kamillo1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witammój cel na nowy sezon to większe przyłożenie sie do łowienia na gumki. Niestety nie byłem nigdy posiadaczem wklejanki, a chciałbym kupić cos sprawdzonego. Mam do dyspozycji ok 350 zł + ok 250 na kołowrotek. Łowię w jeziorach z brzegu na przynęty na główkach max do 15 g. Co moglibyście polecić, z asortymentu w miarę łatwo dostępnego w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Może coś z KONGERA jakieś WORLD CHAMIPON lub EQUS wydaje mi siesensownym rozwiazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Przyjżyj sie Konger Maxim Twist. Fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian88888 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Hej, zgodze się z @Suchy498, EQUS całkiem fajna propozycja, przyjrzyj się także Nexave super sensitive(jeśli chodzi o wklejanki), niby stworzona właśnie do tej metody; ma wyrzut właśnie do 15gr. Ja ostatnio stałem się szczęsliwym posiadaczem Robinsona Trout'a, tesh fajna wędka i na okonie z brzegu napewno da rade pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jaxona nie polecam .... chyba nikt tej firmy nie lubi jest to tzw szajsik osobiście mam kijek dragona ( inny model ) i jest ok... bez rewelacji ale cena jaką za niego dałem owych rewelacji nie obiecywała... po prostu kijek ok i wart swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Osobiście używam Balzera Magny Jig (dokładnej nazwy modelu w tej chwili nie pamiętam), co prawda do 25 gram, ale myślę, że to akurat pod główki 12-15 gram, bo takimi często tą wędką łowiłem za zaporówce, jak i na rzece. Fajny, lekki, poręczny i przyzwoicie wykonany kijek za cenę około 190 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja polecę Ci wklejaneki Team Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian88888 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Jeśli chodzi o Jaxona to tesh nie polecam, chodz jednym się podobają te wędki, jestem ciekaw Dragona bo szczerze jeszcze nimi nie łowiłem, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja polecę Ci wklejaneki Team Dragon. Tak !!! Ja miałem Dragon Progress Superlite i polecam Kołowrotek....miałem Mistrall Amundson i Space Star- polecam kosztuja po 100 PLN około Dalej.... Browning Black Magic za okolo 180 PLN- tez super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja polecę Ci wklejaneki Team Dragon. ja podobnie, używam od roku Team Dragon 2,6m 7-28g i sprawuje się znakomicie. poza gumkami, na cienkiej żyłce latają także malutkie woblerki, ich pracę czuć i widać na szczytówce w FM kosztuje 369PLN, ja pamiętam ze kupiłem taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 ok, dzięki przyznam, że myślałem głównie o Dragonie i Kongerze i pewnie na którąś z nich się zdecyduję. Z kołowrotków myślałem o jakiejś okumie albo ABU Cardinal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Za nieco ponad 250PLN wyrwiesz młynek Ryobi Zauber 4000, w tej cenie GWARANTUJĘ, że nic lepszego nie kupisz... Full Metal Body, dobrze spasowany, krzyżowy nawój, idealny pod spina w tym przedziale.Z kijów tańszych warto zainteresować się Dragonem Millenium SuperFast, PowerJig lub Pike, w zależności od porządanego wyrzutu, bądź bardzo tanimi Robinsonami: Power Jig(do 30 gr) lub Ultra Power Jig (do 50 gr).Ja wybrałbym jednak któregoś z Team Dragonów o akcji Fast bądz X-Fast, akcja wklejanki a zawsze to jednolity blank... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Odnośnie Dragona i Kongera.Kupę lat łowię wklejanką Champion (nie myliś z nowszą serią World Champion) Tango do 10 gr. NA czasy kiedy ją kupowałem na rynku nie było nic lepszego. Wędeczka naprawdę super. Ale świat idzie do przodu i jeśli teraz miałbym wciągnąć wklejankę to postawiłbym na Dragona. Już seria Millenium jest bardzo dobra (cena około 200 zł), a Team Dragon to jeszcze wyższa liga. Zależy od zasobności Twojego portfela. Jeśli Cię stać, to celuj w Team. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Fajna wklejaneczką jest też Mikado Lexus Saphire. Uzywam kija 280cm o cw do 17g. Rok bardzo intensywnego używania (głównie trok i jigi; jeziora i zaporówki) i poprostu sie sprawdził. Koszt cos kolo 300zł.Pracuje razem z SPRO Blue Arc 7100. Młynek pracuje bez zarzutu. Koszt (chyba)210zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 odnośnie kołowrotków,mam pytanko czy jest ktoś z Was moze posiadaczem młynków ABU. Nikt ich nie poleca i nie wiem czy wynika to z faktu że uzywacie poprostu innych marek, czy też Wam się nie sprawdziła ta marka. Zastanawiałem się nad Abu Cardinal c3, 502 lub 503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Stare Cx sa godne polecenia, te nowe nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 dostałem dzisaj od sprzedawcy propozycje daiwy power mesh i Jiggerspin, czy posiada ktoś z Was taki kijek i czy jest porównywalny jakościowo z team dragonem? zalezy mi na łowieniu sandaczy w zaporówkach z brzegu, z opadu na gumy z lżejszymi główkami (niewielka głębokość zbiorników, do 2m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Daiwa power mesh gdzieś leży u mnie w mieszkaniu ale jesli mnie pamięć nie mysli to chyba nie jest wklejanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Co do daiwy powermesh (to nie jest wklejanka) ale ten kijek do 18 gram to rewelacja. Bardzo dobry kijek, bardzo mocny az się dziwię ze są tak taniezdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jaka jest akcja tego PowerMesh'a Jig'a 2,7 5-25g? Zastanawiam się nad tym kijem, z tym że interesyje mnie wyłącznie akcja FAST. A machał ktoś może PowerMesh'em Light 2,7 do 18 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ten do 25g to bardzo fajny kijek na bolka - szczupaka akcja raczej średnia moze bliższa szybkiej. dobrze się nim rzuca od około 7 gramów- max 20g.dobrze latają tez z niego woblerki nawet te lekkibardzo kijek polecamten do 18 to moim zdaniem super sprawa do gumek w zakresie 5 -10 gram. bardzo czuła szczytówka i mocny blankdobre okoniowe rozwiązanie za około 220 to zdecydowanie super zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 a co myslicie o kijku Larus Platinium Fighter Jig 296cm 5-35g, nie bardzo mogę cokolwiek znaleźć o nim w internecie a podobno ta grafitowa wklejanka jest bardzo w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 a co myslicie o kijku Larus Platinium Fighter Jig 296cm 5-35g, nie bardzo mogę cokolwiek znaleźć o nim w internecie a podobno ta grafitowa wklejanka jest bardzo w porządku Bardzo dobry kij- choć nie łowie od jakiegoś już czasu na wkleiki, to to jest chyba jedyna propozycja na którą bym się skusił. Uniwersalny - łowiliśmy nim zarówno klenie jak i sandacze, czuły, ma spory zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Hmm, a po cichutku liczyłem na fascika, bo takimi kijaszkami lubię łowić najbardziej. W każdym razie tak łatwo się nie poddam i ruszę dziś w miacho by go wymjacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam podepnę się do tematu z pytaniem:W październiku chcę sobie kupić Maxim Twista 270cm 12gr.. nie będę miał okazji go pomacać i prośba do posiadaczy tego kijka o kilka zdań na jego temat:)Będę go używał na Warcie pod okonka i rzadko do troka..Tym bardziej ,że cena fajna bo 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi