meme174 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tylko inazuma - ta sandaczowa do 30 gram miala fuji - dlatego kosztowala po 300 mam inazume percha i uchwyt taki sam ale bez napisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Piotr gratuluję wzroku, oglądam te zdjęcia i ciemność widzę, ciemność Żadnego napisu , ani Fuji , ani Mikado... No chyba, że w realu to widać !? Napis jest mały i widoczny w realu . Prawdę powiedziawszy to Darek @Dagon pierwszy zauważył że to Fuji , kiedy oglądał mój zakup .Zresztą samą wędkę mocno skrytykował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Napis jest mały i widoczny w realu . Prawdę powiedziawszy to Darek @Dagon pierwszy zauważył że to Fuji , kiedy oglądał mój zakup .Zresztą samą wędkę mocno skrytykował .Czyli co Fuji też do dupy !? Łoooo Matko, co to się już tu na forum porobiło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Inazuma ma uchwyt Fuji, a Nihonto jakiś no name, ktory tak naprawdę poza minimalnie innym odcieniem, niczym się od sporo droższego pierwowzoru nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Inazuma ma uchwyt Fuji, a Nihonto jakiś no name, ktory tak naprawdę poza minimalnie innym odcieniem, niczym się od sporo droższego pierwowzoru nie różniNa moim jest napis Fuji . Chyba że ktoś w Centrum Wędkarstwa z nudów wypala na uchwytach napisy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) (...) Zresztą samą wędkę mocno skrytykował . Czyli co Fuji też do dupy !? Łoooo Matko, co to się już tu na forum porobiło... Nie Fuji, tylko kij nie bardzo mi się podobał. Co zaś do samego uchwytu, to muszę potwierdzić, Fuji jak byk. Edyta: Właśnie dostałem od Piotra emenemsa ze sprawcą całego zamieszania. Patrzcie i wkładajcie palce, Niewierni Tomasze. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Dagon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Inzauma Flash Perch też ma no name. Nihonto TT Zander....też Inazumka X-Plode Zander ma Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja tam nie wiem, ja się nie znam, a za konesera Mikado nawet nie próbuję uchodzić, napisałem co widziałem i co na zdjęciu też ładnie wyszło. To fotka uchwytu z wędki Piotrka - tak dla ścisłości, nie zerżnięta z netu od innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Oglądałem Nichonto Flash Spin 275/13 w sklepie i jak byk był napis FUJI na uchwycie. Dokładnie taki sam jak w mojej Inazumie 240/35. EDITA może ktoś się wypowie o powyższym kijku? Na sucho w sklepie był ok ale chodzi mi o wrażenia użytkowe. Szukam czegoś do jigowania na okonia, jakby od biedy obsłużyło smużaki też byłoby miło. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Pawgas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 No dobra już się przyznam , to Fuji to sam se kozikiem wydziergałem . Teraz tworzę napis " Phenix w tytanach". W planach Delfin przejdzie metamorfozę i będzie Stella SW . Trzeba się jakoś dowartościować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Nie Fuji, tylko kij nie bardzo mi się podobał. Co zaś do samego uchwytu, to muszę potwierdzić, Fuji jak byk. Edyta: Właśnie dostałem od Piotra emenemsa ze sprawcą całego zamieszania. Patrzcie i wkładajcie palce, Niewierni Tomasze. 20141203-0001.jpgNo nie wiem, nie wiem te "F" jakieś takie mało wyraziste /żaruję oczywiście, panowie taki uchwyt w hurcie kosztuje pewnie ze 5 "baksów", kto nie wierzy niech zamówi z 2 tys. sztuk to przekona się sam /No i pewnie w Chinach robiony Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Baars 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 MOŻE i na TYM MODELU wyjebiaszczej serii Nihonto rodem japan gdzie nikt nigdy z Abramisa nie był w Japonii jest napis fuji, ale mam kije z serii nihonto dla ludu i łowców okoni kijkami po 100 zł na których są uchwyty made in PRC i każdy, KAŻDY ma krzywo naklejony napis Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 MOŻE i na TYM MODELU wyjebiaszczej serii Nihonto rodem japan gdzie nikt nigdy z Abramisa nie był w Japonii jest napis fuji, ale mam kije z serii nihonto dla ludu i łowców okoni kijkami po 100 zł na których są uchwyty made in PRC i każdy, KAŻDY ma krzywo naklejony napis Mikado Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (...) /żaruję oczywiście, panowie taki uchwyt w hurcie kosztuje pewnie ze 5 "baksów", kto nie wierzy niech zamówi z 2 tys. sztuk to przekona się sam /(...)Ja tam wierzę. Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami Pisz tak dalej, a zaraz na giełdzie znajdzie się mądry, który "kupi wędkę na rynek warszawski", a za trzy tygodnie zwrot WDM, wejdzie do forumowej gwary ba stałe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja to widzę inaczej - zapewne w Stolycy jak i na moich zachodnich rubieżachRP są z uchwytami Fuji za to w tzw. "Polsce B" ze zwykłymi Chinolami Są najwyrażniej dwie wersje.Oglądałem ze zwróceniem uwagi na ten element i napisu Fuji nie było.Prawobrzeżna część Szczecina to najwyrażniej nie"zachodnia rubież" Kijek sztywny,trochę leci na pysk,ale jak na tą cenę wydał mi się całkiem przyzwoity.Wspominanym wcześniej w wątku Lexusem miałem okazję połowić dzięki uprzejmości kolegi,jest świetny w swojej klasie i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Kup sobie DAIWA MEGAFORCE JiggerSpin 4-21 a naprawdę nie będziesz żałował-jest bardzo lekka-wyjątkowo czuła-mało spadów Edytowane 3 Grudnia 2014 przez tomaszn1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 MOŻE i na TYM MODELU wyjebiaszczej serii Nihonto rodem japan gdzie nikt nigdy z Abramisa nie był w Japonii jest napis fuji, ale mam kije z serii nihonto dla ludu i łowców okoni kijkami po 100 zł na których są uchwyty made in PRC i każdy, KAŻDY ma krzywo naklejony napis Mikado Hehe, to się chłopaki dogadali. Jest takie Nihonto:http://allegro.pl/mikado-nihonto-flash-spin-215-do-7g-nowosc-2014r-i4767426504.html i takie: http://allegro.pl/mikado-nihonto-ultralight-spin-270-do-14g-nowosc-i4767427699.html W różnych długościach oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Od siebie mogę polecić Mikado Black Draft UL - pod okonia bardzo fajny kijek Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Houdini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Są najwyrażniej dwie wersje.Oglądałem ze zwróceniem uwagi na ten element i napisu Fuji nie było.Prawobrzeżna część Szczecina to najwyrażniej nie"zachodnia rubież" Kijek sztywny,trochę leci na pysk,ale jak na tą cenę wydał mi się całkiem przyzwoity.Wspominanym wcześniej w wątku Lexusem miałem okazję połowić dzięki uprzejmości kolegi,jest świetny w swojej klasie i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.Ja oglądałem w pewnym dużym salonie wędkarskim na Wojska Polskiego i był z uchwytem Fuji no ale w końcu My jesteśmy po niemieckiej stronie Odry nie to co Prawobrzeże - to wszystko tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam, posiadam Mikado Nihonto 2,55 do 13g. Na okonia jak znalazł, kijek lekki i bardzo czuły. A tak komentowany uchwyt to podobno Fuji , przynajmniej tak sygnowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 @GoLoManoLo, widzę że używasz tego kijka na który choruję. Dzisiaj miałem go w ręku, co prawda w innej długości (270) i gdyby nie to, że w sklepie był o 1/4 droższy niż na allegro to bym go pewnie wziął. Jako użytkownik, czy jesteś mi w stanie powiedzieć czy to jest czy nie jest wklejka? Katalog Mikado, w którym ten kij jest opisany nic nie mówi czy szczytówka jest wklejana (a taka informacja jest podana w przypadku Inazumy Flash Perch). Z drugiej strony sprzedawca twierdził że to jest wklejka. I w tym momencie zgłupiałem do reszty. Szukam czegoś do bardziej finezyjnego łowienia i jeśli by się okazało że na tym Nihonto brania czuć a nie widać jak na "drgającej szczytówce" to by była bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam, Nihonto to wklejka. Między innymi dlatego go nie mam, a szkoda bo bardzo fajny kijek. Poszedł na gwarancji i nie mnieli na wymianę i zwrot kasy dostałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam, Nihonto to wklejka. Między innymi dlatego go nie mam, a szkoda bo bardzo fajny kijek. Poszedł na gwarancji i nie mnieli na wymianę i zwrot kasy dostałem .Zależy które. TT Zander wklejką nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Sorry, zapomniałem. "Zander" w nazwie dyskwalifikuje go na pasiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 A macie Panowie jakiś pomysł na kij okoniowy, który ma niski ciężar wyrzutu, nie jest wklejką i jest dłuższy od przeciętnej wykałaczki (interesuje mnie przynajmniej 270, może być dłuższy). Miałem przez chwilę Robinsona Blue Bird, w długości 2,4. W życiu nie miałem tak miękkiego kija. Kupiłem go bo nie bardzo wiedziałem czego szukam a w sklepie zrobił na mnie wrażenie tą miękkością. Nie mówię, że potrzebuje wybitnej akcji szczytowej ale dobrze by było gdyby wędka nie bujała się na wszystkie strony jak Wańka-Wstańka. Wiem że jest SG Parabellum ale dla mnie dyskwalifikuje go długość dolnika. Wiem, że to bardzo dobry, polecany kij ale wydać ponad 4 setki i skracać go do mojego wymaganego minimum to przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi