Skocz do zawartości

Blanki Fishing Art - Vegter Boron

przemofight

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Wczoraj trafił w moje rece pierwszy boron (juz wiem że nie ostatni) , konkretnie SS8315-2N z FishingArtu.

Zaraz po pracy polecialem z nim nad Wisełkę co by wypróbować tą przez wszystkich chwalona " niesamowita" czułość i faktycznie kij jest dużo czulszy niż na blankach węglowych , a branie jest bardzo "elektryczne", jednak największe wrażenie zrobiła na mnie dynamika tego kija , zupełnie nie odczuwa się podczas rzutu wagi przynęty i zarówno niewielka gumką z małą główka nie przekraczająca 10gr jak i 25 gr płoć matusiaka latają po "horyzont" jak by to była takiej samej wagi przynętą .

066dd08921f17a440e8fc4e7eff9776b.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez phantom72
  • Like 1

Wczoraj trafił w moje rece pierwszy boron (juz wiem że nie ostatni) , konkretnie SS8315-2N z FishingArtu.

Zaraz po pracy polecialem z nim nad Wisełkę co by wypróbować tą przez wszystkich chwalona " niesamowita" czułość i faktycznie kij jest dużo czulszy niż na blankach węglowych , a branie jest bardzo "elektryczne", jednak największe wrażenie zrobiła na mnie dynamika tego kija , zupełnie nie odczuwa się podczas rzutu wagi przynęty i zarówno niewielka gumką z małą główka nie przekraczająca 10gr jak i 25 gr płoć matusiaka latają po "horyzont" jak by to była takiej samej wagi przynętą .

066dd08921f17a440e8fc4e7eff9776b.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam w pełni, mam co prawda SS7915-2N i zakres rzutowy tego kija jest niesamowity. Lowilem 8cm Cannibale na główce 10g a za chwilę 15cm Cannibale na główce 10g i rzuca to jak katapulta i to uczucie wbudowanego mięśnia w ścianki blanku.. Kapitanie blanki.

• Like 2

• 6 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Czy któryś z kolegów użytkuje kijek zbudowany na blanku wymienionym poniżej i mógłby napisać kilka słów, jaki zakres przynęt osbsłguję, czy blank jest stricte pod przynęty twarde, czy jest na tyle uniwersalny, że obsłuży gumę i obrotówkę?  czy jest prawidłow opisany? 

SS8910-2N / SS9315-2N

• 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Czesc.

Wraca pytanie o vegtera 8310 2N

Czy 2g głowka i kejtech 3 cale bedzie już ok dla tego blanku, czy jednak cieżej startuje?

Drugie pytanie nadaje sie ten blank pod klenie( czy nie jest za szybki na te ryby) i kleniowe baryłki typu największa

bromba(4g)?

Jest juz dosc spore grono użytkowników tego blanku moze jaki Kolega sie wypowie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Ostry krokodylec1

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Poszukiwania kleniówki"idealnej" ciag dalszy,i pytanie czy kij na tym blanku spelni te założenia-vegter ss898-2n-moze ktos ma-łowi,albo wypowie sie jakis budowniczy co kręcił takiego kija

>rzeka Wisła/San,opaski,przelewy,tylko plecionka,smuzaki,wobki 3-4cm czasem jakas larwa.

Poszukiwania kleniówki"idealnej" ciag dalszy,i pytanie czy kij na tym blanku spelni te założenia-vegter ss898-2n-moze ktos ma-łowi,albo wypowie sie jakis budowniczy co kręcił takiego kija

>rzeka Wisła/San,opaski,przelewy,tylko plecionka,smuzaki,wobki 3-4cm czasem jakas larwa.

Nie będzie za delikatny na wyżej wymienione rzeki? ja bym celował w SS8910-2N

Tu zacytuje Wojtka Pstrągman Custom Rods:

"Vegter Boron Nano 8'9'' 2-15g 3-10lb. Spinning doskonały. Blank bardzo szybki podczas prowadzenia przynęty i rzutów, po zacięciu ryby praca progresywna, aż do rękojeści. Do tego fenomenalna czułość i moc poprzez zastosowanie włókna boronowego. Wędka bardzo uniwersalna, zarówno do łowienia przynętami twardymi ( wobler błystka) jak i miękkimi. Najlepiej obsługuje główki do 10g + gumka 3', woblery 3-7cm. Przeznaczenie tej wędki to średnie ryby , głównie kleń, boleń, brzana ,duży okoń, sandacz."

Edytowane przez Voiteh