lady_gaga Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam, jestem Paula, od jakiegoś czasu spininguję i chciałabym rozpocząć przygodę z castingem. Moja ulubiona ryba to okoń. I chciałam się dowiedzieć jaki optymalny sprzęt castingowy byłby najlepszy, używam głównie jigów od 6gram +guma relax 4cm, linka 10lb. Pozdrawiam i liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witaj Paula musisz cierpliwie poczekac na odpowiedz ...niektorzy oniemieli a reszta jest na lowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Na stronie glownej w artykulach znajdiesz dwa o wedkach okoniowych i kilka zwiazanych z tym ciekawostek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam,serdecznie na forum ,nic mnie nie łączy wspólnego z castingiem,lecz postanowiłem pomoc i ułatwić poszukiwania. Oto dwa linki które doprowadza Ciebie do ciekawych artykułów,o których już zdążył wspomnieć nasz kolega z za wielkiej wody @jerry hzs http://www.jerkbait.pl/?p=223 http://www.jerkbait.pl/?p=225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 witamdziękuję i czekam jeszcze konkretne propozycje użytkowników okoniowego castingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 A ile pieniazkow mozesz przeznaczyc? To w castingu niestety gra bardzo duza role PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 A ile pieniazkow mozesz przeznaczyc? To w castingu niestety gra bardzo duza role PozdrawiamTomek Hej Tomek, pewnie jak każdy szukam czegoś porządnego o przystępnej cenie... hmmm i mam rozumieć, że casting będzie mnie kosztował konkretniej>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Cześc Paula, szkoda, że tak daleko mieszkasz ( ale swoje zdjęcie możesz mi wysłac ) Casting niekoniecznie musi byc droższy niż spinning ale dosyc często jest. Pozycje którą Ci podam wielokrotnie się pojawiała już w innych wątkach. Wabików, których używasz nie są takie lekko, 6gram plus gumka...czyli jakieś 7gram.Shimano Curado 101DShimano Scorpion 1001 Którą ręką kręcisz korbką ? W castingu ważna sprawa, te dwa multiplikatory to prawie to samo. Doskonale spiszą się od 5gram wzwyż. Co do kijów to ktoś inny pomoże bo nie mam pojęcia co z gotowych kiji... i napisz jakie masz fundusze na całą te zabawę. Niestety chyba najważniejszy element, finanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 co do finansów to jeszcze się zorientuję dokładniej, muszę sprawdzić swoje fundusze i dam znać a kręcę korbką lewą ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 OK czekamy... No nie śmiej się jesli lewą kręcisz jak większośc w tym kraju to musisz szukac multików tak oznaczonych. W modelach Shimano jest to liczba 1 na końcu nazwy zazwyczaj, 101D, 1001, 51S, 201DC itd... W Daiwach to jest literka L albo poprostu opis LEFT. Niektóre modele Shimano też maja takie oznaczenie, Shimano Antares nie ma liczb... szukaj L Zapoznaj się z lekturami na stronie głównej jerkabit.pl wniosą w Twoje życie zmiany jakich się nie pozbędziesz, poznasz przedsmak castingu, poważnej choroby Reszta przyjdzie z czasem a teraz rób atak na kase tak się zrymowało... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witaj PaulinkoWreszcie sięz zalogowałaś i super.dodam ze niezła niespodzianke mi zrobiłaśco do castingu na okonia to jak najbardziej krecki które wymienił Bezel cenu teraz od 600zł za curado do 800+ za scorpiona mg .o zwykle bordowe ciezko na ebayu.no chybaze sklepi w Japan. kije to napewno podobne kije parametrami do tych spinningowych raczej niemocarne,by swobodnie łowić odpowiednio lekkimi przynetami. cenu to róznie od np 150-200 zł za seryjny model po ponad 1000zł za kij robiony na miare. z seryjnych moge polecić St.croixa,dragona,maja lekkie kijki castowe w przystepnej cenie.do 300-400zł za Triumphy lub dragona Team Dragonyszukasz 2 czy 1 czesciowego kija?w transorcie lepsze sa 2 cz a sa też travele czyli wieloskładowe. rzesztę opowiem Ci na wspolnych rybach pozdro PS.dodam że Pauliśka To moja dziewczyna,wiec Bezelku fotki to raczej niedostaniesz <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 już mnie ten mój mężczyzna znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 witaj na stronie jerkbait.pl, milej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam, jestem Paula, od jakiegoś czasu spininguję i chciałabym rozpocząć przygodę z castingem. Moja ulubiona ryba to okoń. I chciałam się dowiedzieć jaki optymalny sprzęt castingowy byłby najlepszy, używam głównie jigów od 6gram +guma relax 4cm, linka 10lb. Pozdrawiam i liczę na pomoc curado 101D, scoprion 1001, daiwa pixy, Daiwa alphas R edition, conquest 51. Do tego kij o dlugosci 6,6 o mocy 10 lbs na blanku typu spinjig i zylka 0,20 lub plecionka 8 lbs. To w nawiekszym skrocie przepis na dobry zestaw castingowy na okonie. Na stronie glownej i na forum sporo artykulow i watkow na tenm temat juz bylo. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Teraz już chyba wiem wszystko;) dziękuje Wam bardzo, teraz tylko zakupy i można ruszyć w plener;p Nawet powoli już wiem co gdzie szkukać;] Jak coś ładnego złapię to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witaj Paulino na forum...No to @hasior szukaj sobie nowego sprzętu, Twój niedługo zostanie zarekwirowany prze piękniejsza połówkę ... P.S czyżby to pierwsza, aktywna niewiasta na forum ???...Życzę miłego korzystania... i obyś łowiła więcej od swego lubego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 @patu wedka sie robi nieukrywam,omotki beda w kolorze PINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witaj Paulino na forum...No to @hasior szukaj sobie nowego sprzętu, Twój niedługo zostanie zarekwirowany prze piękniejsza połówkę ... P.S czyżby to pierwsza, aktywna niewiasta na forum ???...Życzę miłego korzystania... i obyś łowiła więcej od swego lubego Dzięki @patu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 P.S czyżby to pierwsza, aktywna niewiasta na forum ???... PatuJest kilka tylko ... są nieśmiałe PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Coraz więcej kobiet wędkuje. Zauważyły to firmy z USA. W nowym katalogu St.Croix - (pojawi się w sierpniu) jest cała seria wędek dla kobiet. Avid Pearl - tak to się zwie, oczywiście kolor różowo perłowy. Mam u siebie jedna sztukę ale pod tradycyjnego kręcioła (zabrałem z targów Efftex). Jutro postaram się zrobic zdjęcie, ciekaw jestem czy będzie się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Paniom może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 O ... czekam na zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lady_gaga Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 ja również czekam na zdjęcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Żbiku - wrzucaj jak najszybciej - na pewno wielu z nas czeka, aby pokazać je swoim niewiastom i, o naiwności , przekonać je tym kijkiem do naszego hobby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 wrzucaj, wrzucaj, br?no juz czeka http://www.youtube.com/watch?v=fAGpmNb2xfQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi