chaotyczna i bez szerszego spojrzenia, nie wiem, czy w wodach otwartych powinno się utrzymywać stado wielkich karpii, do tego nietykalnych.

Heheh, zdjęcie nie jest krzywe, zbiornik jest tak duży, że widać kulistość ziemi :-)

Robert ja nie jestem karpiarzem i na pewno nim nie zostanę, taka forma łowienia kompletnie mnie nie interesuje, natomiast przytoczyłem jedynie to co obiło mi się o uszy i co mogłem przeczytać.

1. Shark 14/21.03.2015r.
2. Zwierzu 14.03.2015

3. ROOS 14.03.2015

4. Andrzej Stanek 14.03.2015

5. staszek ?

6. woblery z Bielska 21.03.2015

7.Stoner ?

8._beno   14.03. (21.03 - całkowicie odpada ze względu na wyjazd na targi wędkarskie do Wlk.Brytanii)
9.SilesianPerch  21.03

4 x 14.03 
2 x 21.03

Biorąc pod uwagę prognozy pogody (6*C, deszcz, deszcz + śnieg) nie wiem czy faktycznie wypad nad wodę będzie miły, przyjemny i udany ?
Skoro termin 14.03 ma wyraźną przewagę może raz jeszcze pozostaniemy w SSC ? 

Koledzy o której godzinie się spotykamy ?

O ile się nie mylę to chyba w Bierhalle. Prawdopodobnie przyjadę sam, ale czy jest możliwość, abym przyjechał z kolegą, wtedy jakieś piwko mógłbym wypić :)

Jak dla mnie może być nawet koleżanka, oby była rozmowna i miała czym oddychać...

Olek - nie ściemniaj, niezależność to podstawa... ;)  :D

• Like 2