Skocz do zawartości

Mikado Airspace 3008 FD

Agresto

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisałem w wyszukaj hasło "airspace" i na 1szej stronie pojawiły się 2 tematy, a Kolega widzę już trzecie konto zakłada w celu zadawania głupich pytań i uważa że ludzie są ślepi.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Qowax001

Posiadam 2008. No i niestety chyba poprę kolegów. Po 3,5 m-ca używania (intensywnego, ale jednak) wystąpił problem, Kołowrotek nie załapuje blokady. Przedtem kołowrotek z kolei strasznie ciężko kręcił, może po miesiącu użytkowania. Lipa.

• 1 rok później...

Przepraszam za wątek który się już trochę przewijał na forum.Na litość boską - nie kupujcie tego wyrobu w żadnych wielkościach.One tylko ładnie(bo kosmicznie)  wyglądają.Straszny niewypał i tyle.Powiem tylko tyle,że mój 3008 w ciągu dwóch sezonów był cztery razy w serwisie-w tym raz wymieniony na nowy.Co nie znaczy,że jest O.K.Po wymianie na nowy,po niecałym miesiącu używania(mało intensywnego) ,,stanęło'' łożysko oporowe.Wrócił z serwisu ale nie miałem już kiedy go używać.Może ktoś obeznany w temacie podpowie mi jak się pozbyć kłopotu.Na pewno nie wystawię go do sprzedaży - nie chcę,, uszczęśliwić'' nim kolegów wędkarzy.Czy jest możliwy zwrot pieniędzy lu wymiana na inny towar?

Moim zdaniem powinieneś skorzystać z opcji - niezgodność towaru z umową. Jeśli potrzebujesz pomocy w złożeniu reklamacji tego towaru pisz na priv. (jako, że z prawem konsumenckim mam styczność zawodowo mogę pomóc w przygotowaniu pisma reklamacyjnego).

• Like 1

Jesli już Mikado to trzeba było kupić kręcioła Black Stone FD,nowosć na 2015,to jest  fajna maszynka zero luzów,,kultura pracy, hamulec  i spasowanie lepsze od Zaubera,i Red Arcta , mam to porównałem oba,  po pół roku chodzi jak miodzio,,,nie wiem jak dalej będzie z trwałością ale puki co bajka..

Jesli już Mikado to trzeba było kupić kręcioła Black Stone FD,nowosć na 2015,to jest  fajna maszynka zero luzów,,kultura pracy, hamulec  i spasowanie lepsze od Zaubera,i Red Arcta , mam to porównałem oba,  po pół roku chodzi jak miodzio,,,nie wiem jak dalej będzie z trwałością ale puki co bajka..

Airspace też była nowością Mikado!Może Zauberom trochę brakuje tzw.masełka,ale kręcą i nawijają bez problemów.

Panowie jak widzę nad wodą wędkarza, który łowi modelem 2008 lub innym ,, plastkiem,, do tego rzuca główkami 20 gr. i więcej to nie ma się co dziwić, że młynki po jakimś czasie odmawiają .

Do spiningowej orki trzeba trochu zł dołożyć i nie będzie wówczas narzekania.

Ja posiadam kilkanaście kołowrotków i każdy ma swoje zastosowanie i przedział gr.

Pozdrawiam.

Krakus.Mikado o którym mowa to nie plastyk,tylko całość z aluminim.Do tego 5 lat gwarancji.Ja swego tu opisanego miałem przy jednoskładzie do 18g.Używałem do szczupaka na lekko(max 10g+4''guma,oraz do BT z 10-15g ciężarkiem.W tych młynkach sama konstrukcja jest chyba wadliwa.

Używam ten kołowrotek 2 lata . Kołowrotek raz w serwisie. Podczas kręcenia młynkiem odkręciła się nakrętka korbki której już nie znalazłem ,ale bez problemu dali drugą.Teraz zacina się i skrzypi uchwyt korbki.Kołowrotek przeznaczony na gumy z głowkami do 12 gr i woblerow w podobnej wadze. Problemów z działaniem ,łożysk,hamulca nie zauważyłem. Na plus to to że jest lekki ,całkiem dobrze nawija na szpule i nie plącze plecionki.