Skocz do zawartości

Kołowrotek 2000-2500 do 500 zł.

Zwijadełko

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wsparcie:)

Kołowrotek będę odsyłał bo zdaje się nie ma innej drogi prowadzącej do zwrotu.

Będę dawał znać jak się sprawa zakończy ,zwłaszcza,że ów sprzedawca jest chyba wśród jerkbaitowej społeczności...

Bez najmniejszej łaski możesz odstąpić od umowy bodajże do 10dni, tym bardziej jak przedmiot jest niezgodny z opisem.Nie wiadomo czy po takim uderzeniu coś w środku nie jest pęknięte czy ugięte.

To nieźle.Jeśli tak jak piszesz sprzedawca tego turka jest jednym z nas to przykra sprawa, ale bardziej dla niego bo Bluzer odzyska kasę a on spali się ze wstydu. Pewnie dlatego na allegro go wystawił a nie tu na giełdzie. Dziwne jest to ,że ludzie kierują się innymi kryteriami  i wartościami sprzedając coś "znajomym" a innymi sprzedając coś nieznajomym. Na allegro można wcisnąć wszytko, widać do czasu.

Ja tam krece team dragonem 5 sezonow...nie smarowalem ani nic mowa o modelu 920iz, kumple maja tdki ale z początku produkcji czyli jakoś 2004-2005 i do dziś smigaja tak jak na początku...

Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez czerwcowy0520

Sam byłem zainteresowany tym  FORCE ale od pierwszego właściciela. Niestety był ktoś ;) szybszy. Zdziwiło mnie że zaraz po tej nieudanej próbie zakupu pokazał się na ALL.....  z innym opisem i duuuużo drożej. Szkoda że ktoś wykupuje takie rzeczy po to by na nich dorobić. Skoro nie potrzebuje  ,a chodzi tylko o zarobek to niech sie przeniesie na inne forum albo założy lombard/komis.

http://allegro.pl/daiwa-tournament-force-i4799281809.html

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

Dzięki za wsparcie:)

Kołowrotek będę odsyłał bo zdaje się nie ma innej drogi prowadzącej do zwrotu.

Będę dawał znać jak się sprawa zakończy ,zwłaszcza,że ów sprzedawca jest chyba wśród jerkbaitowej społeczności...

Nic nie odsyłaj bez jego zgody bo dołożysz tylko do przesyłki w obie strony gdy jej nie odbierze.

Muszę cię zmartwić, przerabiałem podobny temat, przy kupnie przedmiotu używanego od osoby prywatniej możesz co najwżej założyć sprawę cywilną, sprawa będzie się odbywać w miejscu zamieszkania sprzedającego tak że jeżeli masz do niego daleko to się to nie kalkuluje.

Pozostają tylko negocjacje ze sprzedającym ale nie przez All.... bo oni nic do tego nie mają i po wygaśnięciu sporu odeślą cię do sądu.

Bluzer sprzedawca tego turnamenta to jeden z forumowiczow!

Sprzedawal tez kilka stow drozej daiwe force kupiona od Hasiora.

Ten koleszka to marius13, miałem z nim też niezbyt udana transakcje...

NIe chciałem siać fermentu nie będąc pewnym. 

Ta moja Daiwa też była już wystawiona wcześniej ,ale sie nie sprzedała

http://allegro.pl/daiwa-tournament-x-2000-c-i4745208490.html

Opis akucji ten sam,zdjęcie to samo, ale cena "troszkę" inna... Może ubił kołowrotek przed wysyłka i w ten sposób się mści ,że musiał go puścić niemal trzy stówy taniej :P

p.s.Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym Moderatora o wydzielenie ostatnich wpisów do nowego tematu 

Edytowane przez Bluzer

Bez najmniejszej łaski możesz odstąpić od umowy bodajże do 10dni, tym bardziej jak przedmiot jest niezgodny z opisem.Nie wiadomo czy po takim uderzeniu coś w środku nie jest pęknięte czy ugięte.

Tylko w przypadku Kup Teraz, a nie w przypadku licytacji oraz wtedy gdy zakup byl dokonany od podmiotu, a nie od osoby prywatnej - tak gwoli ścisłości i wg prawa.

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

cytat

Przepisów ustawy o sprzedaży na odległość nie stosuje się m.in. do umów sprzedaży z licytacji. W związku z tym z prawa do rezygnacji, czyli skorzystania z prawa do odstąpienia od umowy konsument nie może skorzystać. Dopuszczalne jest natomiast skorzystanie z prawo do namysłu, jeżeli towar został zakupiony w formie „kup teraz”. Dlatego też zanim podejmiemy decyzje o kupnie zastanówmy się w jakiej formie chcemy to uczynić.

Podstawa prawna:

art. 16 ust. 1 pkt. 10 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r., nr 22, poz. 271 z późn. zm.).

i drugi cytat

Zwrot towaru kupionego przez Internet od osoby prywatnej

W związku z tym, że do zakupu dokonywanego przez Internet od osoby prywatnej nie stosuje się przepisów ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów, nie można, co do zasady, z takiego zakupu zrezygnować bez podania przyczyny. (ten punkt jeszcze bym sprawdził, bo może to jest szansa na zwrot, czyli z podaniem przyczyny) Takie uprawnienie przysługuje nam tylko w przypadku, gdy dokonamy zakupu przez Internet od przedsiębiorcy, mówiąc potocznie: kupimy towar w sklepie internetowym.

Wyjątkiem od tej zasady może być sytuacja, w której sprzedawca w ofercie zobowiązał się do przyjmowania zwrotu towarów. Takie oświadczenie, zawarte np. w opisie aukcji internetowej, wiąże sprzedawcę od chwili przyjęcia oferty przez kupującego (czyli od momentu dokonania zakupu).

1 Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176, z późn. zm.)
2 Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2012 r. poz. 1225)
3 Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93, z późn. zm.)
Edytowane przez Dano-G

Dano-G,Dzięki:)

Fakt faktem można się pogubić w tych przepisach,zwłaszcza jak druga strona rzuca kłody pod nogi. 

W tym przypadku towar można zareklamować. Także Mariusz (widze ,że logujesz sie na Jerku wiec pewnie śledzisz temat) spodziewaj sie się listonosza...

apropos samej przesyłki jeszcze- w aukcji była uwzględniona tylko jedna forma dostawy - kurierem za 20zł.

Oczywyście żadne DPD,TNT czy Fedex nie zapukało do drzwi,a kołowrotek przyszedł pocztowym "ekonomem"

Edytowane przez Bluzer

Sam byłem zainteresowany tym  FORCE ale od pierwszego właściciela. Niestety był ktoś ;) szybszy. Zdziwiło mnie że zaraz po tej nieudanej próbie zakupu pokazał się na ALL.....  z innym opisem i duuuużo drożej. Szkoda że ktoś wykupuje takie rzeczy po to by na nich dorobić. Skoro nie potrzebuje  ,a chodzi tylko o zarobek to niech sie przeniesie na inne forum albo założy lombard/komis.

http://allegro.pl/daiwa-tournament-force-i4799281809.html

Kolejny kutafon zerujacy na niewiedzy i dobrej wierze forumowiczow. Jeszcze poleca przeszukac allegro co by znalesc jego kolowrotek do podwojnej d..y. Zenujace :( 

• Like 1

Jest szansa że dostaniesz kabłąk :D kolega pojawił się w dziale kupię.

Witam kolegow moze komus" lezy" i zawadza taki kablak rurkowy? lub z innej daiwki pasujacy :)

Użytkownik marius13 edytował ten post dziś, 13:40

Edytowane przez anpart

A dzisiaj kupił kolejnego Turka:

3. Na koniec rodzynek super tournament ex750i (ma oporówkę i zapadkę tak jak ZiT ponoć to bardzo podobne konstrukcje ..wizualnie identyczne bym powiedział)... ponoć leżak ze słynnej gabloty Przemka (HAsiora) faktycznie stan perfekt jakies drobne ryski ale to bardziej chyba od przekladania w gablocie ... dołozyłem smaru na przekładnie (nie rozbierajac go bo kanciaki maja po zdjeciu dupki koło atakujące na wierzchu). Kreci świetnie nie ma się do czego przyczepić. finalizacja z Marius13. Pudełka brak