versicolor Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Torzite na krótkim stożku od 20h, tunel 4,5. 12+top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 W moim wątku macie zdjęcie ugięcia dwóch vegterów na blankach SS9020-2 oraz SS9915-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Witam. Użytkuje ktoś może Vegter Boron SS8910-2N 8"9' 3-10 lb czyli 260cm do 15 g? Spinning ma służyć jako uniwersał na lekko pod Bolka, szczupaka i sandacza. Użytkowników w/w blanku byłbym wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Witam. Użytkuje ktoś może Vegter Boron SS8910-2N 8"9' 3-10 lb czyli 260cm do 15 g? Spinning ma służyć jako uniwersał na lekko pod Bolka, szczupaka i sandacza. Użytkowników w/w blanku byłbym wdzięczny za opinie. Przenioslem do tego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Ok super. Tylko nie mogę otworzyć tego wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Jesteś w tym wątku Vegter Boron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Faktycznie ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phantom72 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 (edytowane) Wczoraj trafił w moje rece pierwszy boron (juz wiem że nie ostatni) , konkretnie SS8315-2N z FishingArtu.Zaraz po pracy polecialem z nim nad Wisełkę co by wypróbować tą przez wszystkich chwalona " niesamowita" czułość i faktycznie kij jest dużo czulszy niż na blankach węglowych , a branie jest bardzo "elektryczne", jednak największe wrażenie zrobiła na mnie dynamika tego kija , zupełnie nie odczuwa się podczas rzutu wagi przynęty i zarówno niewielka gumką z małą główka nie przekraczająca 10gr jak i 25 gr płoć matusiaka latają po "horyzont" jak by to była takiej samej wagi przynętą . Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lipca 2022 przez phantom72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Wczoraj trafił w moje rece pierwszy boron (juz wiem że nie ostatni) , konkretnie SS8315-2N z FishingArtu.Zaraz po pracy polecialem z nim nad Wisełkę co by wypróbować tą przez wszystkich chwalona " niesamowita" czułość i faktycznie kij jest dużo czulszy niż na blankach węglowych , a branie jest bardzo "elektryczne", jednak największe wrażenie zrobiła na mnie dynamika tego kija , zupełnie nie odczuwa się podczas rzutu wagi przynęty i zarówno niewielka gumką z małą główka nie przekraczająca 10gr jak i 25 gr płoć matusiaka latają po "horyzont" jak by to była takiej samej wagi przynętą . Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu TapatalkaPotwierdzam w pełni, mam co prawda SS7915-2N i zakres rzutowy tego kija jest niesamowity. Lowilem 8cm Cannibale na główce 10g a za chwilę 15cm Cannibale na główce 10g i rzuca to jak katapulta i to uczucie wbudowanego mięśnia w ścianki blanku.. Kapitanie blanki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Łowi ktoś wędką na blanku Vegter SS7310-2N lub SS7910-2N lub thorusem SBO728-1N ? miałbym kilka pytań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Panowie jak oceniacie SS9315-2N jako brzegowy uniwarsał pod wobki? Jak sobie ten blank radzi z hornetem 5 i 4 cm?Łowisko to głównie rzeki Warta, Bzura, Wisła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja05 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Jaki blank borona polecacie na pstrągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Matowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Czy któryś z kolegów użytkuje kijek zbudowany na blanku wymienionym poniżej i mógłby napisać kilka słów, jaki zakres przynęt osbsłguję, czy blank jest stricte pod przynęty twarde, czy jest na tyle uniwersalny, że obsłuży gumę i obrotówkę? czy jest prawidłow opisany? SS8910-2N / SS9315-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Miałem egzemplarz SS 10lb z początkowych serii był dość uniwersalny z tendencją bardziej w stronę jiga. Pamiętam, że nie był zbyt lekki ale teraz mogło się to bardzo zmienić. Obsługiwał przynęty od 4g i w górę dość sporo, według mnie do 20g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly69 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Również który blank borona pod pstrągi najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Użytkuje może ktoś z Was, model SS7910-2n? Interesuje mnie, czy dolny zakres jest poprawnie opisany.? Czy nada się do dropa?Ogolnie, moglby ktos opisac, walory użytkowe. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Jaki blank borona polecacie na pstrągi? Również który blank borona pod pstrągi najlepszy ? Pytanie zasadnicze na jakie pstragi? Czterdziestaczki? Pstragi 50+, 60+. A moze na islandzie gdzie mozna trafic 100+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Również który blank borona pod pstrągi najlepszy ?Dla każdego, najlepszym może być zupełnie inny blank. Zbyt się różnimy... I dobrze???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Ja myślę że po takim czasie i po otrzymanych odpowiedziach to koledzy @Maly69 i @ninja05 już sobie poradzili i coś kupili pytając bezpośrednio w Fishing Art albo gdzieś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca (edytowane) Czesc.Wraca pytanie o vegtera 8310 2N Czy 2g głowka i kejtech 3 cale bedzie już ok dla tego blanku, czy jednak cieżej startuje? Drugie pytanie nadaje sie ten blank pod klenie( czy nie jest za szybki na te ryby) i kleniowe baryłki typu największa bromba(4g)? Jest juz dosc spore grono użytkowników tego blanku moze jaki Kolega sie wypowie. Pozdrawiam. Edytowane 5 Marca przez Ostry krokodylec1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Witam ..mam pytanie do posiadaczy kijka na blanku SS738-2N??czy posiada ktos ten kijek i czy nadaje sie do połowu okoni z opadu??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Poszukiwania kleniówki"idealnej" ciag dalszy,i pytanie czy kij na tym blanku spelni te założenia-vegter ss898-2n-moze ktos ma-łowi,albo wypowie sie jakis budowniczy co kręcił takiego kija>rzeka Wisła/San,opaski,przelewy,tylko plecionka,smuzaki,wobki 3-4cm czasem jakas larwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia (edytowane) Poszukiwania kleniówki"idealnej" ciag dalszy,i pytanie czy kij na tym blanku spelni te założenia-vegter ss898-2n-moze ktos ma-łowi,albo wypowie sie jakis budowniczy co kręcił takiego kija>rzeka Wisła/San,opaski,przelewy,tylko plecionka,smuzaki,wobki 3-4cm czasem jakas larwa. Nie będzie za delikatny na wyżej wymienione rzeki? ja bym celował w SS8910-2NTu zacytuje Wojtka Pstrągman Custom Rods:"Vegter Boron Nano 8'9'' 2-15g 3-10lb. Spinning doskonały. Blank bardzo szybki podczas prowadzenia przynęty i rzutów, po zacięciu ryby praca progresywna, aż do rękojeści. Do tego fenomenalna czułość i moc poprzez zastosowanie włókna boronowego. Wędka bardzo uniwersalna, zarówno do łowienia przynętami twardymi ( wobler błystka) jak i miękkimi. Najlepiej obsługuje główki do 10g + gumka 3', woblery 3-7cm. Przeznaczenie tej wędki to średnie ryby , głównie kleń, boleń, brzana ,duży okoń, sandacz." Edytowane 10 Kwietnia przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia No właśnie nie wiem jaki to blank,info o nim praktycznie zerowe w w internetach-dla tego pytam aby się nie wsadzić na minę,bo to trochę droga zabawka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi