Skocz do zawartości

Wklejanka okoniowa

kamillo1

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr gratuluję wzroku, oglądam te zdjęcia i ciemność widzę, ciemność :(

Żadnego napisu , ani Fuji , ani Mikado...

No chyba, że w realu to widać !?

:)

Napis jest mały i widoczny w realu :) . Prawdę powiedziawszy to  Darek @Dagon pierwszy zauważył że to Fuji , kiedy oglądał mój zakup :ph34r: .Zresztą samą wędkę mocno skrytykował :angry: :D .

Napis jest mały i widoczny w realu :) . Prawdę powiedziawszy to  Darek @Dagon pierwszy zauważył że to Fuji , kiedy oglądał mój zakup :ph34r: .Zresztą samą wędkę mocno skrytykował :angry: :D .

Czyli co Fuji też do dupy !? :)

Łoooo Matko, co to się już tu na forum porobiło...

• Like 1

(...) Zresztą samą wędkę mocno skrytykował  :angry:  :D .

Czyli co Fuji też do dupy !? :)
Łoooo Matko, co to się już tu na forum porobiło...

Nie Fuji, tylko kij nie bardzo mi się podobał. :P

Co zaś do samego uchwytu, to muszę potwierdzić, Fuji jak byk.

Edyta:

Właśnie dostałem od Piotra emenemsa ze sprawcą całego zamieszania. :rolleyes:

Patrzcie i wkładajcie palce, Niewierni Tomasze.  :D  ;)

post-47316-0-72163900-1417601869_thumb.jpg

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

Oglądałem Nichonto Flash Spin 275/13 w sklepie i jak byk był napis FUJI na uchwycie. Dokładnie taki sam jak w mojej Inazumie 240/35.

EDIT

A może ktoś się wypowie o powyższym kijku? Na sucho w sklepie był ok ale chodzi mi o wrażenia użytkowe. Szukam czegoś do jigowania na okonia, jakby od biedy obsłużyło smużaki też byłoby miło.

Edytowane przez Pawgas
  • Like 1

Nie Fuji, tylko kij nie bardzo mi się podobał. :P

Co zaś do samego uchwytu, to muszę potwierdzić, Fuji jak byk.

Edyta:

Właśnie dostałem od Piotra emenemsa ze sprawcą całego zamieszania. :rolleyes:

Patrzcie i wkładajcie palce, Niewierni Tomasze. :D ;)

attachicon.gif20141203-0001.jpg

No nie wiem, nie wiem te "F" jakieś takie mało wyraziste :)

/żaruję oczywiście, panowie taki uchwyt w hurcie kosztuje pewnie ze 5 "baksów", kto nie wierzy niech zamówi z 2 tys. sztuk to przekona się sam :) /

No i pewnie w Chinach robiony :)

Edytowane przez Baars
  • Like 2

MOŻE i na TYM MODELU wyjebiaszczej serii Nihonto rodem japan gdzie nikt nigdy z Abramisa nie był w Japonii jest napis fuji, ale mam kije z serii nihonto dla ludu i łowców okoni kijkami po 100 zł na których są uchwyty made in PRC i każdy, KAŻDY ma krzywo naklejony napis Mikado  ;)  :D

MOŻE i na TYM MODELU wyjebiaszczej serii Nihonto rodem japan gdzie nikt nigdy z Abramisa nie był w Japonii jest napis fuji, ale mam kije z serii nihonto dla ludu i łowców okoni kijkami po 100 zł na których są uchwyty made in PRC i każdy, KAŻDY ma krzywo naklejony napis Mikado  ;)  :D

Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami  :D

• Like 1

(...)

/żaruję oczywiście, panowie taki uchwyt w hurcie kosztuje pewnie ze 5 "baksów", kto nie wierzy niech zamówi z 2 tys. sztuk to przekona się sam :) /

(...)

Ja tam wierzę. :)

Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami   :D

Pisz tak dalej, a zaraz na giełdzie znajdzie się mądry, który "kupi wędkę na rynek warszawski", a za trzy tygodnie zwrot WDM, wejdzie do forumowej gwary ba stałe.  :lol:

• Like 2

Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami  :D

Są najwyrażniej dwie wersje.Oglądałem ze zwróceniem uwagi na ten element i napisu Fuji nie było.Prawobrzeżna część Szczecina to najwyrażniej nie"zachodnia rubież" :) Kijek sztywny,trochę leci na pysk,ale jak na tą cenę wydał mi się całkiem przyzwoity.Wspominanym wcześniej w wątku Lexusem miałem okazję połowić dzięki uprzejmości kolegi,jest świetny w swojej klasie i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Hehe, to się chłopaki dogadali.

Jest takie Nihonto:

http://allegro.pl/mikado-nihonto-flash-spin-215-do-7g-nowosc-2014r-i4767426504.html

i takie:

http://allegro.pl/mikado-nihonto-ultralight-spin-270-do-14g-nowosc-i4767427699.html

W różnych długościach oczywiście :) 

Są najwyrażniej dwie wersje.Oglądałem ze zwróceniem uwagi na ten element i napisu Fuji nie było.Prawobrzeżna część Szczecina to najwyrażniej nie"zachodnia rubież" :) Kijek sztywny,trochę leci na pysk,ale jak na tą cenę wydał mi się całkiem przyzwoity.Wspominanym wcześniej w wątku Lexusem miałem okazję połowić dzięki uprzejmości kolegi,jest świetny w swojej klasie i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Ja oglądałem w pewnym dużym salonie wędkarskim na Wojska Polskiego i był z uchwytem Fuji no ale w końcu My jesteśmy po niemieckiej stronie Odry nie to co Prawobrzeże - to wszystko tłumaczy  :D

• 2 tygodnie później...

@GoLoManoLo, widzę że używasz tego kijka na który choruję. Dzisiaj miałem go w ręku, co prawda w innej długości (270) i gdyby nie to, że w sklepie był o 1/4 droższy niż na allegro to bym go pewnie wziął. Jako użytkownik, czy jesteś mi w stanie powiedzieć czy to jest czy nie jest wklejka? Katalog Mikado, w którym ten kij jest opisany nic nie mówi czy szczytówka jest wklejana (a taka informacja jest podana w przypadku Inazumy Flash Perch). Z drugiej strony sprzedawca twierdził że to jest wklejka. I w tym momencie zgłupiałem do reszty. Szukam czegoś do bardziej finezyjnego łowienia i jeśli by się okazało że na tym Nihonto brania czuć a nie widać jak na "drgającej szczytówce" to by była bajka. 

A macie Panowie jakiś pomysł na kij okoniowy, który ma niski ciężar wyrzutu, nie jest wklejką i jest dłuższy od przeciętnej wykałaczki (interesuje mnie przynajmniej 270, może być dłuższy). Miałem przez chwilę Robinsona Blue Bird, w długości 2,4. W życiu nie miałem tak miękkiego kija. Kupiłem go bo nie bardzo wiedziałem czego szukam a w sklepie zrobił na mnie wrażenie tą miękkością. Nie mówię, że potrzebuje wybitnej akcji szczytowej ale dobrze by było gdyby wędka nie bujała się na wszystkie strony jak Wańka-Wstańka. Wiem że jest SG Parabellum ale dla mnie dyskwalifikuje go długość dolnika. Wiem, że to bardzo dobry, polecany kij ale wydać ponad 4 setki i skracać go do mojego wymaganego minimum to przerost formy nad treścią.