Kozi81 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Poszukiwania kleniówki"idealnej" ciag dalszy,i pytanie czy kij na tym blanku spelni te założenia-vegter ss898-2n-moze ktos ma-łowi,albo wypowie sie jakis budowniczy co kręcił takiego kija>rzeka Wisła/San,opaski,przelewy,tylko plecionka,smuzaki,wobki 3-4cm czasem jakas larwa.Tak długiego nie kręciłem ale miałem podobny problem. I padło na Blaasa XF 6lbs 9'6" wzmocnionego do 8lbs. Dlaczego nie Vegter, tym bardziej że posiadam 2 króciaki i miałem jeszcze 2 inne? Bo aż tak dokładnie nie się poda wabia o łącznej masie 3-4g. 8 Lbs jaka to by nie była długość nie współpracuje sensownie z łączną masą poniżej 5g. Nawet bym napisał że potrzeba z 7g aby w pełni wykorzystać możliwości rzutowe. Owszem taka ósemka nie będzie się bać holu brzany 80cm ale podanie jakiegoś robaczka... słabe:-) PS. 1 Łowię trochę w podobnych warunkach, szybsza i wolniejsza Drwęca i Wisła w Toronto. Wabie tożsame.PS. 2 Specjalnie pomijam jakieś ciężkie agresywne 4cm SDRy w ostrym nurcie bo tych za cholerę ww XF nie utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Tak długiego nie kręciłem ale miałem podobny problem. I padło na Blaasa XF 6lbs 9'6" wzmocnionego do 8lbs. Dlaczego nie Vegter, tym bardziej że posiadam 2 króciaki i miałem jeszcze 2 inne? Bo aż tak dokładnie nie się poda wabia o łącznej masie 3-4g. 8 Lbs jaka to by nie była długość nie współpracuje sensownie z łączną masą poniżej 5g. Nawet bym napisał że potrzeba z 7g aby w pełni wykorzystać możliwości rzutowe. Owszem taka ósemka nie będzie się bać holu brzany 80cm ale podanie jakiegoś robaczka... słabe:-) PS. 1 Łowię trochę w podobnych warunkach, szybsza i wolniejsza Drwęca i Wisła w Toronto. Wabie tożsame.PS. 2 Specjalnie pomijam jakieś ciężkie agresywne 4cm SDRy w ostrym nurcie bo tych za cholerę ww XF nie utrzyma.Mam ss7910 używam pod bolka z łódki pod wobki max 17g tu mi się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Mam ss7910 używam pod bolka z łódki pod wobki max 17g tu mi się sprawdza No też mi się wydaje że ten do 15gr to na klenia/jazda za gruby blank,to boron,to całkiem inne kije niby o tych samych parametrach co "zwykly" węgiel bez dodatku boronu,to są odmiennie 2 całkiem różne kije.Ale to cały czas moje gdybanie. A i tak,że ze stajni FA żaden inny blank jak boron nie wchodzi w grę,jeśli nie boron,to będę szukał innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Moimi skromnym zdaniem:Lamiglas si 1142LL , wędka do tego co opisał założyciel wątku,idealna...Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Nie będzie za delikatny na wyżej wymienione rzeki? ja bym celował w SS8910-2NTu zacytuje Wojtka Pstrągman Custom Rods:"Vegter Boron Nano 8'9'' 2-15g 3-10lb. Spinning doskonały. Blank bardzo szybki podczas prowadzenia przynęty i rzutów, po zacięciu ryby praca progresywna, aż do rękojeści. Do tego fenomenalna czułość i moc poprzez zastosowanie włókna boronowego. Wędka bardzo uniwersalna, zarówno do łowienia przynętami twardymi ( wobler błystka) jak i miękkimi. Najlepiej obsługuje główki do 10g + gumka 3', woblery 3-7cm. Przeznaczenie tej wędki to średnie ryby , głównie kleń, boleń, brzana ,duży okoń, sandacz." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Witam użytkuje w/w Blanka i spisuje się super na kleniach pod 60 cm , jaziach 50 plus oraz boleniach pod 80 cm. Tak jak w opisie Wojtka się podpisuję ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Udało mi się ,dzięki znajomemu połowic kilka dni tym boronem 10lb...i jest tak jak mówisz,to z pozoru delikatny kij,ale ma moc,i dla mnie jest za mocny-nie tego potrzebuje,zamowiłem tego 8lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi